Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Ses yalıtım malzemeleri içinde en çok tercih edileni yumurta sünger ses yalıtım malzemeleridir. Oldukça kaliteli olmasından dolayı birçok kiş tarafından tercih ediliyor. Sitemizde yer alan bir başka ses yalıtım ürünlerinden birisi de akustik süngerlerdir.
Dışarıdan gelen sesleri engellemek için tavan ve duvar ses yalıtımı yapılmalıdır. Ses kesici süngerpan üzerine karkas kurularak hava boşluğu bırakılır, karkas üzerine titreşim alıcı kendinden yapışkanlı kauçuk ses bandı çekilir ve üzeri alçıpanla kapatılır. Hava boşluğu ses yalıtmının altın kuralıdır.
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Zemin için uygun bir malzeme değildir. Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Strafor Özellikleri
Çok hafiftir, uygulandığı yüzeye fazla yük bindirmez. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Merak edilen konuların başında gelen inşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımına çözüm var mıdır? İnşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımı evinize sonradan da yaptırabilirsiniz.
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Cam yünü, bir ısı yalıtım malzemesi olduğu kadar aynı zamanda ses yalıtımında da etkili bir malzemedir. Isı için oldukça yüksek bir yalıtım düzeyi sağlarken ses içinde akustik düzenleme sağlar. Malzeme yapısı gereği geniş kullanım alanları mevcuttur ve çok tercih edilmektedir.
Plastik köpük, cam yünü, yün ve kadife kumaş, sünger, çift katlı cam gibi maddeler ses soğurucu maddelerdir.
Çekici bir keçe yüzeye sahip akustik süngerden yapılmış görünür taraf açık gözeneklidir ve sesi emer. Keçe yüzeyi aynı zamanda sağlamdır, kir tutmaz ve modaya uygun 8 renkte mevcuttur.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Ses geçirmez bir oda yapmak için zemini tamamen kaplayan ses geçirmez paspas kullanabilirsiniz. Ağır beton tavanları izole etmek için ise ek alçıpanlar ve yalıtım macunu en iyi çözümü sunar. Daha iyi bir sonuç için se arasında hava boşluğu bulunan alçıpan katmanın tavana monte edilmesi gerekir.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri