Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Eğer Android telefon kullanıcısıysanız, senkronizasyon özelliğini kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Hiç beklemediğiniz anlarda hayatınızı kurtaracak senkronizasyon özelliği, masaüstü ve telefonunuz arasında bir köprü kurmanızı ve aktarım sırasında daha da hızlı işlemler yapabilmenizi sağlıyor.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
Senkronize ettiğinizde
Yer işaretleri, geçmiş, şifreler ve diğer ayarlar gibi senkronize edilmiş bilgilerinizi tüm cihazlarınızda görebilir ve güncelleyebilirsiniz. Gmail, YouTube, Arama ve diğer Google hizmetlerinde otomatik olarak oturum açabilirsiniz.
Tıpkı Snapchat'te olduğu gibi Whatsapp da da senkronize özelliği fotoğraf, video ve mesajlarınızın Whatsapp'ın bulut depolarında saklanmasına ve istediğiniz zaman buradan ulaşmanıza yarayan bir özelliktir. Burada mesajların tutulması istediğiniz zaman mesajlarınıza da ulaşabileceğinizi gösterir.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
Sağ üst köşede bulunan kare şeklindeki ikon seçilmelidir. Açılan alt menüden ''Kişiler'' sekmesi seçildikten sonra hesabınıza senkronize olmuş kişileri görebilirsiniz. Silmek istediğiniz kişiyi seçip ''Sil'' butonunu kullanarak rehber kısmından otomatik olarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Senkronize etmek, kelime anlamı olarak ''Eşleme'' anlamına gelmektedir. Bir durumun eşgüdümlü olarak yapılması anlamını da taşır.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Senkronizasyon özelliğini aktif hale getirdiğinizde, diğer birçok ayarın yanı sıra yer işaretleri, geçmiş, şifreler, uzantılar ve temalar nerede olursanız olun sorunsuz bir deneyim oluşturarak Google hesabınızdan senkronize ediliyor.
“İstemci ve sunucu uyumlu/senkronize değil!” mesajını görürseniz bu, cihazınızın sunucumuzla eşitlenemediği anlamına gelir. Bu durum genelde İnternet bağlantınız iyi olmadığında yaşanır. Düzeltmek için yapabilecekleriniz: İnternet bağlantınızı kontrol edin.
Bluetooth ses cihazı bağlıysa Bluetooth özellikleri nedeniyle görüntü ile ses arasında gecikme olabilir. A/V senkronizasyonu ayarıyla görüntü ile ses arasındaki gecikmeyi ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri