6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunda yapılan değişiklikle Harp, Vazife Malulleri, Malul Gaziler ile Aziz Şehitlerimizden intikal eden silahlarda vergi muafiyeti.
Not: Bakanlıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşü de alınmak kaydıyla bölgeler itibarıyla tespit edilen normlara göre arazi sahibi sayılacak miktarda araziye sahip olup, geçimini münhasıran araziden elde ettiği gelirle sağlayan arazi sahiplerine taşıma ruhsatı verilmektedir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
2023 yılında uygulanmak üzere 2022 yılı ciro miktarı 45.000.000 TL olarak belirlenmiş olup, Kurumlar Vergisi 700.000 TL ve üzeri Gelir Vergisi ise 340.000 TL olarak belirlenmiş, Ayrıca 34.600.000 TL iş bitirme belgesinde bulunan sözleşme bedeline istinaden Müteahhitlikten ( Yeni Uygulama ) dolayı taşıma ruhsatı ...
İlgili 16 soru bulundu
Taşıma daha iyi bir haktır. Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Buna göre: 1.01.2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere 2022 yılı için, satış tutarı cirosu 45 milyon Türk Lirası veya kurumlar vergisi 700.000 Türk Lirası Yada gelir vergisi 340.000 Türk Lirası ve daha fazla ödeyen gerçek veya tüzel kişilere 2022 yılı iş bitirme belgesindeki toplam sözleşme bedeli 34.600.000 Türk ...
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.
ö ) Arıcılar:
Meskun yerler dışında en az 100 adet fenni arılı kovan ile gezginci olarak bilfiil arıcılık yapan yetiştiricilere silah taşıma ruhsatı verilebilir.
Tütün ve çay gibi ekili arazilerde 200 dönüm gerekiyorken, hububat ve bakliyat gibi ekili arazilerde ise 1000 dönüm gerekmektedir. Ayrıca 2500'ü aşkın meyve ayacağınız varsa da silah taşıma ruhsatı alabilirsiniz.
Madde 6 – (Değişik: 13/1/1992 - 92/2635 K.) Özel kanunlarına göre her yerde ve her zaman silah taşımalarına izin verilen kamu görevlilerinin edindikleri zati silahlarına, istekleri halinde ayrı ayrı taşıma ruhsatı verilir, bu kişilerden ruhsat harcı alınmaz.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
2.1 İstasyonlara ve ücretli alana, ruhsatlı silah haricinde, silahla veya delici / kesici aletlerle girilemez ve yolculuk yapılamaz.
6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.
Ruhsatlı silahla gelip atış yapmak için, mermilerin hepsini poligon alanında kullanmak üzere mermi kullanım ücreti karşılığında Yalı Atış Poligonundan temin edebilirsiniz.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergâh dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
Ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma Türk ceza hukukukuna göre suç teşkil eden bir eylemdir. 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu uyarınca ruhsatsız silah taşıma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Değişikliğin yürürlüğe girmesiyle Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'na göre kurulmuş oda, birlik, federasyon, konfederasyon yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yönetim kurulu başkan ve üyelerine seçildikleri dönem içerisinde silah taşıma ruhsatı verilecek.
2023 Silah Bulundurma Ruhsat Harç Bedeli: 5 Yıllık 11086 TL olarak belirlenmiştir. 2023 Yivsiz Av Tüfeği Ruhsat Harç Bedeli: 5 yıllık 269 TL olarak belirlenmiştir.
3- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu). *Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 2 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri