Shopier için Şirket Gerekli mi? Shopier mağaza açmak isteyen kişilere şirket olma şartı koymamıştır. Bu sebeple hem vergi mükellefi olmayan tüketiciler hem de herhangi bir şirket türünde faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmasına imkan tanır.
Shopier üzerinden dükkan açarak satışa başlamak için ücretsiz üyelik oluşturmak yeterlidir. Herhangi bir üyelik ya da aylık kullanım ücreti ödemeye gerek duymadan dükkanınızı açmanız ve özelleştirmeniz ardından, ürünlerinizi listeleyerek mağazanızı satışa hazır hale getirebilirsiniz.
Shopier bireysel kullanıcıların fatura kesmelerine gerek yoktur.
Şirket kurmadan satış yapmak, havale ve EFT yöntemleriyle mümkün iken, şirket olmayanlara özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarının vermiş olduğu sanal pos ara yüzleri sayesinde ödeme rahatlıkla alınabilmektedir.
PayTR veya Shopier sizin şirketinizin olup olmadığı ile ilgilenmez. Varsa vergi numaranızı girersiniz yoksa girmezsiniz. Bu kurumlar sizden alacakları komisyona bakar ve gerisi onları ilgilendirmez.
İlgili 25 soru bulundu
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Bu platformda satılan ürün ya da hizmet başına bir komisyon alımı olur. Shopier komisyon oranı yurt içi satışlarda %2,99 TL+ 0,49 TL olarak belirlenmiştir. Shopier komisyon ücretleri yurt dışı satışlarda ise %3,99 + 0,49 TL oranları ile hesaplanır.
Shopier mağaza açmak isteyen kişilere şirket olma şartı koymamıştır. Bu sebeple hem vergi mükellefi olmayan tüketiciler hem de herhangi bir şirket türünde faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmasına imkan tanır.
Şimdi beraber bakalım şirket kurma zorunluluğu olmadan nasıl e-ticaret yapılabilir. 30 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan 314 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Esnaf Muafiyet Belge'si alanlar şirket kurmadan internetten satış yapma olanağına sahip oldular.
İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
Ticari üyeliklerde ise, bu bilgilerin yanında şirket bilgileriniz ve şirketiniz adına kayıtlı banka hesap bilginiz alınmaktadır. Ticari üyeliklerde şirket tipiniz "Şahıs Şirketi", "Limited Şirket" veya "Anonim Şirket" olabilir. Shopier ücretlendirmeleri, üyelik tipine göre farklılık göstermez.
Shopier'e üye olup satış yapmaya başlamak ücretsiz ve çok kolay. Bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın tarayıcısı ile Shopier.com ana sayfasına giriş yapıp "Ücretsiz Üye Ol" linkine veya buraya tıklayarak üyelik kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Shopier'de üyelik oluşturmak ücretsizdir. Kullanımınıza dayalı süreli (aylık, yıllık, vb.) bir ücretlendirme de bulunmaz. Shopier'de sadece bir sipariş aldığınızda hizmet bedeli kesintisi oluşur.
Shopier; kendinize ait sanal bir dükkan oluşturabildiğiniz, internet üzerinden müşterilerinize satış yapıp ödeme alabildiğiniz, anlaşmalı kargo hizmetleri ile gönderilerinizi çok avantajlı koşullarda yapabildiğiniz uçtan uca bir e-ticaret çözümüdür.
Shopier web sitesi üzerinden üyelik oluşturduktan sonra direkt olarak Instagram'a bağlayabileceğiniz bu hesap sayesinde hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. İster bireysel, ister şahıs şirketi isterseniz de bir Limited şirket sahibi olun Shopier Instagram satışından faydalanabilirsiniz.
Şartlar şu şekildedir: Sipariş toplam tutarının en az 65 TL olması, Siparişte bulunan tüm ürünlerin kargo tipinin satıcı öder şeklinde listelenmesi, Alıcının adresinin Türkiye sınırları içerisinde yer alması gerekmektedir.
Bir şirketiniz olmasa dahi fatura kesebilir ve internet üzerinden çok çeşitli e-ticaret işlemlerinizi yasal zeminde sürdürebilirsiniz. Bunun yolu ise SMM yani Serbest Meslek Makbuzu ya da Gider Pusulası düzenlemektir.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
1. İnternet üzerinden satış için şirket kurma zorunluluğu. İnternetten satış yapmak için şirket kurmak; şirketin herhangi bir şahıs veya anonim ya da limited şirketi olması önemli olmaksızın, internette satılacak ürünlerin vergilerinin ödenmesi amacıyla zorunlu tutuluyor.
Shopier ise bizden komisyon alarak vergi ödemesi yapıyor. Evet, sizden komisyon alarak kendi vergisini ödüyor. Sizin kazandığınız para için verginizi vermeniz gerekiyor. 29 yaşından küçükseniz ve ilk şirketinizi açıyorsanız karınız 70.000'i geçene kadar sadece KDV ödemeniz gerekiyor.
Shopier sizin verginizi ödemiyor.
Milyonlarca satıcı tarafından tercih edilen platform güvenli ödeme altyapısı ve kalitesiyle alıcı ve satıcılara hizmet etmektedir. Vergi ödemesi yoktur.
Shopier, aylık veya gizli ücretlerle sizi uğraştırmaz. Yurt içi satışlarda her bir satış için ödemeniz gereken komisyon oranı, satış başına KDV hariç %2,99 + 0,49 TL işlem ücretidir. Yurt dışı satışlarda ise bu oran %3,99 + 0,49 TL işlem ücretidir.
Kullanıcıların merak ettikleri sorulardan bir diğeri de Shopier fatura nasıl kesilir şeklinde ön plana çıkmaktadır. Shopier, şirket olmadan da satışa izin verdiği için bireysel kullanıcıların fatura kesmelerine gerek yoktur.
Shopier Komisyon Oranları Nasıldır? Shopier komisyon oranları ve işlem ücretleri yurt içi ve yurt dışı satışlarda farklılaşmaktadır. Shopier yurt içi komisyon oranı, her satış için %2,99+0,49 TL iken yurt dışı satışlarda %3,99 + 0,49 olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri