Örneğin; ses, gölge, ısı, ışık, sıcaklık, radyo dalgaları, TV frekansları gibi şeyler tanecikli bir yapıya sahip olmadıkları (hacim ve kütleleri bulunmadığı) ve (kendi başına hareket ettikleri ya da araz özelliğine sahip olup) eylemsizlik özelliği taşımadıkları için madde olarak kabul edilmezler.
Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.
Titreşimlerin oluşturduğu sesler bir madde olarak tanımlanmıyor. Enerji birimi olarak bilinen ses, bir madde değildir.
Ses bir enerji türüdür. Ses titreşimle oluşur, titreşimi enerjiye dönüştürür. Sesin kuvvetine gürlük denir ve "Desibel (dB)" ile ölçülür.
Havada var olan molekülün titremesi ile de meydana gelmesi olarak da tanımlanabilir. Göz ile görülen bir durum olduğundan dolayı ise madde olarak tanımlanmaz. Bir enerji birimidir ve bu sebepten dolayı madde kategorisi adı altında yer almaz.
İlgili 35 soru bulundu
Örneğin; ses, gölge, ısı, ışık, sıcaklık, radyo dalgaları, TV frekansları gibi şeyler tanecikli bir yapıya sahip olmadıkları (hacim ve kütleleri bulunmadığı) ve (kendi başına hareket ettikleri ya da araz özelliğine sahip olup) eylemsizlik özelliği taşımadıkları için madde olarak kabul edilmezler.
Bir maddemidir? Kokan cisimden yayılan moleküller burun alıcılarımıza ulaştığında kokuyu hissederiz. Yani bu sorunun cevabı evet ve koku maddedir.
Gök kuşağı bir madde değildir. Tek bir parça olarak görünmesini sağlayan damlacıklar ve ışık demetleri maddedir.
Bu tür maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi bulunur, tuzun en küçük parçası yine tuzdur. Bu nedenle tuz saf maddedir. Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Süt saf ve beyaz görüntüsü ile homojen zannedilmektedir. Gerçekte ise süt saf madde değildir ve homojen bir yapısı bulunmamaktadır. Homojen karışımlarda maddeler eşit olarak dağılmaktadır. Bunun sebebi ise maddelerin birbiri içerisinde çözülmesidir.
Ses, akustik dalgalar şeklinde, sıvı, katı ya da gaz gibi farklı ortamlar üzerinde hareket eden titreşimlere verilen isimdir. Ses bir madde değil enerji türüdür. Ses üreten her şeye ses kaynağı ismi verilir. Ses titreşimler sonucunda meydana gelir ve bu sesler dalgalar halinde etrafa yayılır.
İnsanın oluşumundaki ana madde diye bir şeyden bahsetmek olanaksız gibi bir şey. İnsan, kendisinden önce var olmuş ve evrim geçirmiş sayısı belirsiz türün ulaştığı noktadır. Yani insan, bir canlı, bir hayvan olmayan bir yapıdan, bir ana maddeden oluşmamıştır.
Duman, bir maddenin yanması ile çıkan ve içinde katı zerrelerle buğu bulunan kara veya esmer renkli gazdır. Duman ile sis birbirine çok benzeyen, ancak aynı olmayan şeylerdir. Eğer gaz içinde ince sıvı damlacıkları yayılmış ise bu sistir. Duman ise katı, sıvı ve gazların karışımıdır.
Işık, bir enerji çeşididir. Sabit kütleli sistemlerde enerji yoktan var edilemez. Ancak bir biçimden diğerine dönüşebilir. Bu yüzden ışık, yalnızca enerjinin bir başka biçiminin dönüştürülmesiyle elde edilir.
Yağ, oda sıcaklığında yüksek viskoziteye sahip, yüksek miktarda karbon ve hidrojen içeren, suyla karışmayan ancak diğer yağlarla kolayca karışabilen maddelerdir.
Bu nedenle, toprak bir saf madde değil, karmaşık bir karışım olarak tanımlanır. Toprak, doğanın temel bileşenlerinden biri olup çeşitli ekosistemlerde hayati bir rol oynar. Tarım alanlarında, toprak bitkilerin yetişmesi için temel bir besin kaynağı sağlar.
heterojen karışımlara koloit karışımlar denir. Süt bir koloit karışımdır. karışımlara çözeltiler de denir. Bir çözelti çözücü ve çözünende oluşur.
Altın, Au (Latince aurum'dan) sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.
Altın, gümüş, su, demir gibi maddeler tek çeşit taneciklerden meydana geldikleri için saf maddelere örnek gösterilebilir.
Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur. Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.
baker, gökkuşağını gökten gelen doğal bir bayrak olarak görüyordu ve şeritler için temsil ettikleri değerlere göre 8 renk seçti: seks için pembe, yaşam için kırmızı, sağlık için turuncu, güneş ışığı için sarı, doğa için yeşil, sanat için turkuaz, uyum için çivit mavisi ve ruh için mor.
Oluşumu. Tipik bir gökkuşağı kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renklerinden meydana gelen bir renk sırasına sahip bir veya daha fazla aynı merkezli arklardan ibarettir. En çok rastlanan çeşidi ilkel (birinci) gökkuşağıdır.
Kimyasal yapısında; selüloz, hemiselüloz ve pektin, protein ve renkli madde, anorganik maddeler, vaks ve yağlar bulunur. Pamuk lifi %100'e yakın oranda selüloz içerdiğinden selülozun tüm kimyasal özelliklerini gösterir. Derişik ve kuvvetli asitlerle sıcakta ve soğukta bozunur.
Sünger, yumuşak, gözenekli malzemeden yapılmış bir alet veya temizlik yardımcısıdır. Genellikle geçirimsiz yüzeyleri temizlemek için kullanılan süngerler özellikle su ve su bazlı solüsyonları emmede iyidir.
Birçok canlıya göre koku alma duyusu pek az gelişmiş insanoğlu havada 400 milyonda bir yoğunlukta bulunan koku moleküllerinden itibaren kokuyu algılamaya başlar. Pratik nedenlerle koku havada, gaz halinde ve algılanma yoğunluğunun üstünde bir seviyede bulunan moleküllerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri