CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.
Bu sizin cilt tipinize göre farklılık göstermektedir. Eğer kuru cilt tipine sahipseniz önce krem kullanmalı ardından yüz serumu kullanmalısınız. Karma ve yağlı ciltlere sahip olan kişiler ise önce serumu ardından ise kremi sürebilir. Ancak çoğu kişi bu kuralı umursamadan serumdan önce krem kullanmaktadır.
Etki farkı:
Ancak nemlendirici yüz kremlerinin görevi cilde nem desteği sağlamaktır. Serumlar hem sabah hem de gece belirli cilt sorunlarına tek başına bir nemlendiriciden daha etkili bir şekilde ele almak için kullanılabilir ve ayrıca nemlendiricinin etkilerini de arttırır.
Serumlar Gerçekten Cildi Güzelleştirir mi? Evet, yüz serumları cildi güzelleştirebilir. Bu ürünler, içerdikleri özel aktif bileşenler sayesinde cildin sağlığını ve görünümünü iyileştirebilirler. Örneğin, hyalüronik asit içeren serumlar cildin nem dengesini sağlamada ve dolgun bir görünüm kazanmasına destek olur.
Serumlar, yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir. Bu yüzden onları nemlendiriciden önce uygulamak gerekiyor. Ayrıca nemlendirici öncesinde uygulandığında, cildin daha alt katmanlarına inerek ürünlerin etkisini artırmasına yardımcı oluyor.
İlgili 32 soru bulundu
Yüz serumlarını günde 1-2 kez, sabahları ve akşamları olmak üzeretemiz cildine uygulayabilirsin. Nemlendirici serumları her gün kullanabilir,retinol ve c vitamini gibi AHA - BHA içeren serumları ise belirli bir dönemkullandıktan sonra ara verebilirsin.
Serumu nasıl kullanmalısınız? Serumlar hem sabah hem akşam temizlenmiş cilde uygulanır. İnce yapıda olduğundan 1 dakika içinde emilir. Üzerine gündüzleri nemlendirici, akşamları gece kremi sürebilirsiniz.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Serumlar sıvı ya da hafif bir yapıdayken, kremler daha kıvamlı bir yapıta sahiptirler. Buna bağlı olarak yüz serumları kremlere göre daha çabuk emilirler. Serumlar, kremlere göre daha küçük moleküler yapıya sahiptir. Bu nedenle cildin daha alt katmanlarına etki edebilme özelliğine sahiptirler.
Yüz serumlarını her yaşta kullanabilirsiniz; 20 yaşında da, 50 yaşında da. Ama elbette ne kadar erken o kadar iyi! 20'li yaşlarda yüz serumu kullanmaya başlarsanız, sonraki yıllar için cildinizi desteklemiş, daimi bir sıkılığa ve bakıma kavuşturmuş olursunuz.
Krem, kapsamlı bir etki gösterir, sistemik bakımda kullanılır. Etkisi üç haftalık kullanımdan sonra sonra ortaya çıkar, serumlar ise hızlı bir sonuç verir. Cildi günden güne yaşlanma etkilerinden korumak, nemlendirmek, ultraviyole ışınlarına karşı korumak için sürekli krem kullanılır.
Fakat hangi ürünleri kullanmak gerektiğini bilmek de önemli: Temel bakım rutinin cildini iyi bir şekilde temizlemek, serum uygulamak ve nemlendirmek olabilir. Eğer bu rutini uygulamak için çok genç olduğunu düşünüyorsan hemen ekleyelim: Cilt serumunu her gün kullanmak zorunda değilsin.
Serum Sonrası Cildinizi Nemlendiriniz: Cildinizin serumu emmesi için birkaç dakika bekledikten sonra, serumun etkisini pekiştirmek ve cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olmak için nemlendiricinizi uygulayınız.
Serumlar, direkt olarak epidermis dediğimiz üst derinin daha derinlerinde oluşan pigmentasyon, yaşlanma kaynaklı lekeler, derin kırışıklıklar gibi sorunları hedef alacak şekilde formüle edilir. Bu sebeple serumlar yaşlanma karşıtı bakımın vazgeçilmez bir parçasıdır ve fark yaratan etkileri klinik olarak kanıtlanmıştır.
Yaz aylarında serumunuzu gece nemlendiricinizin altında kullanın. 3 saatte bir güneş koruyucu sürebilecek disiplinde olanlar elbette gündüz de serum kullanabilir.
Cilt serumları günde iki kere kullanılmaya uygun ürünlerdir. Sabah ve akşam olmak üzere bu ürünleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz.
Özetlemek gerekirse Serum yoğun nemlendirme ve bakım için kullanılır ve doğrudan cilt altında işlev görür. Bu durumda mutlaka kremden önce kullanılmalı ve kremin koruyucu etkisi ihmal edilmemelidir.
Göz çevresi serumu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılabilir. Öncelikle gözleri makyajdan arındırmış olmak gerekir. Serum içeriğindeki saf ve doğal yağlar göz çevresine bakım yapar. Böylece uykusuzluk, yorgunluk gibi sebeplerle oluşan göz altı morlukları giderilir.
Serum seçerken cildinizi nemlendirme etkisi olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer cilt tipiniz karmaysa ve yüzünüzün bazı kısımları çok kuruysa kuru bölgeler için kuru ciltlere özel serumlar kullanabilirsiniz. Kuru bölgeler için içeriğinde C vitamini olan serumlar tercih edebilirsiniz.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Yapılan bir araştırmaya göre, su içmek kan akışını hızlandırdığı için cilde daha canlı bir görünüm kazandırma konusunda da etkili olabilir11. Dolayısıyla çok merak edilen “Su içmek cildi güzelleştirir mi?” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkün olabilir.
Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.
Serumlar, klasik kremlere göre daha zengin ve konsantre içeriklere sahip oluyorlar. La Roche Posay Hyalu B5 serum kullananlar, 1 saatte cilt bariyerine koruyucu etki sağladığını, 4 saatte de ciltte sıkılaşma etkisi hissettiğini söylüyorlar!
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri