Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar.
Seviye Belirleme Sınavı her akademik yıl başında kayıt döneminde yapılır. Öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı'na girmeleri gerekmektedir.
Bir düzeye yerleştirilebilmeniz ve dolasıyla Hazırlık eğitimine başlayabilmeniz için Seviye Tespit Sınavına katılımınız zorunludur (Seviye Tespit Sınavı'na girmeden hazırlık eğitimine başlayamazsınız).
Devamsızlıktan kalan öğrenciler derslere devam edemez ve dönemin geri kalanındaki hiçbir sınava giremez. Bir yıl için zorunlu hazırlık sınıfında 115 saati, İsteğe bağlı hazırlık sınıfında ise 153 saati aşan devamsızlık durumunda öğrenci devamsız sayılır ve derslere devam etme hakkını bütünüyle kaybeder.
İlgili 27 soru bulundu
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı'na mutlaka girmek zorundasınız.
Bu nedenle 2023-2024 Öğretim yılında hazırlık sınıfına yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve daha önce hazırlık sınıfında öğrenim görüp başarısız olan zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin 11-12 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına girmeleri zorunludur.
Zorunlu Hazırlık Sınıfı olan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavına girmeleri zorunludur.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Seviye Belirleme Sınavı'nın amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak olan öğrencilerimizin halihazırdaki İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve ona uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır.
Mevcut dil bilgini ölçmek ve değerlendirmek için Seviye Tespit Sınavına gir. Bu sınav sadece 5 dakika sürer ve çeşitli dil becerilerini kapsar.
Sınav süresi 75 dakikadır. İngilizce Seviye Belirleme Sınavı hangi bölümlerden oluşmaktadır?
Soru 9: Düzey Belirleme sınavına girmek zorunlu mu? Cevap 9:Düzey Belirleme Sınavına girmek zorunludur. Sınava girmeyen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programında en alt seviyeye yerleştirilirler.
Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır. Devam zorunluluğunu yerine getirmesine rağmen hazırlık sınıfını iki akademik yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları programdan ilişiği kesilir.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
İngilizce Muafiyet Sınavı, eğitim dili İngilizce olmayan okullarda da yapılıyor. Buradaki amaç, öğrencinin ilk sene Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini alıp almayacağını belirlemek. Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor.
1.6 Seviye Tespit Sınavlarında başarılı olabilmek için alınması gereken asgari puan 100 üzerinden 40 ve üzeri puandır.
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (Muafiyet Sınavı): Öğrencilerin bölümlerine devam edebilecek dil yeterliliğine sahip olup olmadıklarını ölçer. İlgili sınavlarda yeterli başarıyı gösteren öğrenciler bölümlerine devam ederken yeterli dil puanını alamayan öğrenciler hazırlık eğitimine tabi tutulurlar.
Seviye Belirleme Sınavının amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak öğrencilerimizin mevcut İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır. Bu yüzden, öğrencilerden sadece doğru bildikleri soruları cevaplamalarını beklenmektedir.
Eğitim dili %30 ya da %100 İngilizce olan üniversite bölümleri için öğrencilerin Hazırlık Atlama Sınavına katılarak yeterlilik bilgilerini belgelemek zorunludur. Ancak öğrenciler dilerse bu sınava katılmayarak 1 sene boyunca hazırlık sınıfında eğitim görebilirler.
Bölümüme geçebilir miyim? - Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Muafiyet sınavına katılım zorunlu değildir. Muafiyet sınavından 60 ve üzeri not alan öğrenciler başarılı sayılarak ilgili dersten muaf tutulacak ve aldığı not transkriptine işlenerek not ortalamasına dahil edilecektir. Sınav, 8 EKİM tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri