Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Benzin filtresi arızası genellikle benzinin motora pompalanmasını engeller. Bu durumda da motor ihtiyaç duyduğu yakıtı alamaz ve arıza verir. Diğer yandan arıza olmayan koşullarda da benzin filtresi değiştirilebilir. Aracın yıllık bakımı sırasında filtreyi değiştirmek genellikle yeterli olacaktır.
Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.
Polen filtresi, yağ filtresi, benzin filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi gibi parçalar, süzme, temizleme gibi bir işlevle ilgili parçaların sorunsuz çalışmasına ve uzun ömürlü olmasına yardım eder. Bu parça vakti geldiğinde değiştirilmelidir. Benzin filtresi yenilemesi yapılmazsa motorun performansı etkilenebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Yakıt filtresi aracın motor tipine göre değişiklik göstermektedir. Aracınız benzinli bir motora sahipse bu filtrenin adı benzin filtresi diye anılır. Eğer aracınız dizel bir motora sahipse yakıt filtresinin adı mazot filtresi olarak geçer. Mazot filtresine kulağınızın aşina olduğunu düşünüyorum.
Teklemeler ve rölanti sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle sabahları ilk çalıştırmanızda geç çalışma gibi sorunlar yaratabilir. Bu geç çalışma sorunu gün içinde başka çalıştırmalarda da görülmeye başlayabilir. Çok uzun süreler değiştirilmeyen yakıt filtresi artık görevini yerine getirememeye başlayabilir.
Bu nedenle de yakıt filtrelerinizi düzenli periyotlarda değiştirmeniz tavsiye edilir. Değişim süreci genelde her 30.000-40.000 kilometrede bir ya da iki yılda bir şekilde belirlenmiştir. Bu süre zarfında aracınızın yakıt filtresi çeşitli nedenlerden ötürü arıza da verebilir.
Filtre, rutin bakım sırasında değiştirilir. Bu görüşmeler markaya göre 10.000 km ile 30.000 km arasında veya 1 yıl arasında değişmektedir. Rutin bakımlar yetkili serviste yapıldıysa bu servisler orijinal yedek parçalar kullanılarak yapılmıştır.
Yakıt filtresi yakıt tüketimini etkilemektedir. Araç motorunuz temiz bir filtrede daha saf yakıt alacağı için hem performansını hem de cebinizi etkileyecektir. Tıkalı bir filtre kullanmak yakıt sisteminizi gereksiz yere zorlayacaktır.
Örneğin yakıt filtresi bozulursa motora temiz yakıt gitmez. Başta motor sorunları olmak üzere tıkanıklık gibi pek çok arıza yaşanır.
Öncelikle içten yanmalı motora sahip araçların hemen hepsinde bulunan bir parçadır.
Benzin filtresi arızası, aracın verimsiz çalışmasına ve hatta hiç çalışmamasına neden olabilir.
Benzin filtresinin ömrü aracınızın kullanım şekline (yolun durumu, toz, kir…) göre değişmekle beraber genellikle her 30.000 – 60.000 km'de bir değişimi yapılması gereken bir aksamdır.
servise göre 80.000 km yada 4 yılda.
Araç motorunu çalıştırmada zorluk çekersiniz.
Kirli bir hava filtresi motora hava beslemesini kısıtlayarak buji çevresinde kurum birikmesine neden olur. Bu, yanmayı engeller ve motorun çalıştırılmasında zorluğa neden olarak sarsılmaya veya teklemeye neden olabilir.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Haznedeki su dolmaya başladığında bu uyarı lambası yanar ve yakıt filtresinde su var uyarısı verir. Filtrenin haznesindeki su dolma seviyesine yaklaştığında sinyal ECU'ya gönderilir.
Genellikle mazot filtresi 4 yılda bir ya da 40 bin km'de bir değiştirilir. Bunun yanında her yağ değişiminde ya da 2 periyodik bakımda bir olmak üzere mazot filtresi değiştirilebilir.
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur. Yakıt enjeksiyonlu motor, yakıt basıncına ve hacmine çok duyarlıdır.
Hava filtresi temizliği aracınızın performansını, yakıt tüketimini ve motorun sağlığını pozitif yönde etkileyecektir.
Yakıt filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi olmak üzere dört temel araba filtresi bulunur. Aracın yakıt türüne, motor özelliklerine ve klima fonksiyonlarına bağlı olarak farklı filtre çeşitlerine de ihtiyaç duyulabilir.
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri