Şarabın her geçen gün yeni bir yararı ortaya çıkıyor. Her akşam içilen bir kadeh şarabın kalp damar sağlığına büyük faydaları olmasının yanı sıra, üretimi sırasında oluşan tortusunda bulunan alfahidroksi asitin cildi gerginleştirici ve pürüzsüz hale getirici etkisi bulunduğu saptandı.
Her gün alınan bir kadeh şarabın kanseri önlediği uzmanlar tarafından onaylanmaktadır. Özellikle de kırmızı şarabın içinde bulunan resveratrol adı verilen zengin polifenol kaynağı bulunmaktadır. Polifenol, antioksidan görevi gördüğü için hücreleri korurken resveratrol ise kanser gelişimini önlemeye yardımcı olmaktadır.
Cildi nemlendirir, canlandırır ve aydınlık görünüm verir. Anti-age bakımı yapar, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Cilde sağlıklı bir parlaklık verir.
Diğer alkollü içeceklere nazaran sağlık açısından daha faydalı olan şarap, LDL yani kötü kolesterol seviyesinin düşmesine ve dolayısı ile de kalp sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Güçlü antioksidan etkisi sayesinde şarap, hücre yenilenmesi ve korumasını sağladığı için kanser oluşumunu önlemeye de yardımcıdır.
Bazı uzmanlar "orta düzeyde tüketimi" 150 ml bardak hacmi ile kadınlar için günde bir bardak şarap ve erkekler içinse günde iki bardak şarap olarak belirtir.
İlgili 28 soru bulundu
Kırmızı şarap
Vücudun dinlenmesine yardımcı olan antioksidanlardan resveratrol içerir. Cinsel ilişki boyunca kan akımına ve cinsel organlara kan akışını sağlamada yardımcı olur. Süper seks için en iyi içeceklerden birisidir.
Az miktarda alkol ömrü uzatıyor...
Hollanda'da 1400 kişi üzerinde yapılan ve 40 yıl süren araştırmanın sonuçlarına göre, günde iki bardak bira, şarap, ya da alkol oranı yüksek içmekse ömrü iki buçuk yıl uzatıyor.
Araştırma BMC Cell Biology isimli dergide 17 Ekim 2017'de yayımlandı. Kırmızı şarap, siyah çikolata, kırmızı üzüm ve yaban mersininde doğal olarak bulunan bir maddeden elde edilen "reversatrol" isimli kimyasal yaşlı hücrelere enjekte edildiğinde hücrelerin yeniden gençleştiği gözlemlendi.
Yapılan çalışmalar günde bir kadeh şarap içmenin hem erkeklerde hem de kadınlarda birçok kardiyovasküler hastalığın oluşmasını önlediğini onaylamıştır. Ayrıca her gün içilen bir kadeh şarap demans, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıkların tedavi süreçlerinde de olumlu etkiler göstermiştir.
Fermente edilmiş üzüm suyundan elde edilmiş bir alkol çeşidi olan şarap içeriğindeki kalorilerin çok büyük bir kısmı karbonhidrat kaynaklıdır. Meyveli ve şekerli şaraplar ise daha yüksek oranda şeker ve karbonhidrat içerir. Fazla tüketildiğinde her alkol çeşidi gibi şarap da kilo alımına neden olur.
Bir partnerin sperminin maske olarak kullanılırsa pürüzsüz bir cilt sağlayabileceğini, lekeleri, sivilceleri ve kırışıklıkları azaltabileceğini belirtti. Spermin, cilde fayda sağlayan bir antioksidan olarak görülüyor. Semenin protein içeriğinin de cilt için yararlı olduğuna inanılmaktadır.
Kırmızı şarabın kadınlarda vücudun anahtar alanlarına kan akışını arttırdığını söyleyen İtalyan araştırmacalar, güçlü bir antioksidan olan (sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeren) kırmızı şarabın az içilirse kalbe faydalı olduğunu ve aynı zamanda güçlü bir afrodizyak içerdiğini belirtti.
Araştırmada öne çıkan bulgular şöyle: Kırmızı şarap, beyaz şaraba göre daha fazla uyku getiriyor. Katılımcılar kırmızı şarap ve bira içerken kendilerini rahat hissettiklerini söyledi.
Bir şişe bira ya da bir kadeh şarap sizi mayıştırıp, uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Ancak alkollü içeceklerin uzun vadede uykunuza iyi gelmediğini hemen hatırlatalım. Yatmadan önce içtiğiniz alkollü içecekler, gece uykunuzu bölerek sık sık tuvalete gitmenize sebep olur ve uyku kalitenizi düşürür.
10- Bir kadeh şarap iyi gelir: Küçük oranlarda alınan alkol (maksimum 0,2 litre şarap ya da bir kadeh bira) uyku getirir. Ama dikkat; fazla alkol uyku kalitesini azaltır.
Alkol alırken aç karnınaysanız alkolün emilimi iki katına çıkar. Bu durumda alkolün damar içi emilimi ile aynı etkide demek olur. Vücuttan çok daha yavaş bir şekilde atılan alkol ertesi gün akşamdan kalmayı en üst seviyede yaşayacaksınız demektir. Kalp, karaciğer ve böbreği de etkileyecektir.
İçki içtikten sonra içilen suyun insanı daha fazla sarhoş ettiğine inanılıyor. Oysa, alkol alırken su içmemek büyük bir hata. Sabah kalktığınızda, akşam tükettiğiniz içkinin size kendini baş ağrısıyla hatırlatmasını istemiyorsanız, en az içtiğiniz şarap kadar su da tüketmelisiniz.
Şarap veya diğer içki türlerinin her birisi sizi sarhoş eder. Fakat sarhoş olma derecesi bünyeden bünyeye değişir. Bununla birlikte şarabın içerisindeki alkol oranı, sarhoş olabilme oranınızla doğru orantılıdır.
Alkollü içkilerin arasında alkolsüz içecekler de için. Örneğin bir kadeh şarabın ardından bir bardak su için. Böylece alkolün yan etkileri azalacak, kanınızdaki alkol oranını düşük olacaktır. Kuruyemiş, cips gibi susuzluğu artırıcı yiyecekleri alkol içerken yememeye özen gösterin.
Özellikle pek çok kişi fazla bilmese bile aslında alkol kullanımı sivilceye sebep oluyor. Alkolün içerisindeki tuz ve şeker ile beraber cildin aşırı oranda yıprandığını ifade etmek gerek. Ayrıca sadece sivilce değil bununla beraber akne gibi problemler yarattığını da söylemek mümkün.
Egemen İslam fıkhında şarapla birlikte bütün alkollü içeceklerin haram kabul edilmesi aslında bir kıyasa dayanmaktadır. Buna göre, Kur'an'da şarap haramdır. Şarabın haram olmasına sebep olan şey onun sarhoş edici özelliğinin bulunmasıdır. O halde sarhoş edici özelliği bulunan her şey haramdır.
Alkol ciddi bir kanserojen
Alkol tüketimi, ağız, yemek borusu, bağırsak, meme ve karaciğer kanserleri için risk faktörüdür. Ağız ve yemek borunuzu kaplayan hücreler özellikle alkolün zararlı etkilerine karşı hassastır.
Yarım litre bira, çeyrek litre şarap ya da üç tek rakı içinde yaklaşık 20 gram alkol vardır. 80 kg ağırlığındaki bir erkek 20 gram alkolü vücudundan alkolün kandaki en yüksek seviyeye ulaşmasından yaklaşık 2.5 saat sonra atıyor. 60 kg ağırlığındaki bir kadın ise aynı miktarda alkolü kanda en yüksek seviyeye ...
Türkiye'de içki satın alma ve tüketme yaşı 18'dir.
Çok fazla alkol almak başlangıçta karaciğerde yağ birikimine neden olabiliyor. Çok miktarda içilmeye devam edildiğinde karaciğer iltihaplanabilir, bu da karaciğer yetmezliğine ve ölümle sonuçlanabilecek alkolik hepatite neden olabilir. Karaciğer kanser ve siroz riskini de artırabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri