Atılan şapa çimento ve su yalıtım ürünleri dışında atılan kireç veya alçı şapta rutubete, gevşemeye sebep olur. Bu şekilde zeminde zamanla seramiklerde şişme görülür. Zeminde şişme ve kabarmaya sebep olan bir diğer etken ısı yalıtım için kullanılan strafor, sprey poliüretan köpük, sürme izolasyondur.
Zemin sağlamlaştırılmadan ve iyi astar atılmadan fayans ve seramik yapıştırılan yüzeylerde, kalitesiz yapıştırıcı kullanımlarında, yapıştırıcının kıvamının ayarlanmaması, derz boşluklarından fayansın altına su kaçması gibi durumlarda fayans ve seramikleriniz kabarır.
1- Köşede birleşen iki seramiğin ya da duvarla seramiğin birleşim noktalarında baskı olması durumunda kabarma olabilecektir. Kabarmayı önlemek için birleşim noktalarında en az 5mm derz boşluğu bırakılmalı ve poliüretan mastik ile derz dolgu uygulaması yapılması gerekmektedir.
Altta yatan katmandaki aşırı hareket, döşenmiş yüzeyde çatlamaya neden olur (Sıcaklık değişimlerinden dolayı termal hareket). Örneğin, 45 m uzunluğundaki normal bir binanın yaz aylarında gündüzleri maksimum ve minimum sıcaklık arasındaki farkın 20 ° C olduğu durumlarda 18 ila 20 mm uzunluğunda artacaktır.
Isı değişimleri ne kadar ani olursa olsun, çatlama ve renk değişimi olmaz. Ve tüm bunların yanında seramik/porselen karoların tasarım ve üretim teknolojileri sayesinde dış mekan zeminlerinizde istediğiniz doğal görünüme sahip olmanız mümkün: Granit, kireçtaşı, ahşap, brüt beton, mermer…
İlgili 28 soru bulundu
Havada kuruyan çamur ile çalışırken çatlamayı önlemek için, ne kadar çabuk kuruyacağına dikkat etmeniz gerekir. Seramik çamurlarında olduğu gibi, yavaş kurutmak en iyi seçenektir. Üstüne plastik bir torba geçirin ve sabırlı olun. Hava kurumalı kil ile çalışmak için herhangi bir özel alete ihtiyacınız yoktur.
Seramik ürünleri hava ve suya karşı dayanıklıdır. Seramik malzemelerin kimyasal kararlılıkları yüksektir ve aşınmaya karşı dirençlidir. Seramik sert, kırılmaz ve darbeye dayanıklıdır. Seramiklerin fiyatları düşüktür.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz. NE KADAR SİPARİŞ ETMELİYİM? - Seramik ihtiyacınızı belirlemeden önce, ne tipte döşeme yapacağınıza karar vermelisiniz.
Ortam ve/veya yüzey sıcaklığının yüksek olması, Ortamın rüzgara maruz kalması, Yüzeyin aşırı sulu silinmesi, Derzin tam doldurulmaması.
Atılan şapa yeterli oranda çimento katılmadıysa zeminde mukavemiyeti düşük olur, buda soğuk ve sıcak havalarda zeminde gevşeklikler meydana getirebilir. Atılan şapa çimento ve su yalıtım ürünleri dışında atılan kireç veya alçı şapta rutubete, gevşemeye sebep olur. Bu şekilde zeminde zamanla seramiklerde şişme görülür.
Bu işte en önemli olan husus şudur: Ustalar işin kolayına kaçmak için hemencecik etüt felan yapmadan seramik üstüne seramik yapabilirler.Buna dikkat edilmelidir. Seramik üstüne seramik uygulamasında mekanınız yani eviniz yada işyeriniz küçük ise alanınızı daraltmayın ve mutlaka kırdırıp yaptırın.
Fayansların altında su boruları varsa ve su sızdırıyorsa fayanslar patlar. Aynı şekilde eski demir su boruları varsa onlarda zamanla paslanır ve sı kaçırır.Beton falan çatlar.Böyle bir durumda mümkün mertebe boruları veya sorun yaratan şeyi sökmek gerekir.
Sirke Çözeltisi: Eşit miktarda damıtılmış beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir temizleme solüsyonu oluşturun. Solüsyonu harç çizgilerine uygulayın ve kiri ve birikintileri parçalamak için birkaç dakika bekletin. Ardından, renksiz maddeyi çıkarmak için harç çizgilerini yumuşak bir fırça ile fırçalayın.
Banyo, mutfak ve balkonlar da suya ve su dökülmelerinden dolayı fayans ve seramikler kaygan bir zemin oluşturur ve kaza oranı oldukça yüksektir. Banyo evin en çok ıslak kalan yeridir ve yetişkin, çocuk fark etmeksizin herkes için risk oluşturmaktadır.
Seramik ürünlerin pişme sıcaklıkları porselen ürünlere göre daha düşüktür. Bu nedenle gözenekli yani su geçirgendirler. Bu özelliklerinden dolayı seramik ürünlerin uzun süreli kullanımı ile su emmesi nedeniyle sırda çatlaklar oluşur. Kullanılan sırın çatlaması hem hijyen, hem de sağlık açısından ciddi bir sorundur.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Yüzeyin aşırı emici olması, yüzeyin yeterince nemlendirilmemesi, su karışım miktarının iyi ayarlanamaması, ortam ve/veya yüzey sıcaklığının yüksek olması, uygulama sonrası yüzeyin rüzgara maruz kalması, doğrudan güneş görmesi ya da aşırı sulu silinmesi gibi nedenlerden dolayı derzlerde çatlamalar görülür.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Derzsiz uygulama asla yapılmamalıdır. Derz kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. Uygulama alanına ve kullanım amacına göre bu kalınlık arttırılmalıdır. Antisilip ürünlerde derz uygulaması mutlaka derz tabancası ile uygulanmalıdır.
Fayans ve seramik farkı yan yana geldiklerinde dahi hemen fark edilmektedir. Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Bir kutu seramik ürününden, 1.44 metrekarelik alan döşeyebilirsiniz. Ancak bu detaylar ile kendiniz boğuşmak istemiyorsanız, sayfanın aşağısında bulunan seramik tüketim hesaplama bölümüne kaplamak istediğiniz alanın metrekare cinsinden büyüklüğünü yazın.
Kutu Bilgisi: Bir kutu içerisinde 4 adet bulunmaktadır. Bir adedi 0,36 m2 dört adedi 1,44 m2 yapmaktadır. Bir palet içerisinde 43,20 m2 vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri