SENKRON NEDİR? Elektrojen bir grubun, frekans ve voltaj değerlerini değiştirerek farklı bir kaynağın (şebeke veya jeneratör) frekans ve voltaj değerleri ile eş zamanda aynı değerlere getirilmesidir.
Senkron TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Eş zaman, asenkron karşıtı
Senkronize etmek en genel manası ile iki olay arasında zaman birlikteliği veyahut eşzamanlılık anlamına gelir TDK'ya göre. Teknoloji de ise verilen belli aralıklarla eşitlenmesi kast edilmektedir. Kullandığınız uygulamada bu özelliği açtığınızda verileriniz belli aralıklarla güncel tutulur ve eşitlenir.
Zıttı şeklinde ise senkronize olamamak bir nesne ya da kişilerin uyumlu şekilde eş zamanlı hale gelmemesi olarak dile getirilmektedir.
Farklı alternatif akım kaynaklarınında üretilen gerilimin genliğinin, frekansının ve faz açısının aynı olma durumuna senkron olma durumu, kaynakların bu değişkenler bazında birbiri ile eşit duruma getirilme işine senkronizasyon veya paralelleme adı verilir.
İlgili 15 soru bulundu
Eğitmen ve öğrencilerin farklı yerlerde bulunmaları durumunda oldukça yararlı olan bu eğitim türünde, etkili öğrenme sağlanır. Senkron eğitim, eğitmen ve katılımcıların sanal ortam üzerinde aynı zamanda farklı mekanlardan bir araya gelerek birbirleriyle etkileşim haline geçtiği çevrimiçi öğrenme tekniklerinden biridir.
Senkron(Sync) ve Asenkron(Async) Programlama Arasındaki Fark Nedir ? Senkron programlamada kodlar yukarıdan aşağıya doğru hiyerarşik bir biçimde çalışır. Asenkron programlamada ise öncelikli olarak hangi fonksiyon çalıştırılmak isteniyorsa o çalışır.
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Senkron tümörler, primer tümör tanısından 6 ay içinde görülen tümör olarak tanımlanırken; metakron tümörler, primer tümör tanısından 6 aydan sonra ortaya çıkan tümörler olarak tanımlanmaktadır2.
Eğitmen ve öğrencilerin farklı yerlerde bulunmaları durumunda oldukça yararlı olan bu eğitim türünde, etkili öğrenme sağlanır. Senkron eğitim, eğitmen ve katılımcıların sanal ortam üzerinde aynı zamanda farklı mekanlardan bir araya gelerek birbirleriyle etkileşim haline geçtiği çevrimiçi öğrenme tekniklerinden biridir.
Senkron ortamda canlı bağlantı yoluyla (internet, uydu vb.), eş zamanlı olarak, kullanıcılar ve sunucu (öğrenciler ve eğitimci) etkileşimli olarak uygulama içindedirler. Bu uygulamada öğrenciler soru sorabilir, birbirleri ile tartışabilir veya test çözebilirler.
Uzaktan eğitimde eğitmen ve öğrenci aynı anda etkileşime girerlerse buna senkron uzaktan eğitim, zaman gecikmeli olarak etkileşime girerlerse buna asenkron uzaktan eğitim denir. Karma öğrenim, kısaca yüz yüze eğitim (senkron eğitim) ve asenkron eğitimin karışımıdır.
Senkron makinelerde rotor devir sayısı ile döner alan devir sayısı birbirine eşittir. Diğer bir deyişle birbirleriyle “senkron” çalışırlar. Bu makineler kayma meydana gelmez (s = 0). Alternatör olarak çalışmada döner alan, dönme hareketi yapan bir doğal mıknatıs veya elektro mıknatıs tarafından meydana getirilir.
Uzaktan eşzamanlı iletişim senkron iletişim olarak da adlandırılmaktadır. (örnek olarak cep telefonları, Skype, Google Meet, Zoom gibi web konferans sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen iletişim süreçleri verilebilir. Benzer biçimde uzaktan eşzamansız iletişim asenkron iletişim olarak da adlandırılmaktadır.
Senkron kelimesi eşzaman anlamına gelmektedir. Yani aynı anda ve eşit zaman aralıklarıyla yapılan iş veya eylem anlamına gelmektedir. Senkron programlama ise programlama yaparken her bir işin sıra ile yapılması anlamına gelmektedir.
Farklı alternatif akım kaynaklarınında üretilen gerilimin genliğinin, frekansının ve faz açısının aynı olma durumuna senkron olma durumu, kaynakların bu değişkenler bazında birbiri ile eşit duruma getirilme işine senkronizasyon veya paralelleme adı verilir.
Benzer biçimde uzaktan eşzamansız iletişime asenkron iletişim olarak da adlandırılmaktadır- elektronik posta ya da kısaca e-posta (e-mail) ve Web günlükleri (Blog) araçlarını kullanarak gerçekleştirilen iletişim örnek olarak verilebilir.
Senkron hız
, stator manyetik alanın dönüş devridir. 1,000 RPM (16.67 Hz) ve 1,200 RPM (20 Hz) 'ye eşittir, kaynak sistemler sırasıyla 50 Hz and 60 Hz dir. Asenkron motor asla senkron hızda dönmez. Böylece dönme hızı alt senkron hız ve asenkron motor olarak adlandırılır.
Senkron dersler, genellikle canlı ders denilen öğretim üyesi ve öğrencilerin ders saatinde eğitim-öğretim faaliyetlerini eş zamanlı olarak sürdürdükleri platform üzerinden yürütülürken, sohbet odası ve forum gibi online eş-zamanlı iletişim araçlarıyla da desteklenmektedir.
Senkron motor nedir: Yükü değişmesine rağmen devir sayısı sabit kalan motorlara senkron motor denir. Senkron motorlar senkron hızda dönerler. Bundan dolayı senkron motorların devir sayıları sadece frekans ve kutup sayıları değiştirilerek ayarlanır.
Senkron devir, 3 faz alternatif manyetik döner alanın devir sayısıdır. Asenkron motorlarda rotor, döner alan devrinden bir miktar (kayma oranı kadar) yavaş döner.
Gmail'de aynı şekilde e-posta ile özdeşmiştir. Aslında Gmail e-posta göndermemizi sağlayan bir araçtır. Telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Gmail ile e-posta gönderebilirsiniz. Bunun için bir e-posta adresi oluşturmalısınız.
Senkron olanlarda her iki tarafta aynı anda bu iletişimin parçasıdır. En iyi örneği telefondur. Asenkron iletişimde ise bir taraf mesajı atar diğer taraf o mesajı kendisine uygun zamanda alır. Buna iyi örnek ise hepimizin severek kullandığı Whatsapp ve çoğu metin bazlı SMS, email gibi teknolojilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri