Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile besle… Yaprak bitlerinin neden olduğu yapışkanlıktan kurtulmak için bitkinin yapraklarını bol su ile yıkamayı deneyebilirsiniz. Genelde işe yarayan bu yöntem istila yaygın olunca etkili olmayabilir.
Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır. Bu böceklere yaprak biti diyoruz.
Yaprak bitkileri, bitkilerde bulunan ve bitkinin büyümesi için gerekli besin maddeleri taşıyan damarlardaki canlı dokular ile beslenirler. Bitkinin özsuyunu emerler. Bitki emildikçe yaprakların yapısında yapış yapış tatlı bir atık kalır. Bu atık sebebiyle yapraklar yapışkan bir hal alır.
Schefflera tüm yapraklarını döktü
Tüm yapraklarını dökmesi bitkinin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını gösterir. Bitkinizi daha fazla ışık alabileceği bir ortama taşıyıp sulama miktarınızı tekrardan ayarlamanız bitkinizi kurtaracaktır. Kısa bir süre sonra bitkinizin tepeden yeni yaprakları çıkacaktır.
Şeflera Çiçeği Sulama
Sulama yapmak için bitki toprağın iyice kuruması beklenmelidir. Kışın yapılacak sulamalar azaltılmalıdır. Yapılan aşırı derecede sulamalar bitkinin ölmesine sebep olabilmektedir. Yaprak kısımlarının sararması ve düşmesi yapılan aşırı derecede sulamaların işareti olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Eğer yeni bir bitki dikecekseniz ve bir an önce büyüyüp serpilmesini istiyorsanız ekeceğiniz bitki fidesinin köklerini, içine toz tarçın koyduğunuz bir kapta kısa bir süre, kökler zarar görmeyecek şekilde bekletebilir, tarçına bulanan kökleri güzelce toprağa yerleştirebilirsiniz.
Budama işlemi, havaların ısınmasıyla birlikte, uzayan dallara şekil verilerek gerçekleştirilebilir. Fakat kesilen uçların hava almasını engellemek gerekir. Soğuk bir macunla çiçeğin budanan kısmı kapatılırsa hava alması engellenir.
Tesbih çiçeği bakımı yapılırken etrafındaki kuruyan dalların alınması ve toprağının arada bir yenilenmesi gerekmektedir. Tesbih çiçeği fazla bakım istemeyen bir çiçektir. Yetişmesine uyumlu koşullar oluştuğunda rahatlıkla gelişerek çiçek verebilmektedir.
*Şeflera çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.
Çiçekleriniz az su aldıklarında bunu hemen belli ederler. Yapraklarını eğmeye ve boyunlarını bükmeye başlarlar." "Eğer bitkinizin yeni sürgünlerinin yaprakları solmaya başlıyor, büyümesi yavaşlıyor, yaprak renginde değişmeler ve dökülmeler oluyorsa çiçeğiniz susuz kaldığını size anlatmaya çalışıyor demektir.
Salon bitkilerinin yapraklarında meydana gelen kahverengi uçlar, genellikle sulama şeklinde ve miktarında bir hata olduğunun göstergesidir. Bitkileri sulamak için yapraklarının çok fazla solmasını ve toprağının kurumasını beklemek, bitkinin yapraklarının yanık şeklinde kuruyarak ufalanmasına sebep olacaktır.
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir. Dört diş sarımsağı ezin. Üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
Şeflera bitkisi, dolaylı olarak filtrelenmiş bir gün ışığı almayı sever. Filtrelenmiş olan gün ışığını ise, tül arkası ışığı ile de sağlayabilirsiniz. Fakat bu bitki, direk olarak gün ışığına maruz bırakılmamalıdır. Hava akımı, esinti ve cereyana maruz kalmayı hiç sevmez.
Bu bitki, sıcaklığı ve dolaylı ışığın tadını çıkarmayı çok sever, ancak kışın uykudayken daha soğuk koşullardan hoşlanır.
Tespih çiçeği özellikleri noktasında en belirgin özelliği iç mekân bitkisi olmasıdır. Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar.
Tesbih çiçeği kumlu topraklarda yetişmeyi sevmektedir. Tesbih çiçeği Afrika kökenli bir bitkidir. Bu nedenle soğuk havalara karşı oldukça dayanıksızdır. Sulama yapacağınız zaman yapraklarına su değdirmemeniz gerekmektedir.
Tesbih çiçeği suda köklendirme 🌱🍀temiz bir makasla tesbih çiçeğinin dallarından kesiyoruz🍀kestiğimiz tesbihin uç kısımlarından 4,5 topcuk koparıyoruz (oradan köklenecek)🍀suya koyup köklenmesini bekliyoruz 🍀Güneş gören bir yerde konumlandırız🍀Sorularınızı lütfen yorum olarak yazınız ...
Senecio rowleyanus, aydınlık ve esintili ortamları sever. Ev içerisine veya dışarısında bakılabilir. Ev içerisinde bakılacaksa da mutlaka ortamda bir hava akımı olmalıdır. Aydınlık yerleri sever, fakat direkt güneş ışığından hoşlanmaz.
Şeflera bitkisini dalından kolaylıkla çoğaltmak mümkündür. Gövdeden uzanan dallar varsa bu dallardan birini gövdeye yakın bir noktadan keserek köklendirme yapmak mümkündür. Kesme işleminden sonra bitkiyi suya koyarak köklenmesi beklenir. Köklenen dalı, yeni bir saksıya dikerek yeni bir bitki elde edilmiş olur.
Güneş gören yerlerde yaprakları zarar görecektir. Şeflera bitkisi iç mekanlarda kolaylıkla yetiştirilebilir. Dolaylı olarak ışık alan bölgelerde sağlıklı bir şekilde yetişir. Bulunduğu ortamda güneş yönünde uzar. Belirli dönemlerde yönünü değiştirirseniz daha eşit uzamasını sağlayabilirsiniz.
2. Şeflera (Schefflera)
Ev havasını temizleyen bitkiler arasında yer alan Şeflera, yaprakları el parmaklarını andıran yeşil, sarı ve beyaz renklerde olabilir.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri