Üye kartınızın size sağladığı avantajlarla sendika dostu; tiyatrolarda ya da çeşitli kültür-sanat mekanlarında dilediğiniz gösteriyi izleyebilir, kafe ve restoranda keyifli bir yemek yiyebilir ya da kahve molası verebilir, anlaşmalı spor ve sağlık merkezlerinden faydalanabilirsiniz.
Tüm Barolar, Adliyeler ve Avukat Odalarındaki ödeme noktalarının yanı sıra tüm banka ATM'lerinde, POS'larda ve E-ticaret sitelerinde geçerli karttır.
Kamu Kart Nedir? Kamu Sen'e bağlı tüm sendika üyelerinin gururla taşıdığı sendika kimlik kartıdır. Bu kart sıradan plastik kartların çok ötesinde özelliklere sahiptir. İsminize çıkmış olan kullanıma hazır kartın aktivasyonunu web sitemizden veya Kamu Kart uygulamamızdan yaparak anında kullanmaya başlayabilirsiniz.
"Sendika üyelik başvurusu, işçi tarafından e-Devlet kapısı üzerinden yapılır. Üyelik bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. Üyelik, yetkili organın e-Devlet kapısı üzerinden otuz gün içerisinde başvuruyu kabulü ile kazanılır.
Kredi kartı, yanınızda nakit taşımadan para taşıma, alışveriş yapma ve harcama yapma imkânı sunan diğer bir araçtır. Kredi kartı, en temel anlamda bankanızın size sunduğu bir kredi aracıdır.
İlgili 45 soru bulundu
MEMUR-SEN VE KAMU-SEN'E YARGIDAN TOKAT GİBİ KARAR
Karar uyarınca hangi sendikaya üye olursa olsun sendikali tüm memurlar Ocak 2021'den itibaren 3 ayda bir 400 TL alacak. Bu karar tüm memurlara hayırlı, sarı ve yandaş sendikaların da kulaklarına küpe olsun.
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa göre işyeri temsilcileri, sendikaların il ve ilçe temsilcileri haftada 4 saat izinli sayılacaklar. Eski kanunda işyeri temsilcileri sendikal faaliyetlerini haftada 2 saatle sınırlı olarak yapıyorlardı.
Aidat ödeme yükümlülüğü sendika üyeliğine kabul ile ve üyeliğin kesinleştiği tarihten itibaren doğan bir yükümlülüktür. Sendika üyeliği sendikalarda yetkili organın üyeliğe kabul kararı ile kesinleştiği için, üye aidat ödeme yükümlülüğü de bu tarihten itibaren doğar ve üyelik ilişkisinin sona ermesi ile sona erer.
İmza altına alınan sözleşmenin 23.maddesi ile; bugüne kadar tüm sendika üyelerine 3 ayda bir ödenen 135 TL, “Toplu Sözleşme İkramiyesi” Ocak 2022 itibariyle 400 TL çıkarılmıştır. Bu ikramiyeyi, örgütlendiği iş kolunda üye sayısı %1'in üzerinde olan sendika üyeleri alabilecektir.
Üye olurken e-Devlet şifresi yanında işçiye ait cep telefonu ve nüfus cüzdanı da yanında bulunmalıdır. Aşağıdaki linki tıklayarak sendikamıza üye olabilirsiniz. Sendikaya Üye Olunduğunda Ücretten Kesinti Olur Mu? Çalışılan işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalayıncaya kadar işçinin ücretinde herhangi bir kesinti olmaz.
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre sendikalar “İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için en az 7 işçi veya işverenin bir araya gelerek bir işkolunda faaliyette bulunmak üzere oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip ...
Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir.
sendika üyesi işçi sendika kuruluşunda yer alma ve fiilen görev alma hakkına sahiptir. Sendika üyesi işçi istediği zaman sendika üyeliğine son verme hakkına da sahiptir. Sendika üyesi işçilere tanınan en temel hak, toplu iş sözleşmesinden yararlanma hakkıdır.
Sendikaya Üye Olunca İşverenin Haberi Olur Mu? Sendikaya üye olmanızdan işveren haberdar olmaz. Olmamalıdır, bu bilginin sızdırılması, kişisel verilerin gizliliğiyle aykırıdır ve Türk Ceza Kanunu Madde 135'e göre suçtur.
Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz.” ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu 25'nci maddesi “İşçiler, sendikaya üye olmaları veya olmamaları, sendikal faaliyette bulunmalarından dolayı işten çıkarılamaz veya farklı işleme tabi tutulamaz.” demek suretiyle çalışanların ...
Neden Sendikalı Olmalıyız;
Yasal Haklarımızı Korumak ve Geliştirmek için. Daha İyi Ücret ve Sosyal Haklar Elde Etmek için. Fazla Mesai, İkramiye, Hafta Tatili Çalışması, Tazminat, İhbar, İzin vs. Konulardaki Haklarımızı Alabilmek için. Toplu İş Sözleşmesi Hakkımızı Elde Etmek ve Kullanabilmek için.
Sendika üyelerine ödenecek toplu sözleşme ikramiyeleri %2 barajını aşan sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altında kalan sendikalar için 188,02 TL olarak belirlenmiştir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi.
Toplu iş sözleşmeleri kapsamındaki işçilere; sosyal yardım olarak 2023 yılı için Net 2.500 TL/Ay, 2024 yılı için Net 3.500 TL/Ay olarak ödenecektir. Toplu iş sözleşmeleri kapsamındaki işçilere; her yıl Mayıs ayında Net 4.000 TL tutarında “ek ödeme” yapılır.
2024 yılında aylık toplu sözleşme desteği tutarı
Yüzde 2'den küçük sendikaya üye olan kamu personeli her ay 250* maaş katsayısı tutarında aylık toplu sözleşme desteği alacaktır. Aylık katsayı 2024 yılında 0,760871 olduğu için toplu sözleşme desteği tutarı aylık 190 lira olacaktır.
Haklı bir neden gösterilmeden üyelik başvurusu kabul edilmeyenler, bu kararın kendilerine tebliğinden itibaren otuz gün içinde dava açabilir. Mahkemenin kararı kesindir.
İşyeri sendika temsilcisine görevini yerine getirebilmesi için haftada 4 saat süreyle izin verilir. 20 Page 21 İşyeri Sendika Temsilcisi • İşyeri sendika temsilcisine görevini yerine getirebilmesi için haftada 4 saat süreyle izin verilir.
Sendika üyesi olup aylık ya da ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlileri için yapılmakta olan toplu sözleşme ikramiyesi yılda 4 defa üç ayda bir veriliyor. Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında ödeme yapılıyor.
Sonuç itibariyle, taraf olduğu toplu iş sözleşmesi devam ederken sendikadan istifa eden işçi, hak kaybına uğrayacaktır. Hem dahil olduğu toplu iş sözleşmenin avantajlarını yitirecek hem de Yüksek Hakem Kurulu kararlarından faydalanamayacaktır.
§ Milli birliğin ve milli kimliğin yok edilmesine karşı yapılan bütün saldırılara dur demek, bu kimliği geliştirecek toplum yaratmak için, § Haklarımızı almak için, Sendikalı olmalıyız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri