Serumunuzu nemden uzak ve karanlık ortamda muhafaza etmelisiniz. Kimi ürünler buzdolabında saklanmak için uygun olsa da serumları buzdolabına koymamak gerekiyor. Fazla soğuk nedeniyle katılaşma yapabiliyor ya da kıvamları bozuluyor.
· Kuru ve serin yerde saklamaya özen gösteriniz. Isı, serumların içindeki aktif bileşenlerin işlevini etkisiz hale getirebilir. Bundan kaynaklı olarak serin ve kuru yerde saklayınız. Yaşlanma karşıtı serumlar ve C vitamini içeren serumlar, ısıdan kolayca etkilenebileceğinden dolayı buzdolabında saklayabilirsiniz.
İçeriğinde retinol, benzoyl peroxide ve C vitamini bulunan kozmetik ürünlerini ılık ve ışık alan bölgelerde saklamak ürünlere zarar verebilir. Aktif içerikli olarak kategorize edilebilen bu ürünler, son kullanım tarihlerine kadar soğuk zincir içinde saklanmalıdır.
Nemlendiriciler, yüz kremleri, göz kremleri, serum ve maskeler: 6 ay veya 1 yıl. Bu tür ürünlerde kullanma süresinin dolması ürün etkinliginin kaybolmasına ve cilte olası irritasyon ve bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
İlgili 27 soru bulundu
Yüz serumlarının kullanım sıklığı kullanılan serumun çeşidine bağlı olmakla birlikte, serum üzerinde yazan kullanım bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Genel itibariyle yüz serumları, gün içinde 2 kez kullanıma uygun olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünleridir.
Serumlar, klasik kremlere göre daha zengin ve konsantre içeriklere sahip oluyorlar. La Roche Posay Hyalu B5 serum kullananlar, 1 saatte cilt bariyerine koruyucu etki sağladığını, 4 saatte de ciltte sıkılaşma etkisi hissettiğini söylüyorlar!
C vitamini içeren bir ürünün bozulup bozulmadığı renginden, kıvamından ve kokusundan kolaylıkla anlaşılabilir. C vitamini içeren ürün bozulduğunda mutlaka renk değiştirir.
Serum bittikten sonra setin kıskan bölümünden kapatılarak bantlı kısma alkol dökülür ve uygun bir şekilde açılır. Daha sonra iğnenin çıkarıldığı bölüme antiseptikli pamuk ile baskı uygulanır.
Açılmış veya seyreltilmiş çözeltileri Kıllanılabilirlik süresi infüzyon süresi dahil 1saatten fazla değildir. ………. 25°c oda sıcaklığında ambalajında saklayınız.Dondurmayınız buzdolabında saklamayınız . Sulandırıldıktan sonra hemen Kullanılmalıdır.
Serumunuzu nemden uzak ve karanlık ortamda muhafaza etmelisiniz. Kimi ürünler buzdolabında saklanmak için uygun olsa da serumları buzdolabına koymamak gerekiyor. Fazla soğuk nedeniyle katılaşma yapabiliyor ya da kıvamları bozuluyor.
Çalışılmadığı takdirde +4 °C 'de buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza edilir. 12-24 saatten fazla bekletilen serum +4 °C 'de saklansa bile numunelerin değerlerinde değişmelere neden olmaktadır. Bu yüzden serumun dondurulması daha doğrudur ve bu sayede serumdaki birçok analiz bozulmadan aylarca saklanabilir.
C serumu kullanımına dair en çok dikkat edilmesi gereken konu serumu karanlık ve nemsiz bir yerde muhafaza etmektir. C vitamini serumunu günlük bakımın bir parçası olarak düşünmek ve rutini bozmadan uygulamak gerekir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde masaj şeklinde uygulanmalıdır.
İnfüzyon çözeltisi ile seyreltildikten sonra 12 saat içinde kullanılmalıdır. 10 mg/ml 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ambalajında saklanmalıdır. Buzdolabında saklanmamalı ya da dondurulmamalıdır.
Işıktan uzakta, 25oC altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Serum halsizliğe iyi gelir mi? Yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, ishal, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtileriniz olduğunuzda vitamin serum takviyesini evinizde alabilirsiniz.
Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.
Hava dolu bir şırıngayı damara enjekte etmek de kan hücrelerinin ilerlemesini engeller. Ancak bu her zaman ölümcül değildir. Eğer enjekte edilen hava çok az miktarda olursa kanımız bu havayı emebilir. Ancak emilemeyecek kadar büyük miktarda hava, kan akışını engeller.
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir.
Serum formu kırışıklıklara karşı bir kalkan, cilt kalitesini yükseltiyor ve gözenekleri sıkılaştırıyor. Cildin en üst katmanını da hafifçe soyduğu için gündüz kullanılan serumlar güneşle buluşunca leke riskini artırıyor.
Bu yüzden C vitamini serumu kullanırken, gündüzleri en az SPF 20 içeren bir güneş kremi kullanmalısın. Aksi halde cildinde leke oluşumuna neden olabilirsin. Bunun dışında, güneş kremi ile birlikte kullanıldığında C vitamini cilde zarar olmayan, harika bir antioksidandır.
Yüz serumları genellikle haftada bir kez uygulanır. Ama bu, kullandığınız serumun çeşidine ve cildinizin ihtiyacı olan bakıma göre değişir. Bu durumda kullanma talimatına göre gündüz ve gece serumlarınızı kullanabilirsiniz.
Hastanelerde serumun kullanılmasının asıl amacı, kan içinde yer alan sıvı ve elektrolit dengesine katkı sağlamaktır. Serum Nedir? Serum içinde tuz bulunan ve gereken durumlarda da damarlarda bulunan kan içinde yer alan sıvı ve elektrolit dengesini sağlamak için kullanılan bir çeşit tuzlu çözeltiye verilen bir isimdir.
Yüz serumlarını günde 1-2 kez, sabahları ve akşamları olmak üzeretemiz cildine uygulayabilirsin. Nemlendirici serumları her gün kullanabilir,retinol ve c vitamini gibi AHA - BHA içeren serumları ise belirli bir dönemkullandıktan sonra ara verebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri