Seramik Kaplama Yapılan Ortam Kaplama işlemi bittikten sonra aracınız 3 saat boyunca kapalı bir alanda kalmalıdır ve yaklaşık 12 saat sonra yıkanmalıdır.
Kaplama uygulaması, ortam sıcaklığının 10-25 derece arasında olduğu, aydınlık bir alanda yapılır. Bölge bölge yapılan uygulama için dairesel hareketler yerine dikey hareketler tercih edilir. Tüm araç yüzeyine uygulanan seramik kaplama, 20 dakika sonra kurur ve ilk 24 saat içinde otomobiliniz kullanıma hazır olur.
Seramik kaplama uygulaması ise, ortam sıcaklığının 10 – 25 derece arasında olduğu, aydınlık bir alanda gerçekleştirilmelidir. Tüm araç yüzeyine uygulanan seramik kaplama, 20 dakika içinde kurur ve 24 saat sonra araba kullanıma hazır olur.
Seramik kaplama bakımı yapılırken araçlar sadece yüksek kalitesi olan, pH nötr sabun ve suyla ve yumuşak bir mikrofiber bezle veya yıkama eldiveni ile çift kova yıkama tekniği uygulanarak yıkanması gerekir.
Bundan sonra seramik kaplama işlemi yapılır. Seramik kaplamadan sonra araç en az 2 saat kadar kapalı bir ortamda kurumaya bırakılır. İlk iki gün hiçbir şekilde basınçlı su ile yıkama yapılmamalıdır. Seramik kaplama aracın kaportasını dış etkenlerden gelen tehlikelere karşı koruma görevi yapar.
İlgili 28 soru bulundu
Fırça İle Yıkama Yapılmamalıdır
Aracınızı seramik kaplama olsun olmasın lütfen ama lütfen fırça ile yıkamayın ve yıkatmayın. Fırça aracın üzerindeki çamurla birleşip bir zımpara görevi görerek tüm yüzeyi tamamen çizecektir.
Seramik kaplama yaptığımız alanın kuru ve nemsiz bir ortam olması gerekmektedir. Kaplama üzerinde meydana gelecek çok ufak bir su damlası anında leke bırakabilir. Kaplama işlemi bittikten sonra aracınız 3 saat boyunca kapalı bir alanda kalmalıdır ve yaklaşık 12 saat sonra yıkanmalıdır.
Seramik koruma ürünleri teknolojinin bize el verdiği maksimum korumayı sağlayan ürünlerdir. Bu korumaların en basit mantığını şu şekilde açıklayabiliriz : Ürün uygulandığı yüzeyde aracın orijinal verniğinden daha sert bir tabaka oluşturduğu için çizik dayanımı oldukça yüksektir fakat ASLA ÇİZİLMEZ değildir.
Kil Kullanarak Çıkartma
Kompozit olarak, kil yapışkan bir maddedir ve otomobilin yüzeyini kimyasallardan arındırmak için kullanılır. Kir yapışkan olduğu için kile yapışarak yüzeyden uzaklaştırılır. Bu sebeplerden ötürü kil seramik kaplamayı yüzeyden ayırmanın bir yolu olarak kullanılmaktadır.
Seramik Kaplamanın Faydaları
Tüm araç yüzeyinde kalıcı ve uzun süreli parlaklık sağlar. Zararlı uv güneş ışınları, asit yağmurları ve kimyasallara karşı boyayı korur. Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine karşı ciddi anlamda koruma sağlar.
Seramik Kaplama Yapılan Ortam
Kaplama üzerinde oluşacak en ufak bir su damlası bile anında leke yapabilir. Kaplama işlemi bittikten sonra aracınız 3 saat boyunca kapalı bir alanda kalmalıdır ve yaklaşık 12 saat sonra yıkanmalıdır.
1 yıl ile 10 yıl arasında kullanım ömrü olan Seramik Kaplama ürünleri mevcuttur. Bu ömür süresinin kurumsallık ve ürünün uygulama sonrası devamlılığını sağlamak adına üreticinin mutlaka sertifika veya garanti belgesi ile kullanıcıya vermesi gerekir.
Seramik kaplama aynı zamanda çamurun, tozun, yağmur sonrası oluşan lekelerin araç yüzeyine tutunmasını engellemektedir.
Çoğu durumda, nano kaplama aracınızın gövdesine yapışana ve küratörleşene kadar beklemek en iyisidir. İyileştirme süresi yine üreticiden üreticiye bağlı olacaktır. Tipik olarak, Nasiol gibi en büyük markalar, herhangi bir yıkama gerçekleşmeden önce en az 24 saat beklemenizi önerir.
Alacağınız kaliteli bir ürün zaman içerisinde kendiliğinden aşınma yapmaz, sararmaz ve çatlamaz. Bu konuda içiniz gayet rahat olacaktır. Kaliteli bir seramik kaplama yapılan araç yüzeyinde tekrardan bir yenilemeye ihtiyaç duymayacaksınızdır. Üretim şekli de buna uygun olarak düzenlenmiştir.
Seramik kaplama sayesinde araçlar güneşe karşı korunabilir. Bu sayede çamur izi oluşmasının da önüne geçilir. Seramik kaplama sayesinde otomobilin güneşe karşı korunması ve boyanın kalkması engellenir. Seramik kaplanan araçların boyaları da uzun bir süre dayanıklı olabilir.
Seramik kaplamanın uygulanmasından bu yana bir yıldan uzun bir süre geçtiyse, bu kaplamanın durumuna bağlı olarak, yüzeyi tekrar kaplayabilirsiniz.
Aracı çizmeyecek bir mikro fiber veya daha yumuşak bir bez yardımıyla tek kullanımlık tüplerdeki sıvı beze sürülüyor. Sonrasında aracın kaportasına hassas bir şekilde uygulanıyor. Araç sahibinin seçtiği dayanım paketine göre bu kaplama 2, 3 veya 4 kat olacak şekilde tekrar tekrar uygulanıyor.
Seramik kaplamalar fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı dökülme, paslanma, çatlama, sararma, ve soyulma yapmamaktadır. Daha fazla yenileme ve işleme gerek kalmadan araç yüzeylerini korur.
İlk olarak kesinlikle yaptırabilirsiniz. Ama açıklamaların sonrasında yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kalacaksınızdır. Seramik kaplama ile kaput filmini beraber yaptırmak istiyorsanız eğer seramik kaplama sonrasında bunu düşünürseniz, zaman içerisinde üzerine yaptırdığınız kaput filmi kaymaya başlayacaktır.
Seramik kaplamanın gelişmiş teknolojili kimyasal ve fiziksel özellikleri sayesinde araç yüzeyi uzun yıllar, dökülmez, sararmaz, çatlamaz ve soyulmaz.
Daha önceki senelerde, kaplama yüzünden aracın değer kaybedeceği düşünülüyordu. Ancak zaman içinde bunun asılsız olduğu anlaşıldı.
Seramik kaplama üzerine her türlü hızlı cila,katı cila vb ürün uygulanır.
SERAMİK KAPLAMA DOLUDAN KORUR MU? Ceviz büyüklüğünde ve çok şiddetli yağan doludan elbette korumaz ancak şiddetli olmayan doludan aracı korur. Seramik kaplamanın sağladığı kaygan yüzey sayesinde kaportaya gelen yabancı cisimler yüzeyi çizmeden düşerler.
Seramik kaplanan araç üzerinden toz tutunamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri