Seramik kek kalıpları Ancak oldukça uzun ömürlü ve kolay temizlenebiliyor. Söz konusu seramik bir kek kalıbı olduğunda tadına doyum olmaz lezzette ve dokuda kekler elde etmeniz oldukça kolay. Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek.
Cam Kalıplar
Herkes en az bir kez cam kalıpta kek pişirmiştir. Cam kalıpların ısıyı iletme hızları sayesinde kekleriniz hızlıca pişer ancak kabarma konusunda daha düz bir sonuç elde edersiniz. Yine de kalıbıyla birlikte sunum yapabileceğiniz kekler için tercih etmek mümkün.
Seramik, gıda ile teması en uygun olan materyallerin başında gelir. Yanmaz ve yapışmaz özellik gösterdiği için de kek kalıbı olarak tercih edilmesi son derece uygundur. Isı kek hamuruna dengeli biçimde yayılır ve her yeri eşit pişer. Böylelikle hem göze hem de damağa hitap eden kekler ortaya çıkar.
Seramik kek kalıpları
Ayrıca pişen kekler, bu kalıplarda daha yavaş soğurlar, bu yüzden doğrudan elle tutulması önerilmez. Seramik kek kalıplarındaki kekler, orta derecede kabarır ve nem dengeleri oldukça iyidir.
Lezzete önem verenler için demir döküm kek kalıbı çeşitleri ideal bir seçim olabilir. Demir döküm kalıpların kullanımı oldukça hassastır. Ancak ısıyı doğru ve eşit dağıtması sebebiyle oldukça iyi işler çıkarabilir. Yüksek ısı dağıtımı sayesinde keklerin içinin kolayca pişmesini sağlar.
İlgili 45 soru bulundu
Granit döküm kek kalıbı da sağlıklı bir üründür. Granitten yapıldığı için uzun süreli kullanımlara uygun olarak üretilir. Ayrıca paslanmaz bir yüzeye sahiptir.
Bıçak ya da spatula kullanılarak kekin kenarlarında bulunan kalıptan nazikçe ayrılır. Kalıp ters çevrilir ve hafifçe sallanarak kek çıkarılır. Gerektiğinde, kek nazikçe vurularak da çıkarılabilir.
【Yapışmaz kek kalıbı】: Karbon çelikten yapılmış pişirme kalıbı, yüksek ısıya dayanıklı ve gıda maddelerine uygun yapışmaz kaplama, asit ve alkali direnci, zehirsiz, sağlıklı ve güvenli kullanım, böylece pastanın kalıbı mükemmel şekilde atılır.
Evet, demir döküm kullanması oldukça hassas mutfak gereçlerinden ve oldukça da pahalı. Ancak ısıyı doğru dağıtması açısından demir döküm kek kalıpları tek kelimeyle harika işler çıkarıyor. Kekinizin içinin pişmemesi gibi bir sorunu olmuyor.
Adı üstünde silikon kek kalıbı silikondan elde ediliyor. Silikon kalıpların en güzel yanı kekleriniz asla yapışmıyor. Sağlık açısından bazen tercih edilmese de kekinizin kalıptan kolay çıkmasını istiyorsanız silikon kek kalıplarını tercih edebilirsiniz.
1-Emaye kek kalıplarının en büyük özelliği emayenin camsı yapısı sayesinde keklerin pişirildiği kaba yapışmamasıdır. 2- Emaye kek kalıpları emayenin ısıyı hızlı ve eşit dağıtması sayesinde kekleri normalden daha fazla kabartır ve daha kısa sürede pişirir.
Kalıbın içini tereyağı, margarin veya sıvı yağ kullanılarak iyice yağlamalı ve ardından ince bir tabaka un serpilmelidir. Yağ miktarı çok az veya çok fazla olmamalıdır. Ayrıca kek kalıbının tabanına yağlı kağıt veya pişirme kağıdı yerleştirmek, kekin tabana yapışmasını engeller ve çıkarmayı kolaylaştırır.
- Öncelikle kek tarifi konusunda malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. - Ayrıca malzemelerin soğuk kullanılması kekin kabarmasını önler. - Kek kalıbı margarin ile yağlanmadığı takdirde kabarmaz. - Kek malzemeleri sırasıyla eklenmediği takdirde kabarma sorunu yaşanabilir.
İlk olarak kaliteli ve sağlıklı materyal kullanılmış ürünleri tercih etmelisiniz. Daha sonra kalıbın yanmayan ve yapışmayan özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Son olarak ise kek kalıbının boyutu ve şekline karar vermelisiniz.
Yumurta beyazlarını kar gibi olacak şekilde ayrı bir kapta, sarılarını da yine kremamsı bir kıvam alana kadar bir diğer kapta karıştırmak ve büyük bir dikkat ile bu iki karışımı birbirine eklemek mükemmel sünger kekin anahtarıdır.
Döküm kek kalıbı standart ürünlere göre daha kalın ve ağır bir materyal olan demirden üretildiğinden son derece dayanıklı ve sağlamdır. Uzun süre hiçbir deforme riski olmadan kullanabileceğiniz döküm kek kalıbı daha kıvamlı ve lezzetli kekler yapmanıza olanak sağlar.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 1979 yılında silikon bazlı ürünlerin gıda pişirme açısından güvenli olduğunu duyurmuştur. Neredeyse cam kadar sağlıklı olduğu iddia edilen silikon ürünler, kek ve muffin kalıbı olarak fırınlarımızda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Bu durumda keki doğrudan kalıp içinde bölmeyi ya da kesmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Kek kalıbını koyacağınız yüzeye öncelikle nemli bir bez serin. Daha sonrasında kalıbı üzerine yerleştirin ve kısa bir süre bekleyin. Bu sırada keki kenarlardan yapışan yerleri hafifçe kalıptan ayırabilirsiniz.
Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar.
“Seramik kek kalıbı kaç derecede pişer?” sorusunun cevabı genel olarak 180 derece olarak yanıtlansa da daha yüksek ısılara karşı dayanıklı yüzeyi bulunur. Ürün fırın tepsisi olarak kullanıldığında çeşitli et ve sebze yemeklerinin pişirilmesi işleminde de kullanılabilir.
Örneğin, metal bir kek kalıbında kek pişirebilmek için, ürünü yağlamanız gerekir. Aksi takdirde, yapışma riskiyle karşılaşabilirsiniz. Teflon bir kek kalıbı kullanmayı tercih ettiğinizde ise çizik bir kek kalıbı kullanıyorsanız, açığa çıkan kanserojen maddeler, sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
Deterjanla Yıkanıp İyice Durulanmalıdır. Keklerin Daha İyi Pişmesi İçin Az Miktarda Sıvı veya Katı Yağ Kullanılarak Yağlanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri