Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Bu bölümden mezun olanlar devlet kurumları ve özel sektörde iş olanaklarına sahiptir. Bölümden mezun olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda, Sosyal Güvenlik Merkezi ve Sosyal Güvenlik Birimleri'nde istihdam edilebilmektedirler.
Devlet kurumlarında görev alacak olan sosyal güvenlik uzmanları için Hukuk, Siyaset Bilimi, İktisat, İşletme, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Bankacılık, Sigortacılık, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği gibi lisans programlarını bitirmesi şartını aranır.
SGK büro personeli alımına başvurmak için aranan şartlar
4421- Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarının birinden mezun olmak.
SGK personel alımı başvuru şartları yayınlanan kılavuz ile açıklanırken, adaylarda KPSS şartı aranacak.
KPSS 2023/6 tercih sonuçları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde görev almak isteyen adaylar tarafından sorgulanıyor. SGK bünyesinde çalışacak 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olmak üzere toplamda 1392 personel alımı yapacak.
İlgili 40 soru bulundu
Şirketin statüsüne göre başvuru alma, bilgisayar girişleri sağlama, günlük yazışmaları ayarlama, arşivleme, raporlama gibi işleri yürütme ve ilgili kurum/kuruluşlarla bağlantı kurma gibi işlerden büro personeli sorumludur.
SGK'YA 1392 PERSONEL ALINACAK
"Sosyal Güvenlik Kurumumuza, 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olmak üzere toplam 1392 sözleşmeli personel alımı gerçekleştiriyoruz. Başvuru tarihleri: 5-11 Ekim 2023.
ARANAN NİTELİKLER: a) 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS-P93 puan türünde en az 60 puan almış olmak, b) Sosyal Güvenlik ön lisans programından mezun olmak.
SGK personel alımı için duyuru yayınlayan ÖSYM tercih işlerinin 05 Ekim ile 11 Ekim 2023 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden yapılacağını duyurdu.
SGK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 1) Adaylar başvurularını, 30 Eylül 2022 - 07 Ekim 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinden SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapacaktır. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Bu bölümden mezun olanlar devlet kurumları ve özel sektörde iş olanaklarına sahiptir. Bölümden mezun olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda, Sosyal Güvenlik Merkezi ve Sosyal Güvenlik Birimleri'nde istihdam edilebilmektedirler.
Bu sayfada yer alan hizmetler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Alınır? Daha önce düzenlenmiş olan işe giriş bildirgesi e-Devlet üzerinden alınabilir. Çalışanlar e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabilir.
Bu belgeyi almak için SEGEM'e (Sigortacılık Eğitim Merkezi) başvurulmalı ve kurumun verdiği eğitim tamamlandıktan sonra sınava girilmelidir. Sınavı geçen kişiler belgeyi almaya hak kazanır. SEGEM Belgesi'ne sahip olan lise mezunları sigortacılık alanında deneyim kazandıklarında sigorta uzmanı olarak çalışabilirler.
ÖSYM'den yapılan açıklamada "5-11 Ekim 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/6 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Ekim 2023 tarihinde saat 11.30'dan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden T.C.
Adaylar Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu başvurularını Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleşecek. Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu başvurularını adaylar 22-27 Mart tarihler arasında gerçekleştirebilecekler.
Kurumların kendi sınav yönetmeliklerinde başvuru şartı olarak istediği KPSS puan türü ve talep ettiği en az puan genellikle 70 ve üzeridir.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bunun dışında şu anda P3 puan türüyle mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi mesleklere giriş yapabiliyorsunuz.
4B sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileri için tanımlanmaktadır.
Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Ekim 2023 tarihinde saat 11.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.
İdarenin özel hukuk kişileri ile akdettikleri sözleşme çerçevesinde istihdam ettikleri personel, “sözleşmeli personel” olarak tanımlanmaktadır. Sözleşmeli personel ile idare arasında imzalanan kamu personel sözleşmesi, idare hukuku kurallarına dayalı olarak imzalanan idari sözleşme niteliğine haizdir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri