Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır? Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.
Cennet hurmasını olgunlaştırmak için;
Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Etilen adlı bir gaz salgılayan elma, bu salgıladığı gaz sayesinde yanındaki meyveleri sebzeleri hızla olgunlaştırır. Birkaç gün içerisinde, yavaş yavaş yumuşadığını ve olgunlaşmış bir hale büründüğünü görebilirsiniz.
İşte bunu yapmanın en iyi yolu. Başlamak için hurmaları bir kasede veya büyük bir fincana koyun ve meyvenin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin.Hurmadan şeker nasıl yapılır? Hurmayı ıslatmak, meyveye nem verir ve etinin yumuşamasını ayrıca daha lezzetli olmasını sağlar.
Çiğ olarak yenebilen hurma, kısa bir süreliğine sıcak suda bekletilerek de tüketilebilir. Hem meyve salatalarına hem de yeşil salatalara eşsiz bir lezzet kazandırır. Tatlı cennet hurmalarını tatlılarda da kullanabilirsiniz.
Aralarına birkaç tane elma koyun. Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin. Sürecin sonunda Trabzon hurmalarınızın daha sulu ve yumuşak bir dokuya sahip olduğunu gözlemleyeceksiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Cennet hurmalarını kuruturken, yağmur almamalarına da çok dikkat edin. Cennet hurmalarını güneşte, 1 ay boyunca bekleterek kurutabilirsiniz. Renkleri koyulaşıp kurumaya başladıklarında, ipten çıkartabilirsiniz.
Olgun bir cennet hurması sert, turuncu veya turuncu-kırmızı rengindedir. Cennet hurmasını suyla yıkadıktan sonra yapraklarını kesin. Daha sonra küp küp doğrayın ve sade bir şekilde tüketin. Dilerseniz, ikiye böldükten sonra kaşıklayarak da yiyebilirsiniz.
Mebrum Hurması : Medine'nin Al-Ula bölgesinde yetişen mebrum hurması ince kabuklu sert bir hurmadır. Ülkemizde Medine hurması olarak bilinen hurma çeşidi mebrum hurması olup değerli hurma çeşitlerinden biridir.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
KURU CENNET HURMASI NASIL TÜKETİLİR? Kurutulmuş her besin gibi tüketilen kuru cennet hurması aynı zamanda mutfaklarda ekmek ve pasta yapımında da kullanılabilir. Kaynatılıp çayı da tüketilebilen kuru cennet hurması özellikle kilosuna dikkat edenler için ara öğün olarak yoğurtla beraber tüketilebilir.
Cennet hurması, bir diğer adı ile Trabzon hurması olarak bilinen lezzetli bir meyvedir ve tam anlamı ile antioksidan deposudur. Bu lezzetli meyvenin Japon hurması ve Akdeniz hurması gibi adları da vardır. Birçoğu sert bir şekilde tüketilmez, ağızda buruk bir lezzet bırakır.
Hurmalarınızı yıl içine tüketmeyi planlıyorsanız eğer en iyi saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. Bir poşet içerisine koyarak hava almasını önleyebilirsiniz ya da kavanoz içerisine yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.
Bu durumda, olgunlaşmamış hurmadan ne yapılır sorusuna cevap olan 2. aşamayı öneririz. Sorbe benzeri bir tat elde edebileceğiniz ve cennet hurmasının kekremsi tadını gidererek tüketebileceğiniz diğer yöntem de, cennet hurmasını, bekletmeden buzluğa koymak ve yaklaşık 3-4 saat bekletmek.
Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin. Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır. Hurmayı bu şekilde tüketirseniz midenize de büyük faydaları bulunmaktadır. Midedeki yangıyı kaldırdığı gibi aynı zamanda da kabızlık ve hazımsızlığı da önleyecektir.
Olmamış meyve kağıt torba içerisinde saklandığında meyvenin içindeki etilen gazı harekete geçer ve meyve daha hızlı olgunlaşır.
Latincesi Diospyros kaki olan bu şifalı meyve turuncu renkte ve yaklaşık elma büyüklüğündedir. Temmuz-ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşır.
Ramazanla özdeşleşen iftar sofralarının baş tacı hurma sadece kendisiyle değil çekirdeğiyle de şifa dağıtıyor. Çöp diyerek attığımız hurma çekirdeğinin faydaları oldukça fazla. Böbrek, karaciğer, kalp hastalıklarına karşı önleyici olan hurma çekirdeği cilt ve saç problemlerine de iyi geliyor.
Ayrıca hurma yedikten sonra bol su içerek şeker tadını damağınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Hurmanın şeker oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketmeniz önerilir.
İnanışa göre cüzdanda hurma çekirdeği taşımak bereket anlamına gelmektedir.
Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hurmayı çok sever, tek adetle yer ve çekirdeğini baş ve orta parmaklarıyla tutar ve çıkarırdı. Yine yaş hurmayla acuru birlikte yedikleri olurdu: “– Kim her sabah yaş hurmadan aç karnına yedi tane yerse, o gün ona zehir yahut sihir zarar vermez.” buyurmuşlardır.
İncir, kayısı hurma, erik gibi lifli besinler, kepekli gıdalar, yeterli miktarda sebze ve meyveler kabızlığa iyi gelen besinler arasında gösterilir.
İRAN HURMA İran'da yetişen bu hurma çok yumuşak ve tatlıdır.
Diospyros türündeki ağaçlardan elde edilen cennet hurmasının yüzlerce çeşidi vardır ve sonbahar mevsiminde hasat edilir. Kış başlarına kadar tezgahları renklendiren meyve, ham ve sert haldeyken sarıdır, olgunlaştıkça yumuşar ve turuncu bir renk alır. Çoğu sert haldeyken yenemez, ağızda buruk bir tat bırakır.
Yavaş sindirilen, içerik bakımından zengin, dolayısıyla bağırsaklarda doluluk hissi yaratıyor.
Lifli yapısı sayesinde mide başta olmak üzere sindirim sisteminin sağlıkla işlemesine destek oluyor. Bağırsaklar üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen cennet hurması, özellikle bağırsakta oluşan iltihapların iyileşme sürecine katkı sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri