Soyut kelimeler 5 duyu organından herhangi birisiyle algılanamayan kelimelerdir.Somut kelimeler ise 5 duyu organından bir veya birden çok duyu organıyla algılanabilen kelimelerdir.Sevgi kelimesi de beş duyu organından herhangi birisi ile algılanamadığı için soyut bir kelimedir.
Yaygın soyut isimler
Bazı sözcük gruplarında sıklıkla veya her zaman soyut isimlere rastlanır. Bu sözcük gruplarının başlıcaları şunlardır: Duygular: sevgi, nefret, kızgınlık, gurur vs.
Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir. Soyut anlamlı sözcükler; sevgi, umut, hayal, barış, sıkıntı, evlilik, çocukluk, özlemek… gibi kavramları yansıtır.
Açıklama: ↬ Sevgi soyut bir kavramdır.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Sevgi hem cins,hem de özel isimdir.İnsan ismi olarak kullanıldığında özel,duygu ismi olarak kullanıldığında cins isimdir.
İlgili 33 soru bulundu
Türkçe kökenli bir isim olan Sevgi ismi bir kimseye karşı duyulmuş olan sevme duyusu anlamına geliyor. Sevgi ismi kız çocukları için kullanılmakta ve ismin rengi pembedir.
Cevabımız: Sevgi kelimesi 'tekil' bir sözcük türüdür.
Cevap: ☆ Aşk soyuttur. Çünkü aşkı göremeyiz, koklayamayız, tadamayız yani kısaca hiçbir duyu organımızla varlığını bulamayız.
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
Somut isim, duyu organları ile tespit edilebilecek varlıklara verilen isim. Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir.
Somut kavramlar, 5 duyu organının algılayabildiği varlıkları kapsar. Soyut kavram ise, herhangi bir duyu organımızla algılayamayan durumları ifade eder.
Duygular somuttur. Somut demek beş duyumuzla algıladığımız şey demektir. Ya görürüz, ya duyarız, ya dokunuruz, ya da tadar veya koklarız. Bu beş duyumuza hitap eden bir durum varsa bunu somut kabul ederiz.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
Sevgi somuttur. Birinin sizin için dünyaları verme niyeti değildir, küçük de olsa ortaya koyduğu aksiyondur. Sevgi aynı zamanda yalındır. Bir muamma içinde aranan cevap değildir, kendini belli eder, görmek için çaba sarfetmeye gerek kalmaz.
Aslında bellek dediğimiz olay deneyimden ibarettir. Yani somut bir olaydır. Çoğumuz hafızayı, beynimizin içinde bilgilerin saklandığı bir depo gibi algılarız.
Klasik bir örnek olarak; insan kavramı somut, insanlık kavramı ise soyut olarak ele alınır.
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
Psikolojik hastalıklardan biri olan ve çok yıpratıcı bir süreç olan endişe, korku, stres gibi kavramlar her ne kadar soyut kavramlar gibi görünse de hayatımızda bıraktıkları izler somut bir hal alabilir.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
sorumuza dönücek olursak : allah soyut bir varlıktır.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
'Ruh' kelimesi soyut anlamlıdır.
sevgi özel isimde olabilir cins isimde. sevgi tekildir.
Sevgi çoğul, yani kolektif bir duygudur, teklik, tekillik içermez, aynı anda birçok kişiyi, olguyu ya da kavramı sevebilmeyi içerir.
Bir varlığın sadece bir tane olduğunu bildiren kelimelere tekil ad denir. Çoğul isimler -ler ya da -lar eki alırken, tekil isimler ek almazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri