Seminer; bir konu veya araştırma üzerine bilgi verme, tartışma ve karşılıklı monolog tarzında yapılan konuşmadır. Aslında çeşitli versiyonları mevcut olsa da temelinde konuyla alakalı bilgi alışverişi sağlamak vardır. İş yahut eğitim hayatında sıklıkla seminerlerin düzenlenmesi pek çok avantajı içinde barındırır.
Seminer, bir konuyla ilgili katılımcılara bilgi vermek amacıyla düzenlenen organizasyondur. Genelde bir ya da birkaç konuşmacı olur. Tercihe bağlı olarak seminerin sonunda konuşmacıya katılımcılar tarafından soru sorulabilmektedir.
Bir konunun belirli bir grup tarafından tartışıldığı, genellikle eğitim amacı taşıyan toplantılardır. Profesyonel bir alanda bilgi edinmek, farkındalığı artırmak ve ağ kurma şansı elde etmek için düzenlenirler.
Seminer, genellikle belirli bir konu veya konularda bilgi paylaşımı, tartışma ve öğrenme amacıyla düzenlenen etkinliklerdir. Seminerler, akademik çevrelerde ve iş dünyasında sıkça kullanılır. Bir uzman veya konunun uzmanları, katılımcılara belirli bir konu hakkında bilgi verir.
Seminer, Giriş, Materyal ve Yöntem, Bulgular, Tartışma ve Sonuç, Ekler olmak üzere beş ana bölümden oluşmalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Seminer; bir konu veya araştırma üzerine bilgi verme, tartışma ve karşılıklı monolog tarzında yapılan konuşmadır. Aslında çeşitli versiyonları mevcut olsa da temelinde konuyla alakalı bilgi alışverişi sağlamak vardır. İş yahut eğitim hayatında sıklıkla seminerlerin düzenlenmesi pek çok avantajı içinde barındırır.
Seminer Dersinin Amacı:
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, tez konuları ile ilgili güncel ve eğitim öğretim sürecine katkı sağlayacak bir çalışmayı, bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olacak şekilde hazırlayarak, grup önünde anlatabilme, tartışabilme ve iletişim yeteneğini geliştirmedir.
Seminerde genellikle bir konuda uzman olan yetkili kişi tarafından öğrencilere ya da dinleyicilere o konuya dair örneklerle birlikte açıklamalı bir sunum hazırlanır. Konuşma ya da sunum bitimindeyse dinleyicilerden gelen sorular cevaplanarak bir tartışma ortamı oluşturulur.
Aday öğretmenler; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine (160 saat) katılırlar.
15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimini ilan etti. Öğretmen mesleki çalışmaları 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.
ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN, YÜZ YÜZE Mİ OLACAK? Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Çalışma Dönemi yazısında yer alan bilgiye göre öğretmen seminerleri, öğretmen ve diğer idari yöneticilerin katılımıyla görev yapılan okullarda yüz yüze düzenlenecek.
Konferans, bilgi aktarma amacıyla düzenlense de, o konuyla ilgilenen insanları bir araya getirme amacı da taşır. Seminer ise daha çok bir konuda bilgi aktarmaya odaklanmıştır. Seminerler genellikle direkt bilgi vermek amacıyla yapılırken; konferans içerisinde konu ile ilgili beyin fırtınası, tartışmalar da yapılabilir.
MEB Birim Amirlerinin Öğretmen Bilgilendirme Semineri (2023 Kasım Dönemi Mesleki Çalışma) Bu faaliyet; Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerinin “Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüklerinin İçerik ve İşleyişi” konularında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenmiştir.
Seminer Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Bir konu ile ilgili bilgi vermek ve bu bilgiler üzerinde tartışmak amacıyla birkaç yetkilinin yönetimi altında düzenlenen toplantı.
Belirli bir konu veya bilim dalındaki gelişmeleri , yine belli bir bilgi düzeyine sahip kimselere tanıtmak amacıyla düzenlenen ve konunun değişik bölümleri, bu bilim dalında otoritesi ve yeteneği kabul edilen kişiler tarafından açıklanan toplantılardır.
Öğretmenler mazeretsiz bir şekilde seminerlere katılmadığı durumda bazı cezai uygulamalar gerçekleştirilir. Bu cezai işlemler; disiplin soruşturması başlatılabilir, kınama cezası verilebilir.
MEB'den yapılan açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi duyuruldu. Öğretmen mesleki çalışmaları 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Seminerlerin çevrimiçi yapılmasına ilişkin resmi bir duyuru bulunmuyor. Öğretmen seminerlerinin bu dönem yüz yüze olarak gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Öğretmenler ise seminerlerin Öğretim Bilişim Ağı'nda olup olmadığını merak ediyor. Pandemi döneminden itibaren seminerler ÖBA ( Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden gerçekleştiriliyordu. Ancak önümüzdeki dönem Nisan tatilinde mesleki çalışmalar okullarda yüz yüze yapılacak.
Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.
Seminer konuları tercihen lisansüstü tez konusuna yönelik olmalıdır. Seminer raporu nasıl yazılmalıdır? Seminer raporu özet, giriş, ana metin ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır. Raporun bu yapıda hazırlanması, konunun rahatça anlaşılabilmesini sağlayacaktır.
Seminer dersinin başarısız olarak değerlendirildiği dönemin ardından, öğrencinin arada izin alıp almadığına bakılmaksızın, kayıt olduğu ilk dönemde seminer dersinden tekrar başarısız olması durumunda Enstitü ile ilişiği kesilir.
Seminer, kolay anlaşılır bir Türkçe ve yazım kurallarına uygun bir dille yazılmalıdır. Seminerin yazımında bilimsel bir üslup kullanılmalıdır. Noktalama ve imla için Türk Dil Kurumunun İmla Kılavuzu ve Türkçe Sözlüğü kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri