Şifon kumaşların en önemli özelliklerinden bir tanesi hava geçirme özelliklerinin bulunmasıdır. Bu nedenle şifon kumaş diğer kumaşlara göre daha az terletme yapmaktadır. Yaz aylarında daha fazla tercih edilen şifon kumaştan kıyafetler vücudu terletmemektedir.
Şifon kumaş, hafif, ince ve şeffaf bir dokuya sahip olan bir kumaş türüdür. Yani şifon kumaş nasıl bir kumaştır diye soran biri diğer kumaş türlerine göre daha hafif ve ince olan bir kumaş olduğunun cevabını alabilir. Genellikle yaz aylarında giyim için kullanılır.
Şifon kumaş terletme yapar mı? İnce ve yarı şeffaf bir kumaş türü olan şifon hava geçirici özelliği ile terleme yapmaz.
Şifon kumaş; rayon, ipek, pamuk,suni ipek, polyester, sentetik gibi elyafların dokunarak elde edildiği, tek katlı şeffaf dokuya sahip olan kumaş türüdür. Yumuşak ve ipeksi görünüme sahiptir. Işık geçirebilir görünümde ve çok ince yapıya sahiptir. İnce kumaş oluşu, tek katlı olarak dokunmasındadır.
Yaz gecelerinde rüzgarla salınan, ince ve rengarenk gece elbiselerinin çoğu şifon kumaştan üretilmiştir. Şifon kumaş; etek, gömlek ve bluzlarda da kullanılır. Ancak ince oluşu nedeniyle iç gösterebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Şİfon abiye elbiseler, kaşmir ve sık dokumalı üretilen ince kumaş çeşididir. Şifon abiyelerde özellikle tercih edilen kumaş türüdür. Sıfır beden veya 48 beden gibi kalıplarda bile rahatlıkla kullanılır. Renk ve desen bolluğunun olduğu şifonlar doğru modelle tasarlandığında kilolu kadınları zayıf gösterir.
Şifon kumaş çeşitli kumaşların (pamuk, ipek, polyester) dokunarak elde edilen şeffaf bir dokuya sahip ışık geçirebilen bir görünüme ve çok ince bir yapıya sahip olan kumaş türüdür.
Şifon kumaş, ipek, sentetik, polyester, suni ipek, pamuk vb. Gibi farklı elyaflar kullanılarak üretilebilir, ancak genellikle naylon veya ipek gibi elyaflarla ilişkilidir.
Şifon elbise veya bluz gibi şifon eşyaların genellikle elde, soğuk su ile yıkanması tavsiye edilir. 30 dereceye kadar soğuk su kullanılabilir.
Şifon elbiseler genellikle yaz aylarında giyilir, çünkü ince ve hafif kumaşı serin tutar ve yaz aylarının sıcak havasına uygun bir seçenektir. Ancak, şifon elbise modellerinin daha kalın kumaşlı olanları sonbahar veya bahar aylarında da giyilebilir.
Polyester kumaşlar, sentetik polimerlerden yapılır. Vücudun nefes almasını engeller, terleme yapabilir. Bazı polyester türleri biyolojik olarak parçalanabilirken, polyesterlerin çoğu biyolojik olarak parçalanamaz. - Akrilik kumaşlar, akriliğin ham maddesi petroldür ve uzun süre deri ile temasından kaçınmak gerekir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Saten kumaşın en belirgin özelliklerinden biri yazın yakmaması ve terletmeyen özelliğinin olmasıdır.
Pamuk, poplin, keten, ipek kumaşlardan tasarlanan gömlekler terletmeyen yapısıyla özellikle sıcak havalarda sıklıkla tercih edilir. Pamuk kumaşlardan tasarlanan gömlekler, hem yumuşak oluşu hem de nemi tutmasıyla uzun süre rahatsız etmeden kullanılabilir.
Yaz aylarında da tıpkı kış aylarında olduğu gibi kombinleri tamamlamak için gömleklerden faydalanılabilir. Yazın teninizi yakmayacak, hafif ve serin tutan kumaşlardan üretilen gömlekleri tercih edebilirsiniz. Bu kumaşlar arasında keten, saf pamuk, saf keten, viskon gömlek kumaşları tercih edilebilir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Şifon kumaş yıkanırken çok dikkat edilmelidir. Hassas bir kumaş olan şifon kumaş mutlaka kuru temizlemede yıkanmalıdır. Hassas olan şifon kumaş ılık su ile elde yıkanmalıdır. Ayrıca şifon kumaş yapısına göre 30 derecede çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.
Tuz kumaş üzerine oluşan lekeyi çekerek lekenin azalmasına yardımcı olur. Bir süre tuz leke üzerinde bekletildikten sonra şifon kumaşın yapısını ve kumaş özelliğini bozmayacak türdeki leke çıkartıcılar kullanılabilir. Leke çıkartıcı uygulandıktan sonra soğuk su ile durulanmalıdır.
Abiye Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır
Özellikle şifon abiye elbiseler, ince ve hassas kumaşlara sahip elbiselerdir. Bu yüzden abiyenin temizlenmesi konusunda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Eğer kullanma talimatında çamaşır makinesi ile yıkamaya uygun oldukları yazıyorsa, hassas programları tercih etmelisiniz.
Ürün Açıklaması Kullanım Alanları: İnce ve Hassas Kumaşlarda Kullanılır. Abiye, Elbise ve Eteklerde Kullanılır. Veri Kısmında Belirtilen Fiyat 25 Metre İçin Metre Fiyatıdır.
Şifon yaklaşık 40 derece olan suda en iyi yapar , bu yüzden kumaşınızı eklemeden önce su sıcaklığını kontrol edin. Aşama 2Şifonun hoş olmayan bir kokusu varsa, suya 1/4 bardak sirke ekleyin ve giysinin 30 dakika bekletin. Aşama 3Küvet veya lavabonuzu boşaltın ve taze su ile doldurun.
+Naylon kumaş terletir mi? -Hava geçirgenliği az olan sentetik kumaşlardan olan naylon kumaşında hava geçirgenliği az olduğundan terletme yapabilir.
POLYESTER KUMAŞ ZARARLI MI? Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir.
Hava geçirmeyen bir kumaş yapısına sahip olan polyester bazlı kumaşlar kışın sizi sıcak tutar. Yazında terletmeyen yumuşak ve rahatsız etmeyen kumaş yapısında olduğunu söyleyebiliriz. Kışın rahatlıkla polyester kumaşı tercih edebilirsiniz.
Sık bir dokuma tekniği kullanılarak üretildiği ve hammaddesi polimer olduğu için polyester kumaşlar hava geçirmez. Bu da yazlık kıyafet kullanımında doğru ürün olmayacağını gösterir. Polyester kumaşlar daha çok kışlık ürünlerin hazırlanmasında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri