Serum, hafif şurup kıvamında, sarı ve berrak bir sıvıdır; plazmadan farkı içinde fibrinojen bulunmamasıdır, çünkü pıhtılaşma esnasında bu madde parçalanarak fibrini çökeltir; tel tel olan fibrin de kan yuvarlarına sarılarak pıhtıyı meydana getirir.
Serumun içinde %0.9 oranında tuz bulunur. Litre başına 154 milimol klor (Cl)) ve 154 milimol sodyum (Na) bulundurur. Aynı zamanda serum, %99.1'i ise, su olan bir tür tuzlu su çözeltisidir.
Serum fizyolojik, içinde %0.9 oranında NaCl yani sodyum klorür bulunan izotonik bir eriyiktir. Bu ürün, burun temizliğinde kullanılmaktadır.
Hastaların iki 'gözde' serumu var. İlki, içine katılan B vitamininden ötürü sarı renkli. Halk arasında 'sarı serum' veya 'renkli serum' diye isimlendiriliyor. Diğeri ise ağrı kesici, antibiyotik, sakinleştirici ve vitamin katılarak hazırlanıyor.
Serumda nemlendirici içerikler (örnek sodium hyaluronate), vitaminler, anti-aging peptidler, bitki özleri nemlendirici veya bakım kremlerine oranla daha yüksek oranda bulunuyor. Serumun içeriğinde alkol olmamasına dikkat edin. Alkol cildin nemini azaltarak cildin kurumasina neden olabilir.
İlgili 32 soru bulundu
İçerisinde herhangi bir kalıntı kalmayacak biçimde saflaştırılan su, içilmediği sürece insan bedeninde herhangi bir zarara neden olmamaktadır. Ama kesinlikle içilebilecek bir su olmamaktadır. Aslında izotonik dediğimiz su, saf suyun bir nevi tuzlu halidir. Serum fizyolojik olarak da isimlendirilebilmektedir.
İmmünglobulin / immün serum üretiminde genellikle tavşan, at, sığır, keçi ve koyun kullanılmaktadır.
Kısaca serum; %99.1' su olan bir tür tuzlu sudur. Serumun İçinde Ne Vardır? Serum içeriğinde %0.9 tuz bulunan yani litre başına 154 milimol sodyum (Na) ve 154 milimol klor (Cl)) bulundurmakta olup %99.1'i ise su olan bir tür tuzlu sudur.
Serum hastalığı genel olarak, büyük miktarda antijenin vücuda enjeksiyonu sonucunda meydana gelir. Enjeksiyon yapıldıktan 7-10 gün sonra üşüme, titreme ile ateş yükselir ve döküntü olur, eklemler ve böbrek hastalığa katılır.
C Vitamin, salisilik asit ile yüksek konsantrasyona sahip bu cilt serumu cildindeki koyu görünümü gidererek eşit bir cilt tonu sağlamaya yardımcı olurken içeriğindeki limon özü cilde parlak bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.
Ağız yoluyla beslenebilen hastalara öncelikle serum takılmasını önermiyoruz, ağızdan sıvı ve katı gıda alımının azalmasını istemeyiz. Yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, ishal, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtileriniz olduğunuzda vitamin serum takviyesini evinizde alabilirsiniz.
Kanın bekletilip pıhtılaştırıldığı zaman ortaya çıkan berrak sıvıya serum adı verilir. Kan vücut dışına alındıktan sonra cam kaba konulur ve belirli bir süre bekletildikten sonra pıhtılaşır. Kanın içerisinde erimiş halde bulunan ve plazma proteininin erimeyen fibrin haline dönüşmesi sonucunda bu durum gerçekleşir.
Serumların hammaddesi genellikle su, çeşitli tuzlar, glukoz ve bazen belirli vitaminler ve minerallerdir. Su, serumun ana bileşenidir ve genellikle steril olmalıdır. Tuzlar, vücudun elektrolit dengesini korumak için önemlidir ve genellikle sodyum klorid, potasyum klorid ve bazen kalsiyum klorid içerir.
Çağrı Büke şöyle devam etti: “Serum, o anlık kişiyi birazcık rahatlatır. Ama tedavide bu serumların bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkinliği yoktur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında damardan sıvı vermenin etkinliği söz konusu değil.
Serum halsizliğe iyi gelir mi? Yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, ishal, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtileriniz olduğunuzda vitamin serum takviyesini evinizde alabilirsiniz.
Herkes için uygun olmayabilir
Serum kullanımı, egzema ve rosacea gibi cilt bariyerini zayıflatan, kronik cilt problemi olan kişilerde yapısı ve hızlı nüfuz etmesiyle tahrişe sebep olabilir. Bu nedenle çok işlevsel olmalarına rağmen serumlar da herkes için uygun değildir.
Yüz serumunu, ihtiyaç durumunuza göre, günde 1-2 kez olmak üzere düzenli olarak kullandığınızda, 3-4 hafta içinde etkisini görmeye başlayabilirsiniz.
Serumlar, klasik kremlere göre daha zengin ve konsantre içeriklere sahip oluyorlar. La Roche Posay Hyalu B5 serum kullananlar, 1 saatte cilt bariyerine koruyucu etki sağladığını, 4 saatte de ciltte sıkılaşma etkisi hissettiğini söylüyorlar!
Serumun plazmadan farkı, serum içerisinde fibrinojenin bulunmamasıdır. Serum elde edilmesi için kana herhangi bir madde ilave etmeksizin pıhtılaşması beklenir ve ardından dinlendirilerek yada santrifüj edilerek pıhtının (hücresel kısım) dibe çökmesi sağlanır. % 45 ini oluşturan katı bölümü kan hücrelerinden oluşur.
Uzmanlara göre daha doğal ve sağlıklı olduğu için kaya tuzu tercih edilmelidir. 1 litre su için 1 çay kaşığı tuz yeterlidir. Yaklaşık 10 dakika kaynatılan su, soğuduktan sonra burun damlası ve serum olarak kullanılabilir.
Fazla su içilmesi bazi parametreleri etkileyebilir. Bir bardağı geçmemek şartıyla içilebilir.
📌Damar yolu açılarak, direkt serum içine konulan. maddelerin/ilaçların verilmesi tedavisidir. 📌Verilen her ilaç direkt kana karışır ve dolaşıma geçer.
Serumlar yapılırken at ve sığır gibi hayvanların kanı kullanılır. Bu yapılırken, önce hastalık meydana getiren virüs ve mikroplar içeren aşılar hayvana verilir. Sonra hayvanın vücudunda antikor (mikroplarla savaşan maddeler) üretilmesi beklenir ve hayvanın kanı alınır.
Serum, kanın bekletilip, pıhtılaştırıldığı zaman, ortaya çıkan berrak sıvıdır. Kan vücut dışına alınıp bir cam kaba konulduktan bir süre sonra pıhtılaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri