Shift tuşu değiştirici (modifier) sınıfında yer alan bir tuştur. Görevi ise normal harfleri büyük harfe dönüştürmektir. Bununla birlikte parantez, soru işareti ve ünlem işareti yapabilmek için kullanılır. Standart bir klavyede sağda ve solda olmak üzere iki tane Shift tuşu vardır.
Ayrıntılar içeriğimizin devamında… Shift tuşunun ilk akla gelen özelliği Caps Look tuşuna gerek kalmaksızın, büyük harfleri yazmak için kullanılmasıdır. Bir kelime, büyük harf kullanılarak yazılacağı zaman Shift tuşu işe beraber ilgili tuşa basılırsa, o karakter büyük harf olarak yazılmaktadır.
Shift, bir işyerinde çalışan işçilerin haftada kaç gün çalışacağını, hangi günler çalışıp hangi günlerde izinli olacağını veya haftada kaç saat çalışacağını belirtmeye yarayan çizelgedir. Shift veya vardiyayı, genellikle özel sektörde çalışan işçiler bilirken, kamuda çalışan işçiler kullanmadıkları için bilmezler.
Bilgisayar klavyesinde iki Shift tuşu olmasının nedeni, Shift işlevini klavyedeki tüm tuşlarla kullanmayı kolaylaştırmaktır. Örneğin, sol Shift tuşunu klavyenin sağ tarafındaki tüm tuşlarla ve sağ Shift tuşunu klavyenin sol tarafındaki tüm tuşlarla kullanmak çok daha kolaydır.
Merhabalar, Shift tuşu klavyede üzerinde bulunan yukarı ok tuşu ile tanımlanabilir. Tek başına bir şey ifade etmez. Bir eylem ifade edebilmesi için başka tuşlarla beraber basılması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
Word, PowerPoint: Seçili metnin tamamını büyük veya küçük harf yapmak için shift + f3 tuşlarına basın. Excel: Seçili hücreye bir işlev eklemek için shift + f3 tuşlarına basın.
Shift yönetimi ile günlük olarak kaç vardiya süresi olacağı belirlenir ve o sayıda işçi grupları oluşturulur. Her gruba belirli bir saat atanır ve bu saatler işçilere önceden bildirilir. Böylece, işçilerin üzerinde fazla iş yükü olmazken işleme her vardiya süreci ile üretime veya hizmete devam etmiş olur.
bir şeyden ötekine geçiş yapmak.
Shift + Yön tuşları : İmlecin bulunduğu yerden itibaren içeriği seçmeye başlar. Shift + Ctrl +Yön Tuşları : İmlecin bulunduğu yerden itibaren içeriği kelime kelime seçer. Ctrl + F : Bul diyalog penceresini açar. End : Satır sonuna ilerler.
Büyük harf yazmak için önce SHIFT e sonra da istenilen tuşa basmalısınız. Bir elin parmakları aynı anda iki tuşa birden basamaz. SHIFT tuşuna basmak gerekiyorsa iki elinizi birden kullanmalısınız. Bir elin parmağı harf tuşuna basarken, SHIFT tuşuna basılacaksa, diğer elin serçe parmağı bu işi yapmalıdır.
Besinlerle birlikte vücuda alınarak sindirime uğradıktan sonra karaciğere ulaşan besin ögelerinin enerjiye çevrilmesinde görev yapar. Normal şartlarda bu enzim karaciğer hücrelerinin içerisinde yer alır, kan dolaşımında ise ölen karaciğer hücrelerinden kaynaklı olarak eser miktarda bulunur.
F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
Ctrl + M: Topla.
Alt + C: İnternet tarama geçmişini ve sık kullanılanları görüntüler. Alt + F4: Aktif unsuru kapatır yahut aktif bir programdan çıkar. Alt + Sekme: Bariz programlar arasında geçiş yapmaktadır. Alt + Space: Etkin pencere arasında geçiş yapar.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri