Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı bir tatil köyü olan Selimiye, deniz kıyısına kurulu el değmemiş doğası ile pek çok kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Selimiye'ye aileniz ile birlikte gelip eşsiz bir tatil yapabilirsiniz.
Selimiye Nerede, Nereye Bağlı
Böylece "Selimiye nereye bağlı?" sorusunun cevabını da yazımızda bulabilirsiniz. Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir mahalle yerleşkesi. Bozburun Yarımadası'nda bulunur.
Selimiye'nin çok uzun plajları yok, ancak berrak ve tertemiz denizi ve harika bir doğası var. Özellikle mavi tur tutkunlarının ve yatçıların en çok uğradığı mekânların başında yer alıyor.
Denizi gerçekten ılık ve temiz. Teknelerle bu kadar içiçe olup da temiz kalabilmesi şaşırtıcı. Sığ bir deniz olduğu için çocuklu tatilciler de çok tercih ediyor Selimiye'yi.
Yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Marmaris'in turistik mahallelerinden Selimiye; Sığliman bölgesinde yer alan halk plajıyla da ilgi çekiyor.
İlgili 36 soru bulundu
Marmaris Selimiye'de yer alan ve Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından olan Sığ liman, su altı zenginliklerinin yanı sıra su üstü zenginliklerini de bir arada barındırıyor.
Aslında çok güzel bir görülmesi gereken bir yer merkez denizi taşlı ama çok berrak. Sığ limanı dağların arasında bulunan güzel bir halk plajı.
Selimiye'de nisan-ekim ayları arasında rahatça denize girilebiliyor. Kış aylarında ulaşımın azalması ve sezonun kapanmasıyla Selimiye'de pek fazla ziyaretçi kalmasa da baharın ilk günlerinden kışa kadar Selimiye Otelleri ve Selimiye Pansiyonları boş kalmıyor.
Selimiye Marmaris, doğaya, denize ve huzura doyacağınız, tüm seneninyorgunluğunu atacağınız, zamanın yavaşladığı cennet gibi bir yerdir. Ege kıyılarında son yıllarda oldukça popülerleşen bir konumdadır. Tarihi çağlar boyunca korunaklı limanları ile denizcilerin sığınağı ve çeşitli medeniyetlerin yuvası olmuştur.
Bölgedeki batık şehirden çıkarılan eserleri Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde görebilirsiniz. Marmaris-Selimiye yolunun biraz virajlı olması buranın diğer tatil beldelerine göre daha sakin kalmasını sağlıyor.
Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahalle. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır. Halkı balıkçılıkla geçinir.
Selimiye tekne turları sabah 10:00 gibi Selimiye limanından ayrılıyor. Günlük tekne turlarında genel olarak Perili Ev, Koca Ada Koyu, Kocabahçe Koyu, Guzbükü, Kamelya Adası ve Sığliman'daki Cennet Koyu rotası takip ediliyor.
Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı'dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye'ye ulaşabilirsiniz.
Bir başka muhteşem gün batımında Delikyol'dan izlenebilir. Karşınızda Selimiye solunuzda keçiler Selimiye'ye ulaşırsınız. Çam ormanları içinden biraz virajlı fakat inanılmaz keyifli bir sürüş ile Delikyol mevkiinde Datça Yolu ile birleşirsiniz ve işte Selimiye.
Selimiye Koyu'na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy.
Çocuklu aileler için Bozburun iyi bir tatil rotası değil. Çünkü burada birkaç metrelik minicik bir halk plajı dışında sığ denizi olan bir sahil bulunmuyor. Platformdan girilen deniz ise teknelerin yanaşabileceği kadar derin.
Ülkemizin önde gelen yat limanlarında Sığliman koyuda Marmaris Selimiye de bulunmaktadır. Köyün adı aslında Osmanlı padişahı olan 1.Selim'den gelmektedir.
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan Selimiye Köyü, Marmaris'e 45 km uzaklıkta yer alıyor. Bodrum-Marmaris arasındaki mavi yolculuk teknelerinin uğradıkları yerlerden biri olan Selimiye, Hisarönü Körfezi'nin korunaklı koylarından biri.
(ﺳﻠﻴﻤﻴﻪ) i. (Dokunduğu yer olan İstanbul Üsküdar'daki Selîmiye adından) Beyaz, açık pembe, tahinî yollu, düz, çizgili veya fevkalâde güzel nakışlı şekillerde dokunan eski, makbul bir ipekli kumaş çeşidi [Selîmî de denirdi].
Selimiye Camii'nin taş duvarlarla çevrili geniş dış avlusunda, Dar-ül- Sübyan, Dar-ül-Kurra ve Dar-ül-Hadis yapıları bulunmaktadır. Bu yapılardan Dar-ül-Hadis bölümü Türk-İslam eserleri müzesi olarak kullanılmaktadır. Dar-ül Kura bölümü ise Vakıf Eserleri müzesidir.
Akyaka plajları her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Yemyeşil doğanın çevrelediği, masmavi ve berrak Akyaka plajları isimleri; Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Ufuk Plajı, Akyaka Turnalı Plajı, Akbük Plajı, İncekum Plajı, Akçapınar Plajı, Hayıtlı Plajı ve Sedir Adası - Kleopatra Plajı'dır.
Selimiye, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan bir tatil köyüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri