Selülit ile mücadele etmenin ilk adımı su tüketimini arttırmaktır. Su içmek, kan dolaşımını hızlandırarak cilt altındaki ödemi ve toksinleri ortadan kaldırır. Selülit sorunundan kurtulmak istiyorsanız, günde 10-15 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
C vitamini selülit tedavisine yardımcı oluyor
Maydanoz, karnabahar, brokoli, portakal, kivi, limon, çilek, greyfurt, yeşilbiber gibi besinler içeren, C vitamini yönünden zengin menülerle selülit tedavisinde etkin sonuçlar alınabilmektedir.
Selülit gidermek için cilt altında sıkışıp kalmış olan bu yağ dokusunu eritmek ve cildin sıkılaşmasını sağlamak gerekir. Selülite neden olan yağ dokusundan kurtulmak ve cildin sıkılaşmasını sağlamak 1 haftada maalesef mümkün değildir.
Medikal tedavide selülit giderici kremler, radyofrekans, ultrason, karboksiterapi, vakum terapi, elektroterapi, pressoterapi, yağ dokusu arasındaki fibröz bantları yıkan lazer tedavileri ve artan yağ dokusunu eriten, dolaşımı düzenleyen mezoterapi gibi tedaviler tek başlarına ya da kombine olarak kullanılabilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Ciltte masaj etkisi bırakan kese, cilt. altı dolaşımı hızlandırarak selülite tedavisini destekler.
Selülit oluşumunda dengesiz ve kötü beslenmenin, tuzlu yemenin, hazır gıdaların, katkı maddelerinin etkisi sık sık vurgulanır. Buna karşılık selülitten korunma reçetesi olarak da bol bol sebze ve meyve yenilmesi önerilir.
Kilo verdiğinizde selülit probleminizin önemli ölçüde hafifleyeceğini söyleyebilirim. Çünkü yağ dokunuz küçülünce cildinize yaptığı baskı da azalacaktır -bu da portakal kabuğu görümünün eskisi kadar belirgin olmaması anlamına geliyor.
- Squat: Temel egzersiz hareketlerinden birisi olan squat, selülit görülen bölgelerin çalıştırılmasına yardımcı olur. Bu bölgelerin sıkılığını arttırarak selülit görünümü azaltır. - Lunge: Bacak egzersizi için tercih edilen hareketlerden bir diğeri olan lunge, selülitler konusunda yardımcı olur.
Yaşlanmanın kaçınılmaz sonuçlarından bir diğeri olan selülit oluşumunu önleyerek, deri dokusunda iyileşme sağlar. Bağ dokusunu sıkılaştırarak, özellikle kadınlarda kalça ve bacaklarda kötü bir görünüme neden olan selülitleri hafifletir. Kolajen saç ve tırnak sağlığı için de oldukça önemlidir.
Selülitlerden kurtulmak için yapılması gerekenlerin başında bol bol su içmek geliyor. Su, dokuları zehirli ve atık maddelerden temizlerken, içeriğindeki kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi maddeler dokuları sıkılaştırıyor.
Selülit oluşumunu önlemek için yağsız et, yarım yağlı veya yağsız süt ürünleri vb. düşük yağlı besinleri tercih edin. Özellikle mevsime uygun sebze ve meyvelerden, günde 7-9 porsiyon (en az 5 porsiyon) tüketin. Her renk besinin farklı faydaları olduğundan çeşitliliğe önem verin.
Rafine edilmiş besinler koruyucu katkı maddeleri ve şeker içermesi nedeniyle selüliti tetiklerken, soda içimi ve yüksek miktarda hayvansal protein alımının da vücutta yağlanmayı arttırdığı, bölgesel yağlanmaya neden olduğu bildirilmektedir.
Yürüyüş aynı zamanda kalçada biriken yağları eriterek, cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Fazla güneşte kalmak selüliti artırıyor.
Elma sirkesinin şifasından selülitlerden kurtulmak için de faydalanabilirsiniz. Çeşitli mineraller içirin elma sirkesindeki bileşenler selilüt görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Bir ölçü elma sirkesine 2 ölçü su ve birkaç damla bal koyup karıştırın ve selülitli bölgelere masaj yapın ve yarım saat bekletip yıkayın.
Genellikle kilolu kadınları etkisi altına alsa da, zayıf olanlarda da sorun oluşturabiliyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Aydın'a göre, 6 haftalık beslenme programı ve bol yürüyüşle, selülitlerden kurtulmak mümkün.
Selülit sporla geçer mi? Cevap veriyoruz; Evet! Doğru teknikler uygulandığında, selülit tedavi edilebilir bir cilt sorunudur. Uzmanlarsa selülit giderici kremlerin tek başına yeterli olmadığı görüşündeler.
SELÜLİTE TEDAVİSİNE YARDIMCI GIDALAR
Günlük 2-2.5 litre su tüketimi dolaşımı düzenleyecek ve vücuttan metabolik artık atımını artıracaktır. C vitamini, vücutta kolajen yapımını, bağ dokuyu desteklediği için selülit tedavisinde en önemli besin öğesidir.
Selülit oluşumu genelde yaştan bağımsız bir faktördür. Kimi zaman ergenlik ve yaşlanmada görülen elastikiyet kaybı selülite sebep olsa da genelde yaşla bağlantılı bir süreç beklenmez. Genelde hormon dengesinin oturduğu dönemlerden sonra beslenme ve egzersiz etkisi daha çok öne çıkmaktadır.
Aşırı tuzlu, salamura yiyecekler, özellikle de yağlı peynirler, koyun peyniri, eski kaşar ve tulum peyniri selülite davetiye çıkartır. Su içmemek, aşırı derecede kahve tüketmek, aşırı alkol almak, asitli içecekler içmek ve siyah çay tüketmek de selüliti artırır.
Su içmemek, aşırı derecede kahve tüketmek, alkol almak, asitli içecekler içmek ve siyah çay tüketmek de selüliti artırır. Ananas, kivi, limon ve portakal; C vitamininden zengin oldukları için önemlidir.
Günde 2-3 litre su içmek, selülit oluşumunu engelliyor.
Selülitten düzenli yürüyüş ve egzersizle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzmanlar, gün boyu yeterli miktarda su tüketiminin, selülit oluşumunu engellediğini vurguluyor.
Tedavisi ise ağızdan alınan antibiyotiklerle yapılır ve çoğunlukla sefaleksin, amoksisilin ya da kloksasilin kullanılır. Penisiline ciddi alejisi olan hastalarda eritromisin ya da slindamisin kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri