Yavru balıklar birbirine zarar vermezler zaman zaman kovalaşırlar ama batım farkı olan yavrular birbirini yemezler.
Birbirlerini kovalıyorlar. Yeme derkende gözlerini veya vucutlarını yiyorlar. Tankınız ufak + saklanma yerleride minumun seviyede olduğu için üstünlük savaşlarında birbirlerini öldürüyorlardır. Balık türlerini azaltmanızı öneririm, yada tankınızı büyütmenizi.
Yemez. Tersi yavrularını korur. Ciklitler genel olarak yavrularınız yemez, korurlar.
Erkek yavrular bir aylık olduklarında ergenliğe girer. Tam olarak yetişkinliğe ulaşmaları ve anal yüzgeçlerinin sivrilerek gonopodyum isimli üreme organına dönüşmesi 2.5-3 ayı bulur. Dişilerin tam olarak yetişkinliğe ulaşması için 3 ay geçmelidir.
Sorun olmaz, kendi kendine yavruları kusar.
İlgili 15 soru bulundu
Tüm balıklar yavrularını yerler,Örneğin kribensis zebra cichlid bir süre sonra yavrularını yiyorlarbaşıma geldi .
Dişi sarı prenses erkekten büyük olduğunda veya çiftleşme zamanı titreyebilir. Yine dişi balık erkekten büyükse erkeği kovalayabilir. Üreme zamanları dişilerin karınları hafif şiş olur ve bu dönemde tüpçük çıkarırlar. İki dişi sarı prenses balığı birbirini kovalayabilir.
Yavruları yerler evet.Melek yemese japonlar yer,japonlar yemese lepistesler yer.Yani herhalukarda yavruları ayırmanız lazım.
Dişinin bu üç aylık ergenleşme döneminde vücut döllenme sürecini tamamlar, üç aylık bir dönemden sonra döllenme için ergenlik çağına gelmiş dişi lepistes 20-40 kadar yavru doğurabilir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir.
Balıklarınız 4-4,5 cm olduklarında ve diğer balıklarınıza verdiğiniz yemlerden yiyebildiklerinde ana akvaryuma salabilirsiniz. Saygılar. Balıklarınız 3 cm oldumu salabilirsiniz. Balıklarınız 3 cm oldumu salabilirsiniz.
Sarı prenses ve yunus 7-8 aylıkken yavru verecek konuma gelirler ortalama ayda 1 cm büyür malaviler.
Çikletler kumla oynamayı çok seven balıklardır.Kendilerine yuva yer kazıyorlar.Ortada ilginç bir durum yok endişelenmeyin... Kumu kazmalarının sebebi çoğu zaman bölgelerini belirlemek amaçlıdır. Özellikle erkekler bu çukurları çiftleşme amaçlı açarlar.O yüzden kazdıkları çukurları kapatmasanız iyi olur.
Balıkların şu andaki boyutlarından dolayıdır.Bir zaman sonra anlaşamayacakları kesin.Yani birlikte yaşayamazlar.
Asla yaşamaz. Üzgünüm ama yaşamaz sadece birkaç tür amerikan cüce ciklet türü ile yaşaya biliyor örnek ramirezi gibi. Meleğin ilk kuyruklarını yerler sonra meleği.
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Bu nedenle, küçük bir akvaryumda sadece erkeklerin beslenmesi önerilir ve eğer yer buna imkân veriyorsa, erkek başına 2-3 dişi olmalıdır. Gerekli ekipmanın ve canlı bitkilerin olması halinde, Lepistesler küçük akvaryumlarda bile kolayca yaşar ve çoğalırlar.
Ayırmaya gerek yok akvaryum bitkili bir sure sonra yeni balik almanız balik uremesi bakımından sağlıklı olur.
Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur. Lepistes balığınızın içinde yavrular oluştukça sırtı siyah olmaya başlar.
Canlı doguranlar yavru yemezler!
Başlangıç olarak dişiler ilk vakitler 5 civarı yavru tutmaktadırlar. Bu sayı dişinin mevcut yumurta tutma deneyimi ve yaşı arttıkça 30'lara kadar çıkabilmektedir.
Sarı prenses balıkları ağızda kuluçka yapan balıklardandır ve ev akvaryumunda üremeleri oldukça kolaydır. Yaklaşık olarak beş veya altı cm uzunluğuna geldiklerinde üremeye başlarlar.
Spler ortalama 6-7 aylıkken yavrulamaya başlarlar ve uygun ortam olunca yavrularını mutlaka bırakacaktır ama diğer balıklara yem olma ihtimali yüksek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri