Yeni kayıtlı öğrencilerin yabancı dil seviyesini ölçmek için muafiyet sınavına girmesi mecburidir.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
Muafiyet sınavına katılım zorunlu değildir. Muafiyet sınavından 60 ve üzeri not alan öğrenciler başarılı sayılarak ilgili dersten muaf tutulacak ve aldığı not transkriptine işlenerek not ortalamasına dahil edilecektir. Sınav, 8 EKİM tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.
Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Üniversiteler de bazı bölümler için zorunlu hazırlık seneleri olmaktadır. Hazırlık okumak istemeyen ve yabancı dil bilgilerine güvenen öğrenciler muafiyet sınavına girerek bunu kanıtlayabilirler. Muafiyet sınavları sayesinde öğrenciler yabancı dil seviyelerini gösterebilmektedir.
* Muafiyet sınavında açılan ders listelerinde yer alan çevrimiçi sınavlar, dersten kalan öğrenciler için ücretli olarak yapılacaktır. Sınava girmek zorunlu değildir. Sınav ücreti 120₺'dır. Sınav ücreti 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında aşağıdaki hesap numarasına yatırılmalıdır.
YDYO İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI
Aşama) ve 01/02.10.2020 (2. Aşama) tarihlerinde uygulanacak İngilizce muafiyet sınavı tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19 sürecinin etkisini sürdürmesi dolayısı ile internet üzerinden 'online sınav' formatında uygulanacaktır.
Bu sınav sonucuna göre; - B1 ve üzeri yeterlilik seviyesinde olan öğrenciler 27.09.2022-28.09.2022 tarihlerinde Üniversitede yüz yüze yapılacak olan muafiyet (yeterlilik) sınavına tabii tutulurlar.
» İngilizce Muafiyet Sınavı sonuçları İLERİ İNGİLİZCE derslerinden muaf tutulmak için kullanılamaz; dolayısıyla İleri İngilizce derslerini alan öğrencilerden Muafiyet Sınavı'na girenlerin sınavları/sınav sonuçları geçersizdir. » ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINA TABİ ÖĞRENCİLER MUAFİYET SINAVINA GİREMEZLER!
Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı, 26 Eylül 2022 Pazartesi Günü Saat 11:00'da yapılacaktır. Sınav soru sayısı 50 olup sınavın süresi 100 dakikadır. Muafiyet sınavının içeriği, Hazırlık Sınıfı ders müfredatında işlenen tüm konulardan oluşmaktadır.
İngilizce muafiyet sınavı yıl içinde 2 kez yapılır. Bu sınavların ilki 1. Dönem başında yapılır. Söz konusu sınavda üniversitenin belirlediği standardın üzerinde not alan öğrenciler direkt olarak kendi bölümlerinde eğitim almaya başlarlar.
Başarı notları (G) ile takdir edilen dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
İki aşamalı olan sınavın ilk bölümünde sınava giren öğrencilerin dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuma becerileri ölçülür. İlk aşamadan geçen öğrenciler yazma ve dinleme becerilerinin ölçüldüğü ikinci bölüme geçmeye hak kazanırlar. Her iki aşamanın ortalamasında 60 ve üzeri not alan öğrenciler, sınavı geçmiş sayılırlar.
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YYS) bir akademik yıl içerisinde 3 kere uygulanır. Akademik yılbaşındaki muafiyet sınavına girebilmek için yeni kayıtlı öğrencinin STS sınavından en az 60 alması gerekmektedir.
Muafiyet Sınavına Kimler Girer? Akademik yılın başında Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile bir önceki yıldaki hazırlık eğitiminde başarılı olamamış öğrenciler muafiyet sınavına girer. Kısaca Üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıfından muaf olmak için girdikleri sınavdır.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
*Bu sınav, Türkçe eğitim öğretim veren bölümlerde eğitime başlayacak öğrencilerimizi kapsamamaktadır. Sınav, Test, Yazma ve Konuşma Becerilerini ölçen üç aşamalı bir sınavdır. Öğrencilerimizin sınav yerine 30 dakika önceden gelmeleri önemle rica olunur.
Sınav esnasında kameranız açık olacaktır.
Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için; http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır. Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 24. maddesinin 1. bendinin ç fıkrasında; "İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizmi olan öğrenciler, her tür ve kademede velinin yazılı talebi ve BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda yabancı dil dersinden muaf tutulabilirler.
Muafiyet sınavı A1-A2-B1 seviyelerinde uygulanmaktadır. Sınav geçiş notu ise 60 tır.
Üniversitenin, İngilizce ve Türkçe eğitim yapan lisans ve ön lisans bölümlerine yeni kayıt yaptıran öğrenciler, her eğitim-öğretim yılının başında yapılan yabancı dil seviye tespit ve muafiyet sınavına girerek yabancı dil derslerinden ya da hazırlık eğitiminden muaf tutulabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri