Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir. Özellikle parlak ve neon renklerdeki kıyafetlerle birlikte kullanıldığında mükemmel kombinler oluşturulmasını sağlar. Bu nedenle de dalgıç kumaş, moda dünyasının en fazla tercih edilen kumaş türlerinden biridir.
Halk arasında dalgıç kumaş olarak bilinir ve vücut hatlarını sararak ö plana çıkarmak isteyenlerin seçimleri arasında yer alır. Sentetik bir kumaş olmasına rağmen nefes alma özelliği ile adından söz ettiren scuba kumaş yuvarlak örme makineleri ile örülmektedir.
Scuba krep kumaş ile, etek, ceket, pantolon, elbise, pardösü ve abaya dikebilirsiniz. En boy likralıdır. Dört mevsim kullanıma uygundur. Terletmez.
Scuba kumaş nefes alabilen sentetik bir kumaş olması ile de bilinmektedir. Bu kumaş dayanıklı ve vücudu saran özellikleri nedeni ile dalgıç kıyafetlerinde, gündelik kıyafetlerde, hacim verdiğinden dolayı günün modasına uygun giysilerde sıklıkla kullanılmaktadır.
Scuba kumaş türlerine göre bazı çeşitleri dik durur ve bu özelliği ile belirgin volan gibi yapılar istenen ürünlerde kullanılır. Ancak vücut hatlarınızı saracak scuba kumaşlar da vardır ve bunlar kilolu göstermez. Bunun tam tersine iyi bir tasarım ve terzilikle daha ince bir görünüm bile elde edebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Esneklik: Scuba kumaş, elastan liflerinin karışımı sayesinde yüksek derecede esneklik sağlar. Bu özellik, kumaşın vücudu saran ve hareketi kısıtlamayan bir şekilde oturmasını sağlar.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Scuba kumaşlar sahip oldukları özelliklerden dolayı hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde kullanılan ürünlerin yapımında rahatlıkla kullanılır.
Dalgıç kumaş yapısı gereği vücudu sıcak tutmaktadır. Özellikle kaliteli dokunmuş bir dalgıç kumaş çok sıcak tutmaktadır. Gündelik kıyafetlerin üretiminde de kullanılan dalgıç kumaşlar vücuda yapışmaz ve esnektir. Dayanıklı olan dalgıç kumaşlar vücudu sıcak tutarken özellikle kış mevsiminde de tercih edilebilir.
Dalgıç kumaş, overlok yapmadan da kullanılabilecek pratik bir kumaştır. Hatta kalın dalgıç cinslerinde etek ucu makasla çok muntazam kesilip, hiç dikmeden öylece bırakılabilir.
Özellikle kadınların en sevdiği kumaşlardan biri olan dalgıç kumaşlar, bir beden ince gösterme özellikleriyle bilinirler. Genelde abiye elbiseler ve spor giyim için tercih edilen dalgıç kumaşlar, her mevsim kullanılır. Birinci kalitede kumaşlardan üretilen nano teknolojiye sahip sentetik bir kumaş çeşididir.
Dalgıç kumaş içeriği sentetik ipliklerden oluşmaktadır. Sentetik ipliklerin çok sıkı şekilde örülmesiyle elde edilmektedir. Pek çok özelliğiyle dikkat çeken dalgıç kumaşlarının kullanım alanları da geniştir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Scuba Krep Kumaş Özellikleri
İnce ve kalın modelleri vardır. Esneme payı düşüktür. Bir beden zayıf göstermesi ile meşhurdur. Nefes alabilen sentetik bir üründür.
Kesinlikle terletme yapmayan aerobin kumaş sayesinde yaz aylarını da rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. - Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır.
Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip bir kumaştır.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
İnterlok (interlock) düzenli ve sıkı bir görünüme sahip olan örme kumaş çeşididir. Sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, kapak ve silindir iğnelerinin birbirleri ile karşılıklı ve dik bir şekilde yerleştirilmesi sonucunda elde edilen çift katlı bir örme kumaş türüdür.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, kaşmir kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar, tüvit kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar kış ayları için tercih edilebilir.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Şifon, Kaşmir, Viskon ve Krep Kumaşta Doğru Renkler
Zayıf görünmenin kuralı olan koyu renk tercihi doğru bir kuraldır. Doğru kumaşlar olarak sıralanan kaşmir, viskon, şifon ve krep kumaşları koyu renklerden tercih etmek ayrıca zarif ve zayıf gösterecektir.
Krep, viskon, şifon, kaşmir gibi kumaşlar daha zayıf gösterirken likralı, saten kumaşlar vücuda tam oturacağı için kiloyu ortaya çıkartır. Tüm gözlerin üzerinizde olduğu düğün, nişan gibi kalabalıklarda muhteşem vücut hatlarına sahip değilseniz bedeninizi saran abiyelerden de kaçınmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri