Sesli pazarlama, markaların ekranın ötesine geçerek kampanya mesajlarının erişim alanını genişletmelerine yardımcı olur. Sesli pazarlama kapsamında jingle, reklam müziği ve markalı içerik dahil olmak üzere geniş bir içerik yelpazesi yer alır. Ayrıca sesli reklamları da içerir.
İşitsel reklam öğeleri, bir yayıncının dijital ses çalarında çalınan işitsel reklamlardır. Video reklam öğelerine benzer şekilde işlenirler ancak yalnızca ses bileşenleri içerip video bileşeni içermezler.
Dijital pazarlama, web siteleri, sosyal medya, arama motorları ve çeşitli mobil uygulamalar üzerinden ürün ve hizmet reklamı yaparak satış yapılmasını sağlayan dijital platform hizmetidir. Dijital pazarlama, elektronik cihazlar üzerinden sunulan etkin pazarlama yöntemidir.
Dijital pazarlama, çeşitli web siteleri, sosyal medya, arama motorları ve mobil uygulamalar aracılığıyla promosyon ürün ve hizmetlerinin satışını sağlayan dijital bir platform hizmetidir. Dijital pazarlama, elektronik ortamda sunulan etkili bir pazarlama yöntemidir.
Tartışmalı pazarlama, bir kitleyi kutuplaştırmayı hedeflemiyor. Bu, fikir belirtmek için dikkat çekici bir teknik ve markalar ahlaki konularda yaratıcı tartışmaları ateşlemek için bunu kullanıyorlar. Markaların hassas sosyal konularda sergilediği her duruş tartışmalı pazarlama olarak değerlendirilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Çok katlı pazarlama bir satış ağına sahip olduğundan ağ pazarlaması (Network Marketing) denilebilir. Çok katlı pazarlama yeni neslin interneti yaygın olarak kullanımıyla beraber bir ağ kurarak yapılan pazarlama modeli olmasından dolayı ağ pazarlaması (Network Marketing) adıyla daha çok kullanılır.
Sinsi Pazarlama, büyük organizasyonlara resmi olarak sponsor olan firmaların yapmış oldukları faaliyetleri göz önüne alarak, resmi sponsor olmayan fir- maların geniş kitlelerin dikkatini farklı şekillerde çekerek, resmi sponsor- ların itibarını zayıflatan ve kendi itibarını güçlendiren bir pusu faaliyetidir.
Yeşil pazarlama; kirlilik, enerji tüketimi ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen toplumun ve tüketicilerin ihtiyacını tatmin etmede sorumluluk anlayışı içerisinde uzun vadeli karlılığı hedefleyen bir iş stratejisidir.
Nöropazarlama; müşterilerin kararları, tercihleri, motivasyonları hakkında fikir sahibi olabilmek için sinirsel ve fizyolojik sinyallerin ölçülmesi şeklinde tanımlanır. En yaygın olarak kullanılan yöntem, nöral aktiviteyi ölçen beyin taraması ile göz hareketlerinin fizyolojik olarak incelenmesidir.
Çeşitli avantajlarla gelen ve Google ve Bing gibi farklı arama motorlarından yararlanan bir yaklaşım olan blog pazarlaması, web sitenizin blogunda metinsel, sesli veya video içeriğin oluşturulmasını içerir. Bir markanın keşfedilebilirliği üzerinde doğrudan etkisi olan bir uygulamadır.
Bir dijital pazarlamacının bilmesi gereken şeyler arasında, SEO ve SEM, sosyal medya pazarlama, içerik yönetimi, hedef kitle analizi ve raporlama bulunur. Tüm bunlar, başarılı bir kariyer için gereklidir.
Dijital pazarlama için üniversitelerin Pazarlama Bölümü'nden mezun olmak gerekir. Dijital alanda ürünlerin reklamının pazarlanması ve satılması, birkaç senedir sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Bu yüzden çoğu firmada, Dijital Pazarlama Uzmanı olmak için herhangi bir eğitim şartı aranmaz.
Sesli reklamcılık, içerik pazarlamasının önemli bir parçası olabilir ve reklamverenler, reklamlarını, reklam destekli müzik streaming veya podcast'ler gibi sesli deneyimlere entegre ederek müşterilerin kendilerine uygun ürün ve hizmetleri keşfetmesine yardımcı olabilir.
Banner'lar, reklamverenin tescilli sitesine trafik yönlendirmesi, bilinirlik yaratması ve genel marka değerlendirmesini artırması umuduyla bir web sitesinin üst, yan veya alt tarafında gösterilen, dikdörtgen biçimindeki reklam materyalidir. Bu tür görsel banner tarzı çevrim içi reklamlar bir görüntülü reklam biçimidir.
ESKAVİZYON; Şehirlerin halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelerinde, dijital ortamda yapılan hareketli reklamlardır.
Gizli Pazarlama Günümüzde tüketicilerin farkında olmadan tükettiğimiz reklam ve ürün pazarlama faaliyetleridir. Ürün ve hizmet tüketiciye satılmadan önce karışıklık yaratılır. Beynimizin içinde farklı düşünceler eyleme geçirecek vızıltılar ürünü almaya tetikleyecek bilgi daracıkları öncesinde aktarılır.
Brown (2001b) Retro pazarlamayı, “Bir önceki tarihsel döneme ait ürün veya hizmetin canlanması veya yeniden başlatılmasıdır” olarak tanımlamaktadır (Brown, 2001b:6). Retro pazarlama, geçmiş döneme ait çağrışımlarla (müzik, koku, filmler, kitaplar vb.) farklı bir pazarlama yaklaşımını ortaya koymaktadır.
Offline Marketing (Çevrimdışı Pazarlama) Nedir ? Çevrimdışı pazarlama, özellikle yerel kanalda markanız veya şirketinizle birebir etkileşimde bulunan portföyünüz adına en etkili tercihlerin içerisinde yer alır. Genellikle, bir şirket ilk önce tam olarak kime ulaşmaya çalıştıklarına karar vermelidir.
Seminerde ekolojik pazarlama; 'pazarlama faaliyetlerinin çevre kirliliği, enerji tüketimi ve diğer kaynakların tüketimi üzerine olumlu veya olumsuz etkileriyle ilgili çalışmalar' olarak tanımlanmıştır.
Dark Marketing, Türkçe anlamıyla “karanlık pazarlama” demektir. Karanlık pazarlama, ürün ve hizmet tanıtımları için kullanılan bir reklam çeşididir. Aşina olduğumuz günümüz reklamlarından farkı bünyesinde aleniyeti barındırmıyor oluşudur.
Deneyimsel pazarlama, açılır mağazalar ve sanat etkinlikler gibi deneyimler yoluyla markaların müşterilerle bağlantı kurmasını sağlayan bir süreçtir. Markalar için benzersiz ve akılda kalıcı anlar yaratmanın etkili bir yolu olarak genellikle yüz yüze gerçekleştirilir ve dijital bileşenler içerir.
Günümüzde çok sevilen ve aynı zaman çok etkili bir yöntem olan gerilla pazarlama, bir ürünü veya hizmeti düşük bütçelerle yenilikçi ve sansasyonel bir biçimde pazarlamaktır.
Likidite tuzağı para arzındaki artışların faizleri daha fazla düşüremeyeceği bir aşamayı ifade eder. Bu aşamaya gelindiğinde ekonomiye enjekte edilen likidite atıl birikim biçiminde elde tutulmaya başlanır ve dolayısıyla para arzındaki artış ekonomiyi canlandırmaya yaramaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri