Çünkü sezeryan doğumda bir ameliyat söz konusu olduğu için doktor yönlendirmesiyle hareket etmek gerekir. Bazı durumlarda sezeryan sonrası dikişlerin alınması beklenir. Dikişlerin alınmasından sonra da korse kullanımı için 2-3 hafta beklenmesi önerilir.
Doğum sonrasında uzun süreli korse kullanılmamalıdır. Hekimin onayı ile 6 haftaya kadar günün belli saatlerinde korse takılmalı, akşamları yatarken çıkartılmalıdır. Uzun süreli korse kullanımı cilt hasarlarına, kan dolaşımının etkilenmesine, bel sorunlarına ve hareket kısıtlıklarına neden olabilmektedir.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Bundan dolayı doktorlar ameliyat sonrasında da hastanın belirli bir süre ameliyat korsesi takmasını istemektedir. Hastaların korse takmaları için gerekli olan süre ameliyattan sonraki ilk 3 hafta gece – gündüz yani aralıksız bir şekildedir. 3. haftadan sonra ise sadece gündüzleri takmak yeterlidir.
Bel sorunlarının çoğunda korse kullanımı sınırlı bir süre için önerilmektedir. Bu süre ortalama 3 haftayı geçmez. Kırık, ameliyat sonrası gibi durumlarda daha uzun sürelerle kullanım gerekebilir. Önerilenden uzun süre korse kullanılması bel ve karın kaslarında erimeye yol açarak korseye bağımlılık oluşturabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Kullanılan model lohusa korse olacağı için vücut şeklinize uyumlu olması önemlidir. Bu hususta tam beden almanız önemlidir. Ne sizi sıkmalı ne de etki edemeyecek kadar bol olmalıdır. Korseyi haftanın her günü kullanmamaya da dikkat etmeniz gerekir.
Owli Doğum Sonrası Korse hamilelikten hemen sonra kullanılmaya başlanabilir. Korsenizden en iyi sonuçları elde etmek için günde en az 8 saat kullanmanız önerilmektedir.
Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Korse ile yatılmamalı.Uyku esnasında kan dolaşımı yavaşladığı için gece yatarken korse kullanmak sağlıklı değildir.
En yaygın olarak geçirilen kaza sonrasında bölgeye gelebilecek darbeleri azaltmak için ya da ameliyat sonrası bedenin korunması için kullanılır. Korseler sayesinde bel fıtığı gibi önemli ameliyatlar sonrası, belin düzgün durmasını sağlayarak iyileşme sürecini destekler.
Sezaryen Sonrası İlk İlişkide Dikkat Edilecekler
Sezaryen kesilerinize baskı yapmayan pozisyonlar tercih etmelisiniz; böylece sezaryen sonrası ilişkide ağrıdan da kaçınabilirsiniz. Özellikle, misyoner pozisyon sezaryen sonrası bir süre tercih edilmemelidir.
Normal doğum sonrası vajina şekli, doğumdan kısa bir süre sonra eski şeklini almaya başlarken sezaryen doğumdan sonra vajina bölgesinde genişleme yok denecek azdır.
Emzirmiyorsanız, adet kanaması doğumdan 4-6 hafta sonra gelebilir. Ancak bu çoğunlukla 6-12 haftaya yayılır. Düzenli emziriyorsanız, yani bebeğinize ilk ay sadece anne sütü veriyorsanız, adet kanaması yaşama ihtimaliniz pek olmaz. Adet döngüsünün yeniden başlaması için 3-6 ay geçebilir.
Doğum sonrası korse bel ağrılarına ve duruşunuzun düzelmesine yardımcı olabilir. Özellikle sezaryen sonrasında karın altında var olan kesinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Korsenin sıkıştırıcı özelliğinden dolayı burada ki kan akışını hızlandırıp iyileşme düzeyini yükseltebilir.
Sezaryen doğum yapan kadın lohusalık döneminde cinsel yaşantısına başlayabilmesi için en uygun süre 1 ile 1,5 ay olmaktadır.
Peki ince görünmek ve vücudu şekillendirmek için kullanılan korseler gerçekten zayıflatır mı, beli inceltir mi? Uzmanların belirttiğine göre, günlük düzenli olarak korse kullanmanın zayıflatma etkisi vardır. Zayıflatıcı, sıkılaştırıcı ve toparlayıcı korselerin en dikkat edilmesi gereken yöne düzenli kullanmaktır.
Hem toparlayıcı, hem inceltici özellikleri ile birlikte, bölgesel zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Normal korse kullanmak, direkt olarak zayıflamaya etki etmezken, termal korsenin kişinin zayıflamasına direkt etki ettiği bilinmektedir.
Hemen doğum sonrası, karın duvarını destekleyici korseler gereksizdir. Bu korseler her ne kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlasa da, karın kaslarınızın eski formunu kazanmasında etkisizdir ve konforunuzu bozacaktır. Önemli olan doğum sonrası karın duvarını sıkılaştırıcı egzersizlere bir an önce başlamaktır.
Korse, bel bölgesini sıkılaştırarak karın kaslarının daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece karın bölgesindeki yağların yakılmasına ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca göbek korsesi bel desteği de sağlar. Özellikle ağırlık kaldıran sporcular için bel bölgesi çok önemlidir.
Bel ve sırt bölgesindeki ağrıların giderilmesine yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda duruş bozuklukları sonucunda ortaya çıkan kamburluk gibi rahatsızlıkların da giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Geceleri ne kadar rahat uyursanız, gün içinde vücudunuz o kadar dinç olur. Bu nedenle korse ile uyumak vücudu rahatsız eder ve bugün kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur. Gece yatarken korse kullanımı sıkı etkisinden dolayı organlara zarar verebilmekte. Çünkü uyku sırasında kan akışı yavaşlayacaktır.
Doğum sonrası kanamada dördüncü gün itibariyle kanamanın rengi pembeleşir ve miktarı da azalma gösterir. 10. gün itibariyle kaybolmaya başlar. En fazla 6 hafta sürer.
6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz. Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.
Emzirmek, hem size hem de ona şifa sunar. Çok tuzlu ve şekerli beslenmekten kaçının. Sık sık ve küçük porsiyonlarla beslenin. Egzersiz yapmak, küçük kısa yürüyüşlere çıkmak da ödemi kolayca atmanıza yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri