İş Kollarına Giren İşler Neler? NACE NEDİR? Bir işyerinde yürütülen asıl işe yardımcı işler de, asıl işin girdiği işkolundan sayılır. Örneğin:İnşaat alanında alt işverenlik kurulması halinde asıl işe bağlı olduğu için iş kolu da inşaat sayılacaktır.
Bu konuda her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapmış olduğu iş üzerinden iş kolunu öğrenme şansı elde etmektedir. Bunu sağlamak için ise e-devlet üzerinden T.C. kimlik ile giriş yapmak yeterlidir. Bu bölümde işe giriş bildirgesi yazmak suretiyle arama motoru üzerinden geçiş yapılmalıdır.
ŞİRKET BİLGİLERİ" bölümünün 19 numaralı alanına ÇSGB işkoluna 2821 sayılı Kanunun 60 ncı maddesine göre belirlenen iş kolu yazılır. 10. 20 numaralı alana SGK işyeri sicil numarası yazılır.
(1) Bir işyerinin girdiği işkolu; Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan işyeri tescil bilgileri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi kaydı, meslek kuruluşlarında bulunan bilgiler göz önünde bulundurularak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenir.
İlgili 37 soru bulundu
-mevcut değilse işçilerin takip edileceği 17 nolu “Sağlık ve Sosyal Hizmetler” işkolunda (işyerinizin faaliyet alanına uygun olan 86.10, 86.21, 86.22, 86.23, 86.90 NACE kodlarından birini barındıran) yeni bir işyeri dosyası açılmak suretiyle, işçilerin naklen geçişleri yapılacaktır.
01-AVCILIK, BALIKÇILIK, TARIM VE ORMANCILIK 02-GIDA SANAYİİ 03-MADENCİLİK VE TAŞ OCAKLARI 04-PETROL, KİMYA, LASTİK, PLASTİK VE İLAÇ 05-DOKUMA, HAZIR GİYİM VE DERİ 06-AĞAÇ VE KÂĞIT... Olarak güncellenmiştir.
Yasaya göre, işkolunun tespiti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tespit ile ilgili kararı Resmi Gazete 'de yayımlanır. Kararın yayımını müteakip bu tespite karşı ilgililer iş davalarına bakmakla görevli mahalli mahkemede onbeş gün içinde dava açabilirler.
E-Devlet ekranına T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılmalıdır. Ardından e-Hizmetler bölümü seçilmelidir. Burada sunulan hizmetlerden ''4A İşe Giriş ve Çıkış Bildirgesi'' seçilmelidir. Bu belge ilgili alandan barkodlu şekilde indirilebilir veya yazdırılabilir.
Kamu idarelerinin, 696 KHK'lı işçilerin İşkolu değişikliği için bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ya da Merkez Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.
İşkolları Yönetmeliği, memleketimizdeki bütün iktisadî faaliyetleri 36 işkolu içinde toplamış bulunmaktadır.
Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Iş kolu birleşik kelimesidir.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında yer alan Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar (10 no'lu) işkolunda sözleşmenin imzası tarihinde faaliyet gösteren bütün işyerlerini ve bu işyerlerinde çalışan taraf Sendika üyesi işçileri kapsar.
Sosyal güvenlik sistemimiz iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile, malullük, ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsayan uzun vadeli sigorta kollarından oluşmaktadır.
KONAKLAMA VE EĞLENCE İŞLERİ ( 18 )
GENEL İŞLER ( 20 )
SGK Çıkış Kodu 3 Nedir? Bu kod “Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi (İstifa)” tanımlanmıştır. İş sözleşmesinin işçinin kendisi tarafından bitirilmesi halinde (istifa) bu kod seçilecektir. SGK Çıkış Kodu 4 Nedir?
SGK hizmet dökümü 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılmaktadır: 4A hizmet dökümü: Eski sistemde SSK'ya bağlı olan kişiler 4A grubundadır.
Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.
İşyerinin tescil edildiği işkoluna, işverenin, sendikaların yahut ilgililerin itirazı olması durumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat edilmelidir. Bu aşamada Bakanlık tarafından yapılması gereken ise, işyerinin girdiği işkolunu tespit ederek, bu tespiti Resmî Gazetede yayımlamaktan ibarettir.
Örnek 1- “5224- Kargo yükleme boşaltma hizmetleri” iş kolu kodunda tescil edilmiş işyeri işverenlerine, bahse konu işlerin 40 ncı maddede sayılmaması nedeniyle 4, 5, 6, 29, 30, 31, 32 ,33, 34, 35 ve 36 nolu belge türlerinin seçilmesine izin verilmeyecektir.
8610-Hastane Hizmetleri, 8621-Genel Hekimlik Uygulama Faaliyetleri, 8622-Uzman Hekimlik İle İlgili Uygulama Faaliyetleri, 8623-Dişçilik İle İlgili Uygulama Faaliyetleri, 8690-İnsan Sağlığı ile ilgili Diğer Hizmetler, 8710-Hemşireli Yatılı Bakım Faaliyetleri , 8720-Zihinsel Engelilik Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığına ...
Şirketlerin tamamının çalışanlarını meslek kodları ile birlikte SGK'ye bildirilme zorunluluğu vardır. 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre işçilerin meslek kodlarının SGK' ye bildirilmemesi durumunda işverenlere idari para cezası uygulanır.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 85.59-Başka yerde sınıflandırılmamış diğer eğitim kategorisi altındaki firmalar.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 84.12-Sağlık, eğitim, kültürel hizmetler ve diğer sosyal hizmetleri sağlayan kuruluşların faaliyetlerinin düzenlenmesi (Sosyal güvenlik hariç) kategorisi altındaki firmalar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri