İyice kurulayıp, doğradığınız semizotlarını buzdolabı poşetleri içine yerleştirin. Semizotlarının üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. İsteğe göre kilit poşette kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kışlık semizotunu derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Semizotu buzlukta 9 aya kadar muhafaza edilebilir.
Taze yeşil yapraklı semizotlarınızı temizleyip, iyice yıkayın. Yıkama işleminden sonra semizotlarını doğrayın. Birer pişirimlik olarak Koroplast Kilitli Poşetleri içerisine yerleştirin.Poşetlerin havasını alın, ağzı sıkıca bağlayın. Sonrasında derin dondurucuya koyun,saklama süresinin 9 aydır.
4- Semizotu yapraklarını ve pirinci bir kaba alıp içine bu karışımınızı ilave edin ve fırın poşetine doldurup ağzını bağlayın. 5- Derin dondurucuya koyup dondurun. 6- Pişireceğiniz zaman fırın torbasının üzerinden 3-4 yerinden delik açıp, önceden ısıtılmış 190 derece turbo ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
İlgili 43 soru bulundu
Hazırladığınız kışlık semizotunu derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Serdiğimiz semizotlarının suyu iyice süzüldükten sonra doğruyoruz. Doğradığımız semizotlarını buzdolabı poşetlerinin içine koyup pipet yardımıyla havasını iyice alıyoruz. Bu şekilde derin dondurucu da uzun süre saklayabiliriz.
Saklama kabınızı ya da buzdolabı poşetinizi hazırlayın. Her bir poşetin içine kullanacağınız kadar temizlenmiş ve soğuk sudan geçmiş semizotunu yerleştirin. Poşetlerin havasını alın ve derin dondurucunuza gönderin. En çok 9 ay boyunca dondurucuda saklayabileceğinizi de unutmayın.
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
Yüksek A vitamini içeriği, normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur. K vitamini içeriği sayesinde normal kan pıhtılaşmasına ve normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Semizotu, demir ve folik asit gibi mineraller açısından zengin olduğu için anemiden korunmaya yardımcı olabilir.
Küçük yeşil yaprakları ve körpe sapları yenir. Çiğ olarak tüketmek besin değerinden daha fazla yararlanmamızı sağlar. Salatasından yemeğine kadar pek çok kullanım şekli vardır.
Dereotlarını poşetin içine düzgünce yayın. Üzerine hafifçe bastırıp, poşetin havasını iyice alıp poşeti düğümleyin. Hazırladığınız dereotlarını dondurucuya düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman kullanacağınız miktarlarda alıp, börek, poğaça ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Doğranan maydanozlar buzdolabı poşetinde ya da vakumlu bir poşette buzlukta saklanabilir. Burada önemli bir detay var. O da buzluğa atılan her ürüne maydanoz da dahil üzerine tarih yazılı bir etiket yapıştırmak gerekiyor.
Semizotu sapları 1 cm uzunluğunda doğranır. İnce kıyılan kuru soğan, havuç ve biber zeytinyağında kavrulduktan sonra tüm yeşil malzeme ilave edilir. 4-5 dakika diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Üzerine yumurta kırılıp ağzı kapatılır.
Yapraklar, saplar, çiçekler ve tohumlar da dahil olmak üzere tüm bitki yenilebilirdir ve binlerce yıldır farklı çeşitler ile mutfaklarımızı süslemektedir. Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri oldukça zengin bir sebze türüdür.
Semizotu, Türk mutfağında çokça tüketilen bir besin. Yoğurtla birlikte tüketilmesi durumunda müthiş faydaları ortaya çıktı Semizotu en faydalı besinlerden. Uzmanlara göre günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor.
Kemik Sağlığına Faydalıdır: İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve diğer diğer pek çok mineral sayesinde kemik sağlığı üzerinde son derece faydalı olan Semizotu, özellikle ileri yaş kadınlarda kemik erimesini önlemek amacıyla mutlaka tüketilmeli.
Semizotu yapraklarını ve saplarını da ekleyerek ezmeden karıştırın, Geniş bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ ve pul biber gezdirin.
Semizotunun yaprakları dallarından sıyrılarak temizlenir ve iyice yıkanır. Ayrı bir yerde koyu kıvamda ezilmiş yoğurda tuz ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. Semizotu yaprakları da eklenerek karıştırılır. Üzerine arzuya göre zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.
3- Kıvırcık, marul, maydanoz, dereotu, semizotu, pazı gibi yeşillikleri, sirkeli, limonlu veya karbonatlı suyun içerisinde yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır.
Üzerine iyice yıkanmış semizotu, pirinç, tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Yemeğe ayrıca su eklemeye gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri