Güvenlik numarası olarak da bilinen SGK sicil noı, kişinin işe başladığı tarihte özel olarak tanımlanan numaradır. Her çalışanın sicil numarası bulunur. SSK SİCİL NO NASIL ÖĞRENİLİR? Sicil numarası, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir.
Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir. Sigortalı olarak çalışan yetişkin kişiler sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler.
Sicil; Resmi belgelerin kaydedildiği kütük anlamına gelir. Sicil no; Resmi belgelerin kaydedildiği kütük numarasını belirten bir kavramdır. Sicil no farklı kurumlarda farklı numaralarla bizlere verilebilir. Kurumlar kişilere verdikleri sicil no ile kayıtların karışmasını engellemektedirler.
Sosyal Güvenlik Kurumunca işyerini tanıtma ve diğer işyerlerinden ayırma bakımından her işyerine verilen bir numaradır. Soldan sağa doğru: İlk rakam; sektör kodudur. O işyerinin Devlet veya özel sektöre aidiyetini, devamlı veya geçici olduğunu belirtir.
İlgili 16 soru bulundu
T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresi girilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sitesine giriş yapıldıktan sonra, 4A Sigortalı Tescil Kaydı kısmına gidilmelidir. Ekranda istenen tüm veriler doldurulduktan sonra "sorgulama" tuşuna tıklanarak SSK Sosyal Güvenlik Numarası öğrenilir.
4.1.8. SSK Sicil No: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalıya verilen 7 haneli numaradır. 4.1.9. SG No (TC Kimlik No): TC Uyruklular için TC kimlik numarası, yabancı uyruklu sigortalılar için NVİGM'den verilen ve 9 ile başlayan 11 haneli numaradır.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sicil Numarasının Açılımı Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu Sicil Numarasının Açılımı Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır.
"Sigorta Sicil Numarası", işverenlerce ilk defa bildirilen her sigortalıya kurumca "İl Kodu", "Ünite Kodu", "Tescil Yılı" ve "Sıra Numarası"nı ihtiva eden 13 haneli bir sigorta sicil numarası verilir. Bu numara Kurum kayıtlarına işlenerek işverene ve sigortalılara bildirilir.
Bu sicil numaraları ile her türlü sigorta bilgileri de rahat bir şekilde elde edilmektedir. Günümüzde sigorta işlemlerinin kontrol edilmesi ve her türlü bilgiye ulaşılması için sicil numarasının önemi büyüktür.
Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır. Emeklilikte SGK Sigorta Tahsis No Nedir? Emekli olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu birer sigorta tahsis numarası verir.
Sosyal Güvenlik KurumuÇalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170"
SGK Sicil Numarasını Güncellemek için:
Dilekçe, imza sirkülerinde yer alan kişi veya kişiler tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır. Dilekçede eksik bilgi olması durumunda işleminiz ne yazık ki gerçekleştirilemez. Böyle bir durum olduğunda, eksik bilginin ne olduğuyla ilgili tarafımızdan size dönüş sağlanacaktır.
Emeklilik sicil no sorgulaması online olarak sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Eskiden bunu SGK'nın kendi yürüttüğü bir sayfadan yapabiliyorduk ancak artık SGK ile ilgili bütün işlemler online olarak yalnız E-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
Farklı bir ilde ise, son defa çalıştığınız ilin müdürlüğü diğer sicilinizin bulunduğu il müdürlüğüne yazarak sicil dosyanızı isteyerek birleştirme yapacaktır. İlk defa adınınıza prim yatırılan sicil geçerli siciliniz olacaktır.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.
Bunun yanı sıra iş yerine ait 26 haneli SSK sicil numarasını öğrenmek için internetten de sorgulama yapılabilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama yapılabilmesi için bağlı bulunulan ilin ticaret odası internet sitesine girip “Firma Bilgileri / Sicil Kayıtları / Sicil Numarasına Göre Arama” bağlantısına tıklanmalıdır.
Sigortalı işçinin sicil numarası ile işyeri sicil numarasının bir alakası bulunmamaktadır. İşyeri sicil numarası 7 haneli rakamdan oluşur ve SGK kuruluşlarından bu bilgilere ulaşılabilir. İşyerinin bulunduğu yere bağlı olan SGK müdürlüğüne giderek konu hakkında sorgulama yapılması mümkündür.
İşyeri Sicil No: SGK tarafından verilen 23 haneli numaradır. Bu alanda Ücret Tertipleri Giriş Ekranında kaydedilen kurumsal işyeri sicil numarası gösterilir.
4A hizmet dökümü, SGK'ya bağlı çalışanların sigortalarının başlama tarihleri, prim miktarları ve toplam gün sayılarını öğrenebildiği bilgi sistemini ifade eder. 4A hizmet dökümü alarak sigortanıza dair tüm bilgileri listeyebilir, gerekli işlemler için bu bilgileri kullanabilirsin.
Diğer bir ifadeyle devirle birlikte SSK sigortasının adı 4a sigorta oldu. Bugün 4a olarak adlandırılan sigortanın kapsamını, özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilere sağlanan sosyal güvenceler oluşturuyor.
4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olan Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan vatandaşların, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, sigorta durumlarını öğrenmelerini, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri de sağlayan bir numaradır.
Ticaret sicil kaydı, ticari işletmeni, seni ve varsa ortaklarını yasal olarak kayıt altına alan, ülkede ticaret yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin kayıtlı olduğu sicildir. Bu belge, seni ve işletmenle iş yapan diğer tüm kişi ve şirketleri güvende tutar.
Sorgusunu yapacağınız firmanın kayıtlı olduğu şehrin ticaret odasının web sitesine girerek o firmanın sicil numarasını, unvanını, semtini ve adresini kolayca görüntüleyebilirsiniz.
Sgk sicil no sorgulaması yapmak için hemen e-devlet işyeri kodu öğrenme sayfasına e devlet bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz. Sorgulama sonucunda adınıza kayıtlı tüm işyerleri ve sicil numaraları dökülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri