Bu nedenle sağlıklı yapıda olan diş etleri için sigara alışkanlığından vazgeçmelisiniz. Sigarayı bıraktıktan sonra diş eti renginde kendiliğinden düzelme meydana gelebilir.
Dişeti hastalığı zaten olan bireylerde normalde kanayarak bulgu verecek hastalık, sigara kullanımı nedeniyle belirti verememektedir. Birey sigarayı bırakırsa bu maskeleme etkisi ortadan kalkacaktır ve dişetleri kanamaya başlayacaktır. Sıklıkla hatalı bir şekilde sigarayı bırakmanın olumsuz etkisi olarak algılanır.
Sigara içen ve tütün ürünlerini kullanan kişilerde de artan diş eti çekilmesi riski vardır.
Diş eti bir kere güçsüzleşmeye başladığında, tekrar eski hallerine dönmezler.
İyileşme süreci genellikle 10 gün sürer ve bu süre zarfında diş fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi bazı aktivitelerde kısıtlamalar olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Diş ve diş eti bakımı için düzenli fırçalama alışkanlığı kazanılmalıdır. Diş fırçası doğru bir şekilde ve doğru teknikle fırçalanmalıdır. Çok sert olmayan kıllara sahip diş fırçası kullanılmalıdır. Diş hekimi tarafından düzenli aralıklarla diş taşı temizliği yapılmalıdır.
Diş etleri doğal olarak yenilenmez. Kaybolan diş eti dokusu, sorunun nedeni etkili bir şekilde tedavi edilmiş olsa bile "geri büyümez". Diş eti dokusunu eski haline getirmek için nispeten kapsamlı cerrahi prosedürler gereklidir.
Diş taşı temizliği sonrası hastanın iltihaplı diş etlerinin toparlanmasına kadar geçen bir kaç günlük süre içerisinde hassasiyetler gözlenebilir ancak diş eti düzenli bakımda kendisini hemen toparlar bu süreç bir iki gün içerisinde geçer.
Dişlerimiz yaşamımız boyunca biz fark edemesek de hareket halindedir. Diş teli çıktıktan sonra tedavi başarılı sonuçlanmış olsa da dişler zamanla bozulabilir. Diş teli çıktıktan sonra dişlerin eski haline dönmesi olası bir durumdur.
Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez. Fakat iltihabın çok büyük olması ve 4-5 günden uzun sürmesi durumunda mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Sigara kötü nefes kokusu, diş etlerinde kararma, diş etlerinin çekilmesi sonucu diş kayıpları, tat duygusunun kaybı, ağızda yaralar gibi olumsuzluklara çok sık yol açmaktadır. Sigaradan kurtulunca hemen düzelmeyi hissetmeye başlayacaksınız.
Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir. Tuzlu su ile yapılan gargara diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Ancak kesin tedavi için diş hekimine gidilmelidir.
Sigarasız 1 Ay: Sigarayı bırakanların 1 ay sonra akciğer fonksiyonları iyileşmeye başlar. Akciğerler iyileştikçe nefes darlığı ve öksürük gibi şikayetler azalır. Fiziksel aktivitelere dayanıklılık artar, kişi daha rahat yürümeye ve koşmaya başlar.
Sigarayı bıraktıktan 4–6 ay sonra
Daha az öksürük ve mukus oluşumu yaşıyorsunuz. Vücut artık sigaranın kan damarlarında neden olduğu hasarı onarma sürecinde. Bir kan pıhtısı oluşma riski, sigara içtiğinizden çok daha azdır. Muhtemelen sigara içtiğiniz zamankinden daha enerjik hissediyorsunuz.
Sigarayı bıraktıktan; 20 dakika sonra: Kalp hızı, kan basıncı düşer. 12 saat sonra: Dolaşımdaki karbonmonoksit seviyesi normale düşer. 2 hafta–3 ay sonra: Kan dolaşımı ve akciğer işlevleri düzelir, kalp krizi riski düşmeye başlar.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Diş eti cerrahisi iki şekilde uygulanır. Greftleme adı verilen ilk metotta hastamızın damağından alınan ve greft adı verilen parça diş eti çekilmesi olan bölgeye uygulanır. Kaydırma adı verilen ikinci metotta ise çekilme olan bölgesinin yanında sağlam doku varsa doku çekilmenin üzerine kaydırılarak kapatılır.
Diş eti çekilmesini tedavi etmek için, ilk önce neden oluştuğunu bilmek gerekir. Neden oluştuysa, o sebebin tedavisi yapılmalıdır. Travmaya bağlı diş eti çekilmelerinde, dişlerin arasındaki kemikte bir problem olmadığı için, diş eti yumuşak doku greftleri ile eski haline getirilir.
K vitamini, hem kemik büyümesinde hem de kemik yoğunluğunun korunmasında rol oynar. K vitaminin eksikliği, kemik kaybına ve dolayısıyla diş eti çekilmesine sebep olabilir.
Diş eti çekilmesi (periodontitis) dişlerin gevşemesine veya diş kaybına neden olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis) yaygın olarak görülen, ancak büyük ölçüde önlenebilir bir durumdur. Genellikle ağız temizliği ve bakımının kötü yapılmasından kaynaklanır.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
D vitamini
Bu bağlamda diş eti hastalığı da dahil olarak pek çok enfeksiyon riskini azaltır. Birçok araştırma D vitamini eksikliğinde diş çürümesi riskinin de arttığını göstermiştir. Çünkü D vitamini vücudun kalsiyum ve fosfatı kolayca kullanmasına yardımcı olur.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri