Semizotu sapları dişe dokunur ama çok yumuşak olmayacak kadar haşlanınca süzelim tabağa alalım. Bir kâsede sızma zeytinyağı, limon suyunu ve sarımsağı çırpalım. Hazırladığımız sosu haşlanmış semizotu saplarının üzerine dökelim ve ceviz içleriyle süsleyelim ve servis yapalım. Afiyet Olsun.
Semizotu sapları ve kapya biberleri yağda soteliyoruz. Yumuşadıktan sonra domates ve sarımsakları ekliyoruz, 5 dakika daha soteliyoruz. Soya sosumuzu ekleyip 3-4 dakika sonra kapatıyoruz. Ilık servis ediyoruz.
Küçük yeşil yaprakları ve körpe sapları yenir. Çiğ olarak tüketmek besin değerinden daha fazla yararlanmamızı sağlar. Salatasından yemeğine kadar pek çok kullanım şekli vardır. -Semizotunun içeriğindeki omega-3 sayesinde cilt daha canlı görünür.
Şu aralar bol bol tazecik semizotu var her yerde. Ben de geçen hafta aldığım semizotlarının yapraklarından salata yaptıktan sonra saplarını atmaya kıyamadım. Üzerlerinde minik körpe yapraklar olan semizotu sapları çok lezzetlidir.
İnfüzyonda semizotu yaprakları mide ekşimesini ve mide kramplarını arındırır ve rahatlatır. Ayrıca hipertansiyon vakalarında veya uykusuzluk ve sinirlilik durumlarında gevşetici olarak endikedir. Konjunktivit için semizotu yaprağı suyu, gözleri ve göz kapağı iltihabını temizlemek için bir damla dökün.
İlgili 30 soru bulundu
Omega-3 yağ asitleri, A ve C vitaminleri, lif ve diğer besin maddeleri sayesinde, semizotunun kalp sağlığı, sindirim sağlığı ve genel sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle sağlıklı beslenme ve doğal tedavi yöntemlerine ilgi duyanlar, semizotunu diyetlerine dahil etmeyi deneyebilirler.
Yapraklar, saplar, çiçekler ve tohumlar da dahil olmak üzere tüm bitki yenilebilirdir ve binlerce yıldır farklı çeşitler ile mutfaklarımızı süslemektedir. Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri oldukça zengin bir sebze türüdür.
Semizotu yapraklarını ve saplarını da ekleyerek ezmeden karıştırın, Geniş bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ ve pul biber gezdirin.
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
İyice kurulayıp, doğradığınız semizotlarını buzdolabı poşetleri içine yerleştirin. Semizotlarının üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. İsteğe göre kilit poşette kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kışlık semizotunu derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Üzerlerindeki kirler ve yabani semizotunun içindeki minik siyah tohumlar suyun dibine çökecektir. Bu arada tohumların temizlenmesine çok da takılmayın, yenebiliyorlar.
Semizotu süzgece dökelim. Tencereye soğanı, yağı dökelim, kavuralım. Soğan kızarır kızarmaz semizotu dökelim . 15 dk kızartalım sÜper tarif.
Vücudu zararlı parazit ve kurtlardan arındırmak, iyi bir beslenme ile mümkün olabilir. Bu noktada "semizotu" şifa kaynağı olarak biliniyor. Semizotu suyu içmek, vücuttaki kurt ve solucanları yok ediyor.
Kilo Vermeye Yardımcı Olur. Yapılan araştırmalara göre semizotu; karaciğerin LDL yani kötü kolesterol üretim oranını düşürme özelliğine sahip. Semizotu 100 gram başına sadece 16 kalori içerir.
Ceviz, limon suyu, ekmek, sarımsak, zeytinyağı ve suyu mutfak robotunun haznesine koyup püre kıvamı elde edene kadar çekin. Semizotlarını temizleyip doğradıktan sonra geniş bir salata kasesine alın. Hazırladığınız taratorlu sosu semizotlarının üzerine gezdirin. Semizotlarını kırmadan sosla karıştırın.
Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.''
İsterseniz semizotunu çiğden kullanmak yerine hafifçe haşlayabilirsiniz.
Düşük kalorili ve yağsız olması ile, kilo vermek isteyenler için de hem iyi bir garnitür hem de iyi bir ana yemek seçeneğidir. Sofranızda yer verebileceğiniz sade veya yoğurtlu semizotu salatası, diyette gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, düşük kalorili bir alternatiftir.
Semizotunu güzelce yıkayın ve kök kısımlarını kestikten sonra doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları bir tavada zeytinyağıyla pembeleşinceye dek kavurun. Kavurduğunuz soğanların üstüne salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurduktan sonra, doğranmış semizotlarını ekleyin ve tekrar kavurun.
Semizotu Nedir? Ilıman iklimlerde yaygın olarak yetişen semizotu, esasen Asya kökenlidir. Avrupa'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya dünyanın dört bir yanında bilinçli bir şekilde tüketilir. Yapraklar, saplar, çiçekler ve tohumlar olmak üzere bitkinin kökü hariç her yeri yenebilir.
Magnezyum oranı açısından oldukça zengin olan semizotu, yüksek tansiyon hastaları için vazgeçilmez bir tat olacak.
Toksin temizleyici ve idrar söktürücü özelliğiyle dikkat çeken semizotu, böbreklerdeki taşı ve kumu dökmeye de yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri