"Seni kırdıysam özür dilerim." Bu, herhangi bir pişmanlık veya kişisel sorumluluğu gerçekten kabul etmeyen koşullu bir özür örneğidir. 'Eğer' kelimesini kullanarak, sorunun gerçekte ne yaptığınızla ilgili olmadığını, bunun yerine kişinin sizin yaptığınıza nasıl tepki verdiğiyle ilgili olduğunu iletmiş olursunuz.
1. Yaptığı bir yanlıştan ötürü affedilmesini istemek. 2. Özrünü ileri sürerek yapılması kendinden istenen işi yapmamak, bundan bağışlanmasını istemek.
Onu affedersen özrü kabul et.
“Teşekkürler, seni affediyorum.” gibi bir şey söyle. Veya, “Sorun yok. Yeter ki bir daha yapma, lütfen.”
Özür ise kişinin yaptığı bir davranışın olumsuz sonuçlandığı veya algılandığı ve bu algının kişi tarafından da kabul edildiği durumda dilenir ve özürün temel amacı ilişkiyi düzeltmektir. Eğer karşıdaki kişi için önemliyse o zaman özür dilenir. Eğer önemli değilse insanlar özür dilemeye gerek duymazlar.
İlgili 37 soru bulundu
Özür dilemek kelime anlamıyla mazur görülmeyi talep etmektir. Buradaki haliyle özür dilemek kişinin yaptığı hatayı geri alamayacağını ama bu hatadan da pişmanlık duyduğunu ve hem mağdur kişiye hem de ilişkiye zarar verdiğinin farkında olduğunu bu nedenle bu davranışın mazur görülmesini ve affedilmeyi dilemektir.
Özür dilerken söz konusu olanın kendi davranışlarınız olduğundan emin olun. Gerçek bir özür aşırıya kaçmaz. Özür dilerken karşı tarafın hissettiklerine odaklanmaya özen gösterin. Kendi pişmanlık ve üzüntünüzle karşınızdaki kişinin hislerini gölgelememeye dikkat edin.
Müslümanın özrünü reddetmek mekruhtur. Özrü kabul etmek ve kusurları affetmek, Allah Teâlâ'nın sıfatlarındandır. Böyle özrü de kabul etmeyene, Allah Teâlâ azap ve gazap eder.
hayatımız 4 kelimeden oluşur aslında:özür dilerim ve rica ederim. yalnış bişey yaptığımızda özür dileriz,karşımızdakinden af isteriz. bir de birine yardım ederiz,o kişiye yararımız olur ve bize teşekkür eder,sağol der biz de rica ederim deriz.
Bir buket pembe lale ile ya da beyaz lale ile kalbinizin temizliğini ve hislerinizim hala sapasağlam yerinde durduğunu ifade edebilirsiniz. Yani anlayacağınız daha derinden özür dilemelerin çiçeğidir laleler. Ufak kırgınlıklardan çok daha fazlasını, büyük vedaları geride bırakmak için tercih edilir.
Erkegin özür dilemesi şu şekilde gercekleşir : Erkek yaptıgı hatanın farkına varır. Ve kendini affettirmek icin cesitli davranışlara başvururu. aslında bu erkegin özür dileme seklidir.
Özür diledikten sonra aynı davranışı tekrarlamamak için çaba gösterin. Karşınızdaki kişinin iyi hissetmesi, hem size hem de ilişkiye yeniden güven duyabilmesi için aynı hatayı tekrar etmekten kaçınmanız oldukça önemli.
Özür dilenmesi karşısında mağdur affetmekle suçluya karşı olumsuz duygularını azaltmakta ve ilişkiyi onarmaktadır. Özür dileme, mağdur için itibar koruyucu bir eylem olurken hatalı kişi için itibar zedeleyici bir eylem olmaktadır. Affetmek ve hata yapan kişinin itibarını korumak da önemlidir.
Bencildirler, empati kurmazlar, sizin duygu ve düşünceleriniz önemli değildir. Hep kendilerini haklı görür ve hatalarından dolayı başkalarını suçlarlar. Özür dilemezler. Çoğu zaman olumsuz duygular uyandırarak dikkati üzerlerinde toplarlar ve sizin dengenizi bozarak güçlü hissetmelerini sağlarlar.
Komedi | 111 dk.
Ağrı: Kırılma sırasında hasta bazen ciddi bir penis ağrısı hisseder. Ereksiyonun sonlanması: Kırılmayı takiben ereksiyon kısa sürede sona erer. Siyahımsı morarma: Penil fraktür veya tunika albuginea yırtılması sonucu kavernöz cisimler içindekikan cilt altına çıkar ve bunun sonucu penis cildinde morarma şişme görülür.
Özür dilemeden önce hata yaptığımız kişinin yerine kendimizi koymalı, sözcük ve eylemlerimizin verdiği zararın içtenlikle farkına varmalıyız! Bir hata yaptığımızda genellikle, kuru ''özür'' sözcüklerine başvururuz: ''Affedersin!'' "Üzgünüm!"
“Nasıl davrandıkları için özür dilemek yerine, nasıl tepki gösterdiğin için özür dilemeni bekleyen insanlar tanıyacaksın. Bu insanlardan uzaklaş.”
Hepimiz kimi zaman özür dileriz. Doğru zamanda özür dilemeyi bilmek bir erdemdir ancak bazen özür dileyeceğimiz yerde teşekkür etmek daha doğru bir eylem olacaktır.
Gerekçe, kusur ve mazeret sözcükleri özür sözcüğünün eş anlamlı sözcükleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri