Ingilizce adı 'senna' kabuğu soyulabildiği için Arapça 'sena' ve İbranice 'soyulabilir' anlamına gelen 'cassia'nın birleşmesinden türemiş Latince adı 'Cassia angustifolia'dır. Baklagiller familyasındandır. Anavatanı Somali, Mısır ve Hindistan'dır.
Müshil etkisi ve güçlü laksatif etkisi sayesinde bağırsakta suyun emici gücünü arttırarak dışkının yumuşaması sonucunda daha kolay çıkmasını sağlar. Böylece, kabızlık problemine karşı alternatif bir çözüm olabilir.
SENNALAX, kalın barsağı uyararak dışkının atılmasını kolaylaştıran bir ilaçtır. Bu özelliği ile ara sıra ortaya çıkan kabızlık yakınmasının kısa süreli tedavisi için uygun bir tedavi seçeneğidir.
Kökeni Çin, Afrika, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerdir. Kendiliğinden doğada yetişebilen açlık otu, ülkemizde bazı yörelerde “sinameki” adı ile bilinen bitkinin bir türüdür. Genellikle “erkek sinameki” ve “deve gözü” isimleri ile bilinir.
Arapça'da senna yaprağı anlamına gelen açlık otu ülkemizde erkek sinameki, deve gözü otu gibi farklı isimlerle de bilinir. Birçok yararı bulunan bu ot kendiliğinden yetişebilen zahmetsiz bir bitkidir. Kilo verme konusunda da oldukça etkilidir. Ayrıca sinameki bitkisine benzerliğiyle dikkat çeker.
İlgili 39 soru bulundu
Anavatanı Afrika olan aloe vera (sarısabır), “ölümsüzlük bitkisi” ve “ilaç bitkisi” isimleriyle de tanınıyor.
Mide ve bağırsakları çalıştıran bitkiler arasında sinameki çayı da bulunmaktadır ancak bu bitkiyi hekim önerisi olmadan kullanmamak gerekir. Çünkü bu tür bitkileri fazla tüketmek bağırsak tembelliğine neden olabilir dolayısıyla tüm vücut sağlığını olumsuz etkileyebilir.
SİNEMAKİ OTUNUN YAN ETKİLERİ
-Crohn, apandist veya ülseratif klit, hemoroit ya da ülser gibi bağırsak hastalıkları yaşayan kişilerin bu çayı tüketmeleri oldukça sakıncalıdır. -İskelet sisteminin güçsüzleşmesine aynı zamanda kemiklerin yumuşamasına neden olabilir. -Cilt döküntüsü sorunu ve alerji gelişebilir.
Mızrak biçimli, 4-8 çift yaprakçıktan oluşan koyu yeşil yapraklara sahiptir. Yaz ortasından sonbahar ortasına kadar büyük demetlerde toplanmış, sarı renkli çiçekleri gösterişlidir. Silindirik meyveleri olgunlaştıkça yeşilden kahverengiye veya saman rengine döner.
Yemeklerden sonra su ile yutulabilir. Yemeklerin üzerine eklenebilir. Bal ile karıştırılarak, yemekten sonra tüketilebilir. Endüstriyel alanda kullanılan müshil ilaçlarının içerisinde bulunan doğal ana bileşenlerden biridir.
Hazırlanan çay, sabah ve akşam yarımşar bardak olmak üzere günde iki kez içilir. Ballı sinameki çayı aynı zamanda, antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.
Sinameki uzun vadede kansere sebep olabilir
En tehlikeli örnek sinameki yaprağı çayı! Zayıflama çaylarında sıkça karışımıza çıkan sinameki, özellikle kabızlık tedavisinde sıklıkla kullanılır. Ancak 3 haftadan fazla tüketilmesi durumunda bağırsakta kalıcı hasara hatta uzun vadede tümörlere bile neden olabilir.
SENNALAX, laktoz ve likit glikoz içerdiğinden; nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.
Bitki çayı olarak hazırlanıp tüketilebilen Sinameki Otu Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından özellikle kabızlık problemleri yaşayanlar için dile getirilmiştir. Ancak Sinameki Otu Faydaları sadece kabızlığa iyi gelmesiyle sınırlı değildir.
Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişen sinameki, yapraklarında bulunan doğal bileşenler ile birçok hastalığın tedavisinde destekleyicidir.
Bu bitki ABD'de yetişkinler ve 2 yaş ve üzeri çocuklar için reçete edilmeyen bir kabızlık ilacı olarak kullanılmaktadır.
Sennosides, bağırsak astarını tahriş ederek çalışır ve güçlü bir müshil etkisi yaratır. Sinameki ağızdan alındığında altı ila 12 saat içinde bağırsak hareketini üretir, ancak makattan alındığında 10 dakika gibi kısa bir sürede etkili olabilir.
Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır.
Sinameki kürü denildiği zaman akla ilk gelen sinameki çayları ya da toz halinde yoğurt ile tüketimi olmaktadır. Yoğurt ile tüketiminde antiparazit etkisi ile bağırsaklardaki kurt ve parazitleri ortadan kaldırarak yemeklerden değerli besin maddelerin sağlıklı bir şekilde elde edilmesine yardımcı olur.
Ciddi vakalarda sinameki yerine barut ağacı kabuğu kullanılması daha az yan etkiye sahip olması, tahriş edici etkisinin daha düşük olması nedeniyle tercih edilebilir. Ülkemizde bulunan bu bitkinin dal kabuklarının toplandıktan sonra bir yıl bekletilmesi gerekmektedir.
Vücut içerisinde yer alan iltihaplanmalarda ve cilt enfeksiyonlarında kullanılması tavsiye edilir. İltihap kurutucu özellikleri bulunur. Bağırsaklardaki kurtçuklar ve parazitlerle savaşarak onların dışarıya atılmasına destek olur. Bel ağrısı, baş ağrısı gibi ağrılarda sinameki otu kullanılması önerilir.
Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır. Kabızlık tedavisinde bitkisel çay olarak önerilmektedir.
Karabiber, kimyon, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber bağırsakların çalışma hızını artırır. Zengin lif yapısı sayesinde bağırsakları temizleyen diğer besin ise keçiboynuzudur. Hem bağırsak temizliği hem de şişkinlik için en etkili çaylardan birisi rezene çayıdır. Tüm yeşil yapraklı sebzeler lif kaynağıdır.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri