Sola dönülemez: İlgili yolda sola dönüş yapmanın yasak olduğunu ifade eder. Azami hız sınırı 50: İlgili yolda 50 km/s hız limiti olduğunu ifade eder. Dur: Geçiş üstünlüğünün sürücüde olmadığını ifade eder. Sürücülerin kavşaktaki tüm araçlara yol vermeleri gerekir.
Bu oranlar %0 , %50, %75 veya %100 olarak belirlenmiştir. %0 kusur, sizin kazada kusursuz, karşı tarafın ise tamamen kusurlu olduğu anlamına gelir. %50 kusur, her iki sürücünün de aynı oranda kusurlu olması durumudur.
Doğru cevap "Azami (en yüksek) hız sınırını" yani C şıkkıdır.
1. Kesik kesik yol çizgisi: Trafik kurallarına uyulması şartıyla sürücüler öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir. 2. Devamlı yol çizgileri: Bu çizgi boyunca hiçbir sebeple öndeki araç geçilmez, şerit değiştirilmez.
Taşıt yolu (Kaplama): Karayolunun genel olarak taşıt trafiğince kullanılan kısmıdır. Yaya yolu (Yaya kaldırımı) : Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzelkişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Doç. Dr. Bezgin, "Örneğin, saatte 50 kilometre hızla giden bir araç, saniyede yaklaşık 14 metre mesafe kat ediyor demektir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Hız sınırı %10 – %30 arasında aşılırsa: 951 TL ve 10 ceza puanı (%25 indirimli hali: 713,25 TL) Hız sınırı %30 – %50 arasında aşılırsa: 1.979 TL ve 15 ceza puanı (%25 indirimli hali: 1.484,25 TL) Hız sınırı %50'den fazla aşılırsa: 4.064 TL ve 15 ceza puanı (%25 indirimli hali: 3.048 TL)
Merak edilen radar kaç metreden algılar sorusunun cevabı ise; zira radarlar kendilerinde bulunan teknolojinin kalitesine göre 50 ile 1000 metrelik mesafe arasında hız tespiti yapmaktadır.
Bulunduğunuz yolun hız limitinin yüzde 10 ila yüzde 30 üzerinde seyrediyorsanız 951 TL, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında bir sürate sahipseniz bin 979 TL, süratiniz limitin yüzde 50 üzerinde ise 4 bin 64 TL idari para cezasıyla karşılarısınız.
Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası TT-29: Uyulması gereken hız sınırını bildirir. Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.
Azami Hız Sınırlaması levhası, uyulması gereken hız sınırını bildirir. Azami Hız Sınırlaması levhasının, hız sınırının değiştiği her noktada kullanılması gerekir.
Hem duraklamak hem de park etmenin yasak olduğunu anlatan bu levha, yuvarlak içinde çarpı işareti ile resmedilmiş. Dolayısıyla bu levhayı gördüğünüz yerlerde hem duraklama yapamaz hem de buraya park edemezsiniz.
Karayolları Dairesi tarafından çizilen “sarı” renk çizgiler, Avrupa'nın bazı bölgelerinde kar yağışı alan ve sisli olan bölgelerde yolun parlamasını ve sürücülerin güzergahı daha iyi göstermesi için çiziliyor.
Asfalt yolların ekonomik ömrü 20-40 yıl arasında değişebildiği, hatta düzenli ve planlı bir bakım & onarım yapıldığı takdirde bu yolların ekonomik ömrünün daha da uzadığı bilinmektedir.
Yan yana iki devamlı yol çizgisi: Bu çizgi taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir, ayırıcı (refüj) anlamındadır. Hiçbir sebeple çizgilerin soluna karşı, yönden gelen araçlar bölümüne geçilmez.
Türkiye'de yerleşim yeri içerisinde otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, panelvan, kamyon ve çekici türündeki araçlar için azami hız 50 km/s'dir. Bu araç türlerinin dışında kalan traktör, tehlikeli madde taşıyan araçlar, bisiklet ve iş makineleri gibi araçlar ise 50 km/s'den daha düşük limitlerde seyretmek zorundadır.
Hız Sınırları
Motorlu araçların, karayollarında sürülmesine izin verilen, en yüksek hıza azami hız, sürülmesine izin verilen en düşük hıza da asgari hız denir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4, Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir.
Otomobiller İçin Hız Sınırı
Otomobil için hız sınırı, yerleşim yeri içinde 50 km, şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 km, bölünmüş yol hız sınırı 110 km, KGM tarafından işletilen otoyollarda 130 km, YİD otoyollarında 140 km'dir.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki değişikliklere açıklık getirdi. Buna göre, şehir içindeki bölünmüş yollarda üst limit 82 kilometre olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri