Sinir sisteminin hasar gördüğü durumlar diyabetik nöropati olan duruma neden olur. Buna ek olarak, diyabet erkeklerdeki hormon düzenini de olumsuz etkileyebilir, başta testosteron hormonu olmak üzere sertleşmeyi sağlayan hormonların üretiminde azalma meydana gelebilir.
Şeker hastalığı erkeklerde kısırlığa neden olabilir
Şeker hastalığının olumsuz etkilediği sistemlerden birisi de erkek reprodüktif , yani üreme sistemidir. Uzun süreli ve iyi kontrol edilmeyen şeker hastası erkeklerde çocuk sahibi olma oranı normal insanlardan daha azdır.
Şeker hastalığı olan erkeklerde en sık görülen cinsel sorun sertleşme güçlükleridir. Hastalığa bağlı damar, kas dokusu ve sinir hücrelerindeki bozukluklar sertleşme bozukluğunun sebepleridir. Özellikle daha yaşlı, hastalık süresi uzun olan ve sigara içen şeker hastalarında daha çok sertleşme zorlukları olmaktadır.
Günümüzde, tip 1 veya tip 2 diyabetli kadınlar normalde sorunsuz hamile kalabilmektedir. Gerçi hem anne hem de çocuk için belirli riskler bulunmaktadır. Ancak, diyabet uzmanları ve tıp uzmanları tarafından bu riskler iyi bir planlama ve optimal bakım ile, hamilelik öncesinde ve sırasında büyük ölçüde azaltılabilirler.
Şeker hastalığı olan hastaların sertleşme sorunu ile karşılaşma ihtimalleri oldukça yüksektir. Bu sebeple; 1.Şeker ilaçlarını düzenli kullanmaları, 2.Egzersizlerini yapmaları, 3.Kilo kontrollerini sağlamaları, 4.Tansiyon değerlerini normal sınırlarda tutmaları, 5.Diyetlerine mutlaka uymaları gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Şeker hastalığı, yani diyabet, aynı zamanda cinsel fonksiyon üzerinde de negatif etkiler yapabilir. Bu problemin uzun vadeli komplikasyonları arasında, erkeklerde görülen sertleşme sorunu da yer almaktadır. Vasküler sisteminiz ve sinir sisteminizin etkilenmesi sonucu erektil disfonksiyon yaşayabilirsiniz.
Genelde sertleşme problemi, şeker hastalığı başladıktan 10 yıl içinde meydana gelmektedir. İnsulin kullanmakta olan tip1 şeker hastalarında daha genç yaşta sertleşme problemi yaşanmaktadır.
Günümüzde, tip 1 veya tip 2 diyabetli kadınlar normalde sorunsuz hamile kalabilmektedir. Gerçi hem anne hem de çocuk için belirli riskler bulunmaktadır. Ancak, diyabet uzmanları ve tıp uzmanları tarafından bu riskler iyi bir planlama ve optimal bakım ile, hamilelik öncesinde ve sırasında büyük ölçüde azaltılabilirler.
Şeker hastalığının en az üç organına zarar verdiği ve çalışma gücünün en az yüzde 60'ını kaybettiği tespit edilen hastalar, en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'den malulen emekli olabiliyor.
ESWT (extracorporeal shhock wave) tedavisi: Diyabetik hastarda ağızdan alınan ilaç tedavisine cevap vermeyen sertleşme sorunlarının tedavisinde penise uygulanan şok dalga tedavisinin (ESWT) etkili olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle ESWT tedavisi bu hastalara uygulanabilecek bir tedavi seçeneğidir.
Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.
Sürdürülebilir kilo kaybı hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir veya tip 2 diyabeti tersine çevirebilir. Uzmanlar, yoğun yaşam tarzı müdahalelerine ihtiyaç duyulduğunu ve klinik kılavuzların güncellenmesi gerektiğini söylüyor.
Şeker hastalığı erkeklerde sperm kalitesini bozan, dolayısıyla üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunlarından bir tanesidir.
Şekeri sakkaroz, glikoz ya da fruktoz şeklinde alırız. Spermin içinde yüzdüğü sıvıda ise asıl fruktoz bulunur. Yani enerji kaynağı olarak spermlerimiz glikozu değil früktozu kullanır.
Şeker ve tansiyon hastaları köpük görünümüne dikkat etmeli
Köpüklü idrar görülmesi, böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir.
Şeker Hastalığı Gebeliğe Engel mi? Şeker hastalığı, kontrol altına alınması halinde hastanın yaşantısını belirgin şekilde etkilemez. Kötü kontrollü diyabet hastalarında bunlar şiddetlenerek kısırlığa dahi neden olabilir.
Hastalanma riski, hasta annenin çocuklarında 1/33-50 iken, hasta babanın çocuklarında 1/16-33'tür. Ailesel birikimin güçlü olduğu bu tip diyabette, bireyin hastalığa yatkınlığı aile içindeki hasta bireye olan genetik yakınlığı ile doğrudan ilişkilidir.
İnsülin, vücudumuzda midenin arka tarafında bulunan bir organ olan pankreastaki beta hücrelerinde salgılanan birhormondur. Kandaki şekerini kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Böylelikle kandaki şeker düzeyi de azalmış olur.
Diyabetlilerin ilaçlarla beraber alkol kullanımı pek çok soruna yol açabilir. Bunların başında hipoglisemi gelir. Çünkü alkol hipoglisemi riskini arttırır ve mevcut ilaçların kan şekeri düşürücü etkisine ilave bir hipoglisemi riskini oluşturur. Bunu göz ardı etmeden dikkatle alkol tüketmeliyiz.
Tütünün içinde bulunan nikotin, kan şekeri seviyesini birden fazla şekilde etkilemektedir. Araştırmalar, sigara içen kişilerin diğerlerinden daha yüksek kan şekeri seviyelerine sahip olduğunu göstermektedir. Kanda sürekli olarak çok fazla şeker varsa, bu uzun vadede tip 2 diyabet oluşumunu tetikler.
Sabah Ereksiyonu Sıklığında Azalma
Erkeklerin sabah ereksiyonu yaşamaları kan damarlarının sağlıklı olduğunun temel göstergelerinden biridir. Uyku sırasında salınan hormonların etkisiyle gerçekleşen sabah ereksiyonlarının azalması kan damarlarında sorun olabileceğinin ya da sorunların başladığının işareti olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri