Tarçının sağlık üzerindeki faydaları arasında en çok bilinenlerden bir tanesi kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olmasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında Tip 2 diyabet hastalarında günde 1 gram tarçın tüketiminin kan parametrelerinde olumlu değişikliklere yol açtığı tespit edilmiştir.
Tarçın kalp hastalığı riskini azaltabilir
Tip 2 diyabetli kişilerde günde 1 gram veya yaklaşık yarım çay kaşığı tarçının kan belirteçleri üzerinde faydalı etkileri olduğu gösterilmiştir.
Tarçın, tip 2 diyabeti yönetmeye iki farklı şekilde yardımcı olur. Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
Tarçın mucizesinden yeterince faydalanabilmek için 20 gün boyunca yarım çay kaşığı tarçın tüketmeniz, kronikleşen yüksek kan şekeri seviyenizi düşürmede yardımcı olacaktır.
Şeker (Tip 2 Diyabet) hastalarına yönelik yapılan araştırmalarda Tarçının şekeri %20 oranında düşürdüğü tespit edilmiştir. Dolayısıyla Seylan tarçını şeker hastaları için mükemmel bir ilaçtır. Ancak markete ya da aktara gidip dikkat etmeden aldığınız tarçın Çin tarçını ise size fayda yerine zarar verebilir....
İlgili 44 soru bulundu
1 su bardağı içme suyuna, 1 tatlı kaşığı tarçın ile hazırlanan tarçınlı su tarifi, bir cezvede kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınmalı ve biraz ılıdıktan sonra tüketilmelidir. Tarçınlı su karışımını, sabah aç karna ve yatmadan önce içilmesi gerekmektedir.
Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır.
Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır.
Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler
Çubuk tarçın ve baharat şeklinde tüketildiğinde adeta diyabet düşmanıdır. Tatlı yeme duygusunu erteleyen ve unutturan tarçın, çayın içinde şeker niyetine tercih edilebilir. Gün içinde çubuk tarçın eklenmiş suyu içebilir, yoğurt üzerine bir tutam toz tarçın serpebilirsiniz.
Tarçınlı suyun günde en fazla 2 litre tüketilmesi önerilmektedir. Bu da 10 su bardağına eşittir. Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir.
1 bardak suyun içerisine atılan 3-4 adet çubuk tarçın kaynatılır ve ocaktan alındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet karanfil eklenir. Hazırlanan karışın kahvaltıdan önce aç karnına ve yatmadan önce tüketilir.
Tarçınlı su içmenin faydaları
Tarçının diyabet hastalarına tavsiye edilmesi tesadüf değil. İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir. Anti bakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar.
Yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında Tip 2 diyabet hastalarında günde 1 gram tarçın tüketiminin kan parametrelerinde olumlu değişikliklere yol açtığı tespit edilmiştir. Bu sayede tarçın diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olurken sağlıklı bireylerde insülin direncinin gelişimini önler.
Düzenli olarak limonlu su tüketmek obezite riskini azalttığı için dolaylı olarak kalp ve damar hastalıkları için de önleyici etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalara göre limonlu su tüketmek insülin seviyesini de düşürerek Tip 2 diyabet oluşumu önlemeye yardımcı olur.
Şeker hastalığını düşürmek ve denge yakalamak için en önemli bitkiler içerisinde tarçın gelir. Aynı zamanda diyabet ile mücadele eden zencefil ve kan şekerini kontrol altına alan çörek otu bu konuda öne çıkar. Meyve olarak Çilek, greyfurt ya da portakal gibi kaynaklar dengeli şekilde tüketilebilir.
İnsülinin 1921 yılında kullanıma girmesinden bu yana diyabetin tüm türleri tedavi edilebilmektedir ancak "kesin-yani-kalıcı bir tedavisi yoktur". TİP2 ŞEKER HASTALARI kan şekeri düzeylerini düşürmek için HERGÜN VE DAİMA ilaç yada insülin yapıması gerekmektedir.
1. 5 litre suyun içine 1 büyük çubuk tarçını akşamdan atın ve gün boyunca bu sudan için inanın iştahınızdaki azalmayı fark edeceksiniz, ayrıca en önemlisi de tatlı isteğini çok azaltıyor.
Aynı zamanda gereğinden fazla tüketilen tarçın kan şekerini düşürmenin yanı sıra, tansiyon ya da kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
Toz tarçın ile çayı hazırlamak isterseniz öncelikle sıcak su kaynatmalı ve kaynayan suyu bir bardağa dökmelisiniz. Su kaynadıktan sonra demliğe 1 veya 2 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek demlemeye bırakmalısınız. 2-3 dakika dem alan çayı ocaktan alıp bardağa koyarak servis edebilirsiniz.
Günümüzde toz tarçın yerine kabuk tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Tarçının en önemli faydalarından biri de şeker ihtiyacını karşılayıcı özelliği sahip olmasıdır. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri