SELECTRA, uyku ilacı veya sakinleştirici değildir. Doktorunuz hastalığınızı tedavi etmek için bu ilacın uygun olduğuna karar vermiştir.
SELECTRA, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. SELECTRA, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir.
Her tablet etkin madde olarak 100 mg sertraline eşdeğer sertralin HCl içerir. SELECTRA, 28 film tabletlik ambalaj ile kullanıma sunulmaktadır. SELECTRA, Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri (SSGİ'ler) adı verilen, ruhsal çöküntüye (depresyona) veya takıntılı davranışlara karşı etkili ilaçlar grubuna dahildir.
SELECTRA, 6 - 17 yaş arasındaki, obsesif kompulsif bozukluğu olan hastalarda kullanılabilir. Doktorunuz, çocuğunuzun vücut ağırlığına göre uygun olan doza karar verecektir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Gübre - Selectra 20-20-20 +ME NPK Gübre
Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler. Bileşiminde bulunan iz elementler (çinko, demir, bakır, mangan) ile büyüme ve gelişmeyi destekler. Güçlü ve sağlıklı yeşil aksam meydana getirir. Eş zamanlı ve kuvvetli çiçeklenmeyi teşvik ederek verim artışı sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da kendinize zarar verme isteği hissederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastaneye başvurunuz. SELECTRA, obsesif kompulsif bozukluğu olan 6 yaşından büyük çocukların tedavisinde kullanılır.
En iyi depresyon ilacı nedir? Antidepresan ilaçlarının etkililiği kişiden kişiye değişmektedir. Ancak yaygın olarak en sık reçete edilenler genellikle SSRI'lardır (Seçici serotonin geri alım inhibitörleri) çünkü yan etkileri diğerlerine göre kısmen daha azdır. En iyi bilineni ise Fluoksetin, diğer adıyla Prozac'tır.
Sertralinin bazı depresyon tiplerinde fluoksetinden (Prozac) daha etkili olduğu görülmüştür. Obsesif-kompulsif bozukluk için sertralin bilişsel davranışçı terapi (BDT) kadar etkili değildir.
SSRI(Depreks, Fulsac, Florak, Prozac, Faverin, Paxil, Seroxat, Lustral, Selectra, Seralin, Cipram, vb) grubu antidepresanlar tüm hekimlerce yazılabilir.
Diğer antidepresanlarla da olduğu gibi, tedavinin ilk birkaç haftasında belirgin bir iyileşme sağlanamayabilir ve depresyonlu hastaların intihar girişiminde bulunması olasıdır. beklemelisiniz. MAO inhibitörü ile tedaviniz sonlandırılacak ise, sertralin ile tedaviye başlamadan önce en az 14 gün beklemelisiniz.
LUSTRAL SPECIAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. LUSTRAL SPECIAL, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir. fobinin başlangıç epizodunun nüksünün engellenmesinde etkilidir.
obsesif kompulsif bozukluk hastalarına da uygulanan ilaç. beyindeki sertralin eksikliğinden kaynaklanan "karar alma fakat bu kararları uygulayamama" durumunu tedavi etmeye yönelik olarak farklı dozlarda verilir.
Orta Süreli Yan Etkiler: İlaç kesildikten sonraki ilk hafta içerisinde ortaya çıkan yan etkiler genellikle birkaç hafta içinde azalır ve kaybolur. Uzun Süreli Yan Etkiler: Bazı bireylerde, yan etkiler birkaç hafta boyunca devam edebilir ve bazen birkaç ay sürebilir.
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir.
Egzersiz ve spor yapmak ruh halini düzeltmek ve psikolojik zindelik için birebirdir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme, anksiyete ile başa çıkmanızda en büyük desteklerdendir. Alkolden uzak durun. Alkol anksiyete sorunlarında yatıştırıcı etki gösterse de depresyona eğilimi arttırır.
Anksiyete büyük ölçüde davranışsal terapi, psikoterapi ve çeşitli ilaçlar yoluyla tedavi edilmektedir. Tedavide bu üç yöntem sıklıkla bir arada kullanılmaktadır. Ancak daha hafif vakalarda psikoterapi ve davranışsal terapi yeterli olabilir.
Sakinleştirici Etki Gösteren İlaç Grubu
Üç temel grup olan benzodiazepinler, barbitüratlar,aldehitler en çok kullanılan ilaç grubundandır. Fakat bunlar arasında faydasına en çok başvurulan ilaç grubu ise benzodiazepinlerdir.
Hastayı takip eden nöroloji doktorlarının reçeteleyeceği özellikli antidepresan ilaçlar (kilo alma, ağız kuruluğu, cinsel yan etki yapmayan) ödenmeyecek; sadece bir kısım antidepresan ilaç en fazla 6 ay ödenecektir.
b)Anksiyete (kaygı)giderici, sedatif ilaçlar:
Bu ilaçlar depresyonda % 50 oranında olabilen; anksiyete-panik belirtilerini gidermek için yardımcı olarak , geçici bir süreliğine kullanılabilir. Yeşil reçeteye tabi olanlar: Xanax, Nervium, Diazem, Rivotril, Tranxline,Ativan gibi ilaçlardır.
Fluoksetin (Prozac), Paroxetin (Paxil), Sertralin (Lustral), Fluvoxamine (Faverin), Citalopram (Citol), Essitalopram (Cipralex) gibi ilaçlar psikiyatristlerin en tercih ettiği selektif serotonin geri alım inhibitörleridir.
Hayır , bağımlılık yapmaz , bağımlılık yapma riski bile taşımaz.
Trisiklik antidepresanlar, MAO inhibitörleri, SSRI'lar , Atipik ve yeni kuşak antidepresanlar. Bu antidepresan türleri oldukça ağır olabilmektedir. Vücutta veya beyinde bazı tahribatlara neden olabilir.
Antidepresanlar Depresyon ve Panikatak' ta Hangi Dozda kullanılmalı? Efexor (snrı) 150-450 mg arasında kullanılabilir. Eski kuşak antidepresanlar (Tofranil, anafranil gibi) 75-300 mg arası bir dozda kullanılabilir. Ludiomil, Maprotil gibi ciddi depresyon ilaçları ise 100-225 mg arasında kullanılabilir.
Fluoksatin içerikli antidepresan kullanımı, duygu durumunuzu yükseltir, enerji düzeyinizi artırır.
Çaresizlik, değersizlik, hiçlik hissi gibi duygular egzersiz sayesinde azaltılabilir. Düşünce kontrolünü sağlayan psikoterapi teknikleri egzersiz ile desteklendiğinde ilaçsız depresyon tedavisi başarı ile mümkün olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri