Değerli kardeşimiz, Evet akvaryumda balık beslemek caizdir.
Buna göre sorunuzda zikrettiğiniz süs (akvaryum) balıklarını ölmelerine sebep olacak şeylerden uzak tutmanız şartıyla onların bakımını üstlenmeniz, onları beslemeniz ve yedirip doyurmanızda size bir günah yoktur. Allah Teâlâ en iyi bilendir.
Evde balık beslemek istiyorsanız sadece bir akvaryumun içini su ile doldurarak bunu gerçekleştiremezsiniz. Öncelikle hangi balık türünü beslemek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Her balığın ayrı akvaryum yaşam şartları bulunmaktadır.
Bir canlının yaşamasına katkıda bulunmanın yanı sıra daha iyi bir insan olma yolunda güçlü bir adım atmış olunur. Balık beslemek ise diğer hayvanlara göre daha huzur vericidir. Canlı ve güzel renkleriyle çeşit çeşit balıkların suda salındığını izlemek ruhunuzu rahatlatabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Çünkü; Öncelikle fanusun üretim amacı içine çiçek koymaktır. Fanus kutularının üzerinde çiçek resimleri vardır balık resmi konulmaz. Çünkü hiçbir fanus içine balık konulması için üretilmez.
Polar morina veya somon balığı gibi balıklarda bol miktarda omega-3 bulunur ve vücudumuz için gerekli bir yağ asitlerini barındırır. İnsan vücudu bunları üretemediği için besinlerle birlikte alınması gerekmektedir. Balık; selenyum, iyot ve D vitamini açısından da zengin bir besin kaynağıdır.
Evde balık yemi yoksa balığa ne verilir ? Otçul ve hepçil balıklara marul, kıvırcık, kabak, lahana, havuç, brokoli ve bezelye gibi sebzeler kısa süre haşlanıp yumuşatıldıktan sonra verilebilir. Etçil balıklar içinse canlı ya da dondurulmuş kan kurdu ve artemia düşünülebilir.
Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir. Küçük bir tür olan lepistes, fanusta yaşayabilen balıklar arasındadır.
5 litreye 1 balık düşecek şekilde konulabilir. Akvaryumculara çok kücük boyda gelir, büyütmesi uğraştırıcıdır büyyünce de 1.5 - 2 cm olurlar.
Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika'nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri. Büyük vatozlar, 120 santimetre civarı olabilirken, cüce vatozlar büyüdüklerinde ortalama 10 santimetre boyutlara ulaşabiliyor.
Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Değerli kardeşimiz, Su hayvanlarından balık dört mezhebin ittifakıyla helal kılınmıştır. Balığın içindeki pislikler temizlendikten sonra yenilmesi caizdir. Balık ve benzeri deniz hayvanları boğazlanmaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'evde kedi beslemek caiz değil' şeklinde bir fetvası bulunmuyor.
İşte bu yüzden İmam-ı Birgivî Hazretleri, kafeste kuş hapsedip, onunla eğlenmeyi günahlardan saymış, âfâtlar arasında zikretmiştir. Ancak, sâdece kafeste yaşayabilen, kafes dışında yaşama alışkanlığı bulunmayan dar sahalı kuşların kafeste beslenip bakılmasında mahzur görmemiştir.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Diğer çöpçü balıkları gibi pigme çöpçü balığı da iyi bir temizlikçidir. Fanusta artık yemlerin birikmesini önler. Barışçıl bir tür olduğu için diğer fanus balıkları ile aynı fanusu paylaşabilir.
Örneğin, beta balıkları genellikle yalnız yaşamayı tercih ederler ve diğer beta balıklarıyla bir arada tutulduklarında agresif davranışlar sergileyebilirler. Balıkların tek başına sıkılıp sıkılmadığı, balık türüne, bireysel kişiliklere ve çevresel faktörlere bağlıdır.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Adil merhabalar.Stres ve su değişimi kaynaklı balıklarda yem yememe durumu gözlenmektedir.Balıklar belirli bir sürede yem yemeden yaşayabilirler,ağızlarına yem tıkmak bir çözüm değil netice itibariyle. Yeni akvaryumun en kısa zamanda gelir inşallah.Kolay gelsin. Hergün sularını değiştirme, bundan rahatsız olurlar.
Balık. Tartışmasız göz sağlığı açısından en önemli besin deniz ürünleri ve özellikle yağlı balıkları tüketmektir. Balıklarda bulunan omega-3 ve diğer antioksidan maddeler, hem retina sağlığı açısından çok çok önemlidir, hem de göz kuruluğuna karşı bizi korur ve gözyaşı kalitemizi arttırır.
Eldeki kaynaklara göre balıklar geniş bir aralıkta sesleri duyabilirler. Bu 40 Hz ile 4000 Hz arasındadır. Ancak bir çok yayında 100 Hz ile 1000 hz arası ses frekanslarına duyarlı oldukları bildirilmiştir.
Balığın kılçığının yanı sıra kafası ve kuyruğunun da kalsiyum bakımından zengin olduğunu belirten uzmanlar, kemik erimesi olanların mutlaka tüketmesi gerektiğini kaydediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri