Sevdiğine kavuşmak için okunan Vasıl duası şöyle okunur: - Ya Vedud esmasına nida edilir ve ardından Duha suresi okunur. - Ya Cami esmasına nida edilir ve ardından Ala suresi okunur. - Ya Mucib esmasına nida edilir ve ardından İnşirah suresi okunur.
Sevdiğine kavuşmak için dua el-Vedud, el-Cami ve el-Kadir esmaları ile Meryem-96, Bakara-255 ve Haşr-24 ayeti kerimelerini birlikte okumalısın. Duanın sıranılışı şöyle: İlk önce besmele çekmelisin. Dua okunurken besmele sadece bir defa çekilecek ve esmaların başına “ya” nidası getirilecektir.
Sevdiğinin ismini söyleyerek; 20 defa Ya vedud c. c” ve 114 defa “Yâ Cami c. c” ya da ikisini aynı anda birleştirerek “Ya Vedud Ya Cami celle celalühü” Şeklinde 134 defa okuman gerekiyor.
Ayrılık açısını sona erdirmek için ellerini Allah'a dua etmek amacıyla açacak olanlar için Sevdiğine kavuşma duası, eski kaynaklarda ise Vasıl duası olarak geçen ve duada geçen esmalar ile surelerin teşkili haberimizin içeriğinde yer alıyor.
Suhufi ibrahiyme ve musa. Sevdiğine kavuşma duası abdest alınarak okunmalıdır. Ayrıca bazı alimler bu duanın cuma günü yatsı namazından sonra okunmaya başlayarak 7 gün okunmasını tavsiye ediyorlar.
İlgili 39 soru bulundu
“Üç çeşit duanın müstecâb olduğu (kabul edildiği) hususunda şüphe yoktur: Mazlumun (haksızlığa uğrayan kimsenin) duası, yolcunun duası ve anne babanın çocuklarına duası.” (Tirmizî, Birr ve Sıla, 7)
Ebu Hureyre -radıyallahu anh'den merfu olarak rivayet olun du ki: "Üç dua vardır ki kabul olunmasında şüphe yoktur: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın çocuğu için yaptığı dua."
Çevirgel duası, halk arasında “döngel duası” olarak bilinir. Daha ziyade giden kişinin geri dönmesi, terk edilen kişiye âşık olması için okunur. Giden kişinin geri dönmesi dışında kaybolan eşyanın bulunması ve istenilen kişinin aşık edilerek, kişiye bağlanması olarak da okunuyor.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Değerli kardeşimiz, Sevdiğiniz kişinin size eş olması için dua etmeniz günah değildir. Hakkınızda hayırlı olması için Allah'a dua edebilirsiniz. Aşık olmak günah değildir.
El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.
Sevdiğine kavuşmak için okunan Vasıl duası şöyle okunur: - Ya Vedud esmasına nida edilir ve ardından Duha suresi okunur. - Ya Cami esmasına nida edilir ve ardından Ala suresi okunur. - Ya Mucib esmasına nida edilir ve ardından İnşirah suresi okunur.
El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir. El-Vedud zikri pazartesi günü erken saatte sabah namazından sonra 400 defa " Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü " şeklinde okunduğunda tövbesi kabul olunur inşallah.
Hacet Namazı'na Dilek Namazı da denir. Hâcet namazı dört veya on iki rekat olarak kılınır.
Sevdiğine kavuşmak isteyenler veya ayrıldğın birine kavuşmak isteyenler, sevdiğinden uzakta olanlar, sevdiği birine kavuşmak için dua etmek isteyenler için Vasıl duası okunması tavsiye edilir.
Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve'hdina sübüle'sselami ve necnina mine'z-zulümati ile'n-nuri ve cennibe'l fevahişe ma zahare minha ve ma betane. Manası: Allah'ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet.
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Şöyle ki: Allah'ın esmasından olan Ya Vedûd, Ya Cami, Ya Aziz, Ya Cemil, Ya Rahmân, Ya Rahîm ve Vekîl isimleri, sevdiğini geri getirme duasının esasını teşkil eden isimlerdir. Bu isimlerin her biri, sevdiğini geri getirme duasında 99 kez okunacak.
Sual: Hangi kişilerin duası makbuldür? Hacıların, mücahidlerin, dertlilerin, hastaların, gariplerin, mazlumların, yolcuların, ana babanın, bela gelmeden önce dua edenin, çok zikredenin, Müslümanlıkta saçlarını ağartanın, oruçlunun, salih âlimin ve adil idarecinin duaları makbuldür.
Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve, El-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi.
İslâm dinine göre dua için mutlaka uyulması gereken özel bir zaman ve mekân tahsis edilmiş değildir. Her yerde her zaman dua edilebilir. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın).
Hadis-i şerifte; (Duanın kabul olması için, iki şey lazımdır: Birincisi, duayı ihlas ile yapmalıdır. İkincisi, yediği ve giydiği helalden olmalıdır. Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı duası, hiç kabul olmaz) buyuruldu.
Allah'a inanmayan kafirlerin duası kabul olmaz. Münafıklar için yapılan dualar kabul olmaz. Duanın yalnız Allah'a yapılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri