Güncel Sendika Kesinti Tutarları 2022 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri neticesinde katsayıya bağlı olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL olarak belirlenmişti. Bu rakam 2022 Temmuz ayında 706 TL'ye çıktı. Sendika kesintisi ise 33,71'den 76,68 liraya çıktı.
Sendika ikramiyesi, her yıl Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere 3 ayda 1 kere, maaş ödemesi ile birlikte verilmektedir. 7.
Dairesi nezdinde dava açmıştı. Danıştay 12. Dairesi % 1 barajı ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi. Karar uyarınca hangi sendikaya üye olursa olsun sendikali tüm memurlar Ocak 2021'den itibaren 3 ayda bir 400 TL alacak.
Üyelik Ödentisi Ne Demektir? Üyelik ödentisi; sendika üyelerinin aylık olarak sendikalarına ödediği meblağdır. Bu meblağ maaşın binde 5'tir. Üyelerin aylıklarından işveren tarafından kesilerek 5 gün içerisinde sendikanın genel merkezi banka hesabına yatırılır.
Evli ve iki çocuklu memur baz alınarak yapılan hesaplamaya göre en düşük maaş, öngörülen yüzde 15'lik zam, enflasyon farkı, toplu sözleşme ikramiyesi ve aile yardımıyla 1 Ocak 2024'te yüzde 46,81 artarak 22 bin 77 liradan 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükselecek.
İlgili 32 soru bulundu
Ayrıca, toplu sözleşme ikramiyesi yılda dört kez olmak üzere her üç ayda bir memurlara ödenmektedir. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde 918 TL olarak ödenen bu miktar, Temmuz ayından itibaren 1.080 TL olacaktır.
Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.
Üye olurken e-Devlet şifresi yanında işçiye ait cep telefonu ve nüfus cüzdanı da yanında bulunmalıdır. Aşağıdaki linki tıklayarak sendikamıza üye olabilirsiniz. Sendikaya Üye Olunduğunda Ücretten Kesinti Olur Mu? Çalışılan işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalayıncaya kadar işçinin ücretinde herhangi bir kesinti olmaz.
(4) Yukarıdaki hükümlere göre ödenmesi gereken aidatı kesmeyen veya kesmesine rağmen bir ay içinde ilgili işçi sendikasına ödemeyen işveren, bildirim şartı aranmaksızın aidat miktarını bankalarca işletme kredilerine uygulanan en yüksek faiziyle birlikte ödemekle yükümlüdür.
Sendika üyelerinin aidatlarının ücretlerinden kesilerek sendikaya gönderilmesi, kaynakta kesim, Check-off olarak adlandırılmaktadır. Sendika hukukumuz üye aidatlarının işveren- ce kesilmesini kanundan doğan bir yükümlülük olarak düzenlemiştir(S.K. m.61).
Sendika gelirleri üyelik ve dayanışma aidatları, tüzüklerine göre yapabilecekleri faaliyetlerden sağlanacak gelirler, bağışlar, mal varlığı gelirleri, mal varlığı değerlerinin devir, temlik ve satışlarından doğan kazançlardan oluşmaktadır.
Sendika üyesi olup, aylık ya da ücretlerinden sendika aidatı kesilmekte olan kamu görevlileri için yapılmakta olan toplu sözleşme ikramiyesi, yılda dört kez, üç ayda bir verilmektedir. Ödeme yapılan aylar; ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarıdır.
Sendikalı çalışanlar için geçerli Toplu Sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. İkramiye tutarı aylık 360,08 liradan 520,60 liraya yükseltilecek, 6 aylık zam dönemlerinde aynı oranda artırılacak.
3- Sendikalar itibarıyla açılan dosyalarda muhafaza edilen listelere dayanılarak, her bir sendikaya ait aidat tutarı ayrı ayrı düzenlenecek muhasebeleştirme belgesiyle, tahakkuk ettiği tarihten itibaren beş gün içinde; ilgili sendikaların banka hesaplarına aktarılmak suretiyle ödenecektir.
Sendikalı olmanın ayrıcalığı olan Toplu Sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. İkramiye tutarı aylık 360,08 'den 520,60 'ye yükseltilerek %44,57 artırımlı olarak ve 6 aylık zam oranlarında artırılarak ödenecek.
İmza altına alınan sözleşmenin 23.maddesi ile; bugüne kadar tüm sendika üyelerine 3 ayda bir ödenen 135 TL, “Toplu Sözleşme İkramiyesi” Ocak 2022 itibariyle 400 TL çıkarılmıştır. Bu ikramiyeyi, örgütlendiği iş kolunda üye sayısı %1'in üzerinde olan sendika üyeleri alabilecektir.
MADDE 10 –(1) İşçi sendikası üyeliğinden çekilme, e-Devlet kapısı üzerinden çekilme bildiriminde bulunmak suretiyle gerçekleşir. Çekilme bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. (2) İşveren sendikası üyeliğinden çekilme başvurusu işveren tarafından sendikaya yapılır.
Sendikaya Üye Olunca Ne Olur? Sendika, işçilerin ücretleri, çalışma saatleri, iş güvenliği, iş güvencesi ve diğer çalışma koşulları gibi temel haklarını korumalarına yardımcı olur. Sendika üyeleri, toplu pazarlık süreçlerine katılma hakkına sahiptir.
Sendika üyeliğinde çekilen işçinin, çekildiği sendikadaki üyeliği, Ka- nunda öngörülen bir aylık sürede de devam etmektedir. Dolayısıyla, ta- raflar, aidat ödeme ya da sendika disiplinine uyma borcu ile yükümlü- dürler.
Sendikalı olmak bir ayrıcalıktır. Gücünün Farkında Olmaktır.
Daha iyi ücret ve çalışma ortamını sağlar. Alacaklarımız zamanında ve eksiksiz ödenir. Meslek hastalıkları için önlemlerin alınmasını sağlar. İş Kazalarının önlenmesi için gerekli eğitimler yapılır.
Neden Sendikalı Olmalıyız;
Yasal Haklarımızı Korumak ve Geliştirmek için. Daha İyi Ücret ve Sosyal Haklar Elde Etmek için. Fazla Mesai, İkramiye, Hafta Tatili Çalışması, Tazminat, İhbar, İzin vs. Konulardaki Haklarımızı Alabilmek için. Toplu İş Sözleşmesi Hakkımızı Elde Etmek ve Kullanabilmek için.
Üyelerin hakları, “Sendikanın Faaliyet ve Yönetimine Katılma Hakkı”, “Sendikanın Tesis ve Faaliyetlerinden Yararlanma Hakkı” ve “Eşit Davranılmasını Talep Etme Hakkı” olmak üzere üç başlıkta incelenecektir.
399 sayılı KHK'ye tabi personelin ücret tavanı 2024'ün ilk 6 ayında 32 bin 87 lira 81 kuruşa, ikinci 6 ayda 35 bin 296 lira 59 kuruşa, 2025'in ilk 6 ayında 37 bin 414 lira 39 kuruşa ve ikinci 6 ayda 39 bin 285 lira 11 kuruşa yükseltilecek.
Dönem Kamu toplu sözleşmesi görüşmelerinde memurlar için 2024 yılının Ocak ayı için yüzde 15 zam alacağı kesinleşmişti. Bu oranların üzerine altı aylık enflasyon rakamları ilave edilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyledi. Dün (22 Kasım) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası asgari ücretle ilgili sorulara Işıkhan, “Temmuz ayında olduğu gibi, ilke yine enflasyona ezdirmemek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri