Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
TikTok. iyi günler sevgili arkadaşlar. def silah danışmanlık hizmetlerinden ben Şakir Erdoğan. 1 kişi kaç adet silah ruhsatı alabilir. hem 6136 tabanca kanunu. hem de 2521 ilsiz tüfekler kanunu gereğince. şartları oluşturmak ve haricinde ödemek kaydıyla sınır. yok. sınırsız sayıda yifsiz tüfek veya tabancaya.
Taşıma ruhsatlı silah bazı meslek mensupları tarafından kullanılabilir. Zabıta görevlileri, kuyumcu, sarraf gibi parayla ilişkisi olan kişiler, herhangi bir tehlike anında taşıma ruhsatlı silahını kullanabilir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu da dahil, zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergah dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
İlgili 21 soru bulundu
Böyle bir şey mümkün mü? Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildir.
Eğer bir kişi bir silah için yalnızca bulundurma ruhsatı almış ise bu kişi silahını sadece belirttiği adreste bulundurabilir. Bu adresin dışında bir yerde bu silah yakalanırsa kişi bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası alır.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
Silah Kaybetme Cezası Nedir? Kanunda ruhsatlı silah kaybetme cezası; devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek başlıklı Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün 7/C-2. maddesi uyarınca 20 ay uzun süreli durdurma cezasıdır.
Not: Bakanlıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşü de alınmak kaydıyla bölgeler itibarıyla tespit edilen normlara göre arazi sahibi sayılacak miktarda araziye sahip olup, geçimini münhasıran araziden elde ettiği gelirle sağlayan arazi sahiplerine taşıma ruhsatı verilmektedir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
(t) En Az Bir Dönem Köy Veya Mahalle Muhtarlığı Yapmış Olanlar; Valilik veya kaymakamlıktan alınacak görev belgesi, • İl/ilçe seçim kurulu yazısı. Saklama süresinin dolması nedeniyle seçim kurulunca belge verilemeyenlerin de silah ruhsat işlemleri yapılabilecektir.
1. (Değişik: 02.12.1999 99/13749 3.Md Madde 3- ) Taşıma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olup, yenileme harcı alınmak şartıyla, her beş yılda bir yenilenir. Sürenin sona ermesinden bir ay önce tebligat için gerekli işlemler başlatılır.
Silah ruhsat işlemlerinde kaç adet silah alınır. 6136 Sayılı kanun da harcını ödemek kadı ile birden fazla silah ruhsatı alınır hükmü mevcuttur. Silah işlem dosyalarınde bulunan evraklar içinde çoğaltılan evraklar fotokopi ile çoğaltılarak görevli memur tarafından aslı gibidir yapılarak imzalanır.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Şayet silahınızı yanınızda taşımak istiyorsanız bunun için “Silah taşıma ruhsatı” almanız gerekmektedir. Silah bulundurma ruhsatı sahipleri silahlarını sadece poligonlara veya tamir maksatlı olması durumunda götürebilirler. Bunun için bağlı bulundukları kolluk birimlerinden yol nakil belgesi almak durumundadırlar.
NOT: Eski Belediye Başkanları ve Eski Muhtarlara, sadece bir silah için harçsız ve süresiz taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecektir.
Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.
Ülkemizde bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile buna ek olarak 30 gün ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Kurusıkı taşımak için ne gerekir? Kurusıkı tabancalar için taşıma ruhsatı yoktur. Bu yüzden kurusıkı tabanca lar belde taşınamaz. Kurusıkı tabancanızı bulundurma ruhsatınız olsa dahi belinizde taşımanız yasaktır.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Cevabımız: Değerli takipçimiz, 10 hizmet yılını doldurduktan sonra; meslekten çıkarma, memuriyetten çıkarma ve asaleti tasdik edilmeden herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılanlar hariç olanlar, tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde silahlarını alabilirler.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri