Ancak bu durum karşı tarafın bizden etkilenmesine yol açmaz. Aksine karşı taraf dinlenmediğini ve anlaşılmadığını hisseder. Oysaki susarak karşı tarafa tüm dikkatinizi vererek dinlerseniz o zaman karşı tarafı etkilersiniz ve kişi dinlendiğini, anlaşıldığını hisseder.
Ancak zımni kabulü, “susma” ile birbirinden ayırmak lazım gelir. Hiç kimse kendisine yapılan bir icabı kabul etmediğini bildirmek zorunda değildir, bu nedenle de bir akitte icaba karşı sessiz kalınması kural olarak kabul ya da ikrar anlamı taşımayacaktır (1).
Ayrılıktan sonra bir anlık özlemle sesini duymak için aramak yada özlediğinizi belirtmek için asla aramayın. Bir süre zarfında sessiz kalmayı tercih edin. Siz ne kadar kendinize güvenirseniz o kadar çekici olursunuz.
Bir erkek ayrıldıktan sonra genellikle bir dizi nedenle sessiz kalabilir. Bu, genellikle duygusal ağrının işlenmesi ve anlaşılması için gerekli olan zaman ve alanı sağlar. Ayrıca, sessizlik, erkeklerin ayrılığın neden olduğu duygusal travmayı hafifletmek için kullandığı bir mekanizma olabilir.
Türkçede duvar örme veya sessiz muamele olarak tabir edilebilecek olan "stonewalling" (veya "silent treatment"),genellikle romantik bir partnerle iletişim kurmayı kasten reddetmek anlamına gelmektedir. Bu durum, bir tartışma yaşanırken kişinin kendisini karşı tarafa kasıtlı olarak kapatması olarak tezahür edebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kişiyi yok saymak, küsmek, görmezden gelmek gibi davranışlar kişinin sevgisiz ve değersiz hissetmesine sebep olur. Sürekli tetikte olma ve karşıdakini memnun etme çabasına yöneltir. Sürekli buna maruz kalmak, karşıdakini memnun etmek için yaşayan bireye dönüşmeye sebep olur.
Bu insanlar çoğu zaman kendilerini korumaya almak için önyargılı ve yalan söylemeyi kullanırlar. Manipülatif insanların diğer özellikleri arasında kontrol etmeye çalışmak, kötü niyetli olmak, insanların psikolojilerini kullanmak ve insanların zihinlerini kontrol etmek gibi davranışlar yer alır.
Bazı insanlar bir ayrılıktan sonra çok hızlı toparlanırken, diğerleri için bu uzun zaman alır. 30 gün geçtiyse ve hâlâ hazır değilsen iletişim kurmama süreni uzatmanda hiçbir sakınca yok.
Erkekler kadınlara göre ayrılık sonrası çok daha fazla pişmanlık yaşarlar, çünkü kadınlar ayrılana kadar çok fazla düşünüp öyle karar verirken, erkekler çok ani bir şekilde ayrılık kararı verip daha sonrasında pişmanlık yaşamaya başlarlar.
Ayrılık Acısı Ne Kadar Sürer
Yas süreci normal şartlar altında 6 ay devam eder. Ancak bazı durumlarda yas süreci patolojik yas olarak karşımıza çıkar. Burada vereceğimiz süre kesin bir süre değildir. Ancak uzun süreli ilişkilerden sonra kabul süreci bazen altı ayı bulur.
Pek de önemi olmayan bir sohbette sessiz kalmak, konuya dair daha fazla bir farkındalık getirir. Yalnızca dinleyerek boş yere sohbete malzeme vermemek, farkındalıktan daha da ötesine işaret eder. Başınızla kibarca onaylamak veya “Evet”, “Öyle mi?” demek diğer kişinin durumun farkına varmasını sağlayacaktır.
Boşanma davasından sonra kadının yeniden evlenebilmesi için boşandığı tarihten itibaren 300 gün (10 ay) beklemesi gerekmektedir. Kadının boşanma tarihinden itibaren olan tarih, boşanma davasının kesinleştiği tarihtir.
Kişilik özelliklerinin de sesiz kalmakta etkili olduğunu söylemek mümkün. Bazı insanlar kendilerini bir nevi korumak amacıyla olaylara çok gerekmedikçe tepki vermemeyi ve sessiz kalarak kabul etmeyi tercih ederler.
Kadının sessizliğinin, Sebebi ise çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için. Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez. başka bir adama ait olmayı istemez. Erkek gibi, çorbanın tuzu eksik diye kavga çıkarmaz mesela, tam tersi, konuşmamız lazım der.
Sözleşmenin kurulması aşamasında kuşkusuz susma yönündeki bir tutumun örtülü (zımni) kabul teşkil edip etmeyeceği gündeme gelebilecektir. Doktrinde de kabul gören genel görüşe göre “Kural olarak susma bir irade beyanı değildir ve öneriye karşı bir cevap vermeyen karşı taraf öneriyi kabul etmiş sayılmaz.
Bir kız terk ediyorsa ya ilişkiden ümidini tamamen yitirmiştir ya da başkası vardır. Başkası varsa ve ononla da ilişkisi biterse özler.
gerçekten seven erkekler genellikle 1-2 yıl ayarında bir sürede unutur. baya sevenlerde bu bikaç aya düşerken, gönül eğlendirenlerde bi kaç dakika gibi acımasız sürelere düşebilmektedir.
Buna göre, akut yas dönemi ortalama bir yıl sürer. Bununla birlikte, bireysel durumlarda, süre daha uzun veya daha kısa olabilir. Uzun süreli bir evliliğin sona ermesiyle uzlaşmak, genellikle bir tatil kaçamağı veya kısa bir ilişki ile anlaşmaktan daha uzun sürer.
İletişim kurmama kuralı genellikle 30 ila 60 gün sürer ve toksik bir ilişki içindeysen, zorlu bir ayrılık yaşadıysan veya kendin üzerinde çalışmak ve sonunda eski partnerinle tekrar bir araya gelmek istiyorsan kullanmak en iyisidir. İletişim kurmama kuralı, iyileşmen ve kendine öncelik vermen için sana zaman tanır.
İyileşmek ve son ilişkini bıraktığın yerden devam etmek için en az birkaç ay ara vermeye çalış. Uzun süreli bir ilişkiden ayrıldıysan daha fazla zamana ihtiyacın olabilir. Son ilişkin bir yıl veya daha uzun sürdüyse 6 ay ila 1 yıl beklemek iyi bir genel kuraldır.
Narsist manipülatörler, kendilerini sürekli olarak ilişkinin kurbanı olarak gösterirler; oysa ilişki sonunda parçalanacak olan eşleridir. Sevdiklerini iddia ederler ancak eşlerinin iradelerini yok sayarlar. Saydıklarını iddia ederler, ancak eşlerinin özsaygısını önemsemezler.
Manipülasyon bir kişinin ya da grubun durumu ya da farklı kişileri kontrol etmek amacıyla, yalan söyleme, yanlış bilgi verme, baskı gibi yöntemler ile duyguları ve tavırları değiştirmeye yönelik davranışların tümüdür. Manipülasyon insanların düşünce, davranış ve kararlarını etkilemeyi amaçlar.
Manipülasyon, diğerlerine karşı kendi çıkarlarının gözetilmesi dolayısıyla genellikle dürüst olmayan bir sosyal etki biçimi olarak kabul edilir. Manipülatif eğilimler, borderline kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu veya antisosyal kişilik bozukluğu gibi kişilik bozukluklarından kaynaklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri