Sihirli Balık, Killifish cinsi balığın öğretici yetiştirme kitidir. Kitimiz sayesinde bu inanılmaz canlıların yaşam döngüsünü inceleyip, yumurtaların biyolojik gelişiminden doğuşuna, yavru döneminden yetişkinliğe kadar olan süreci yakından takip edebilirsiniz ve bu hayvanları canlı olarak gözlemleyebilirsiniz!
Yağmur dönemi başladığında yavrular yumurtadan çıkar. 6 ile 8 hafta arasında erişkinliklerine ulaşırlar ve bu döngü hiç durmadan devam eder. Kitimizin içerisinden çıkan toprak karışımını oda sıcaklığında bulunan içme suyuna eklediğiniz zaman, 1 ile 48 saat içerisinde yavruların canlandığını gözlemleyeceksiniz.
Beslenme alışkanlıkları canlı yemlerdir. Örnek verecek olursak Su piresi, Cyclops,Sivrisinek larvaları ,Avrupada beleyen birkaç killisever sirkesinekleri yetiştirip vermektedir. Ayrıca canlı yem olarak Artemia,micro kurt ,beyaz kurt,toprak solucanı ve daha bir çok böcek larvası verilebilmektedir.
Corydoras ve cüce vatoz olur.
Balıklar çoğunlukla yumurtlayarak üremektedir. Fakat bir takım balıkların doğurduğu da bilinmektedir. Yunus, balina gibi balıklar doğurarak üreyen balıklardandır.
İlgili 30 soru bulundu
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar.
Balıkçıların ağlarından ilk olarak palamut çıkar. Daha çok fazla gelişmemiş olsalar da tezgahları ilk süsleyen balık palamut olur. Palamut oldukça yağlı bir balıktır ve besin değeri de yüksektir. Denizlerimizde daha çok palamut vonozu (12-16 cm), kestane palamudu (16-22 cm) ve çingene palamudu (22-28 cm) tutulmaktadır.
Yayın balığı gibi barışçıl balıklar ile beraber yaşayabilirler. Hayalet balıklarının yeterince saklanma alanlarının olması gerekmektedir. Saklanma alanı olmayan hayalet balığı agresifleşmeye başlar. Hayalet balığının yanına koyulan balıkların en az 15 cm olması gerekmektedir.
Lepistes lerin ölümünden en sık sorumlu olan su zehirlenmesidir. Sudaki zararlı mineraller balıkları zehirler. Uzun kurşun borulardan gelen su insanları olduğu gibi balıkları da öldürür. Amerikada 50 lerden önce inşa edilen birçok evde bulunabilen bakır borular da aynı şekilde zehirlidir.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Killifish yaşam döngüsü
Kurak sezon yaklaştığında, dişi balıklar yumurtlar. Yumurtaların biyolojik gelişimi kurak dönemde duraklar. Yavrular aylarca yumurtadan çıkmayı bekler. Yağmur dönemi başladığında yavrular yumurtadan çıkar. 6 ile 8 hafta arasında erişkinliklerine ulaşırlar ve bu döngü hiç durmadan devam eder.
Küçük köpekbalıkları ve vatozlar, küçük kemikli balıklar, karides, yengeç, ıstakoz, kalamar ve mürekkep balıklarıyla beslenir.
Kuzeydoğu Atlantik sahilerinde, Kuzey Denizi, Baltık Denizi, Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz de yaşar.
Eti az kılçıklı, sert ve beyazdır.
Balıklar kış aylarında oda sıcaklığında yaklaşık bir gün tazeliklerini koruyabilir. Eğer daha uzun süre muhafaza edilecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının +5 derecelik bölmesinde 3 güne kadar balıklarınızı saklayabilirsiniz.
Eksilen suyun yerine dinlenmiş ve tankınızdaki su sıcaklığına denk su eklemelisiniz. Şayet dişininz karın bölgesini kuma sürtüyorsa ve dip bölgelerde dolaşıyorsa doğumunun yakın olduğunun göstergesidir.
Lepistesler sağlıklı erişkin bir balığa onu yemek amacı ile saldırmazlar. Barışçıl balıklardır lepistesler..
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
İyi bakıldıklarında 10 yıla kadar yaşayabilen Neon Tetra balıklarının akvaryum temizliği önemlidir.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar. Cinsiyetlerini bilmek için uygulanacak en iyi yöntem yumurta dökmelerini izlemektir. Dişi balık erkek tarafından kovalanır, erkek ise dişinin karnına vurarak yumurtaları dökmesini sağlar.
Bazı vatozlar deniz tabanında gizlenip avları olan küçük balıkları ve kabukluları avlar.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Çipura Ege denizinin balığıdır. Çanakkale'den Gelibolu'ya kadar sahillere yakın kumluk, çakıllık ve taşlık bölgelerde yaşar. Ege adalarında çipuranın büyüğüne 'hirisof' Marmara bölgesinde ise 'alyanak' denir. Küçük çipuralar ise 'lidaki' diye adlandırılır.
Denizin 100 metreden daha derininde, tabana en yakın kısımlarda yaşayan balıklara dip balığı adı verilir. Mezgit, kalkan, lüfer, levrek, çipura, barbun ve kefal; en çok tüketilen dip balıklarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri