Bir parça pamuk veyahut bezi biraz nemlendirin. Hemen peşinden üzerine az miktarda diş macunu sıkın. Hazırladığınız bu pamuk veyahut bez ile kılıfınızı iyice silin. Hemen peşinden durulayarak kurumaya bırakın.
- Silikon bir telefon kabınız varsa, ılık suyun içine bulaşık detarjanı ekleyin. Daha sonra bezi suya daldırın ve kılıfın kirlenen yerlerini nazikçe silin. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yoksa telefonunuz zarar görebilir.
Önce karbonat ve limon suyunu karıştırıp macun haline getirin ve bir diş fırçasıyla kılıfa uygulayın, ardından bir kapta sirke ile karıştırın. Aynı şekilde, yaklaşık bir saat bekletin ve ardından durulayın.
Telefon kılıflarını temizlemek için sararmayı alan ürünlerin kullanılması gerekir. Bunların başında gelen karbonat kılıfları temizler. Biraz su ile karbonatı karıştırarak diş fırçasına sürüp kılıfın üzerini temizleyebilirsiniz. Karbonat sararmaları yok ederek telefon kılıfınızı ilk günkü hâline getirir.
Karbonat, Sirke ve Limon
Bu doğal ürünler sayesinde sararmış birçok materyali beyazlatmak mümkündür. Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.
İlgili 26 soru bulundu
Bir ürünü beyazlatma denildiğinde akla ilk gelen şey elbette çamaşır suyu olacaktır. Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Çok fazla sararmış olan şeffaf telefon kılıflarının sirke ve karbonat karışımıyla ovulması tavsiye edilir. Bu teknik tercih edildiği zaman bir bardak suya 3-4 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat konulabilir. Daha sonra telefon kılıfının hazırlanan karışımla ovalanması ve yıkanması gerekir.
Isıya dayanıklı yüzeylerde kurutma makinesi ya da ısı tabancısı ile ısıtılarak silikonun ayrılması sağlanabilir. Sıcak Sabunlu Su Yöntemi: Etkili bir diğer silikon sökme yöntemi ise sıcak sabunlu sudur. Sıcak su ve yumuşak sabun bir kova içinde karıştırılarak sünger yardımı ile yüzey silinebilir.
Silikon kılıf temizliğinde diş fırçası kesinlikle kullanmayın. Çünkü fırça kılıfta çizilmelere yol açabilir. Alternatif olarak ılık su içerisine az miktarda sirke döküp silikon kılıflarınızı bu suyun içerisinde bekletebilirsiniz. 15 ila 20 dakika bekletmenizin ardından kılıfınızın tertemiz olacağını fark edeceksiniz.
Temiz bir kapta 1 tatlı kaşığı (5 ml) sıvı çamaşır deterjanını 1 bardak (250 ml) su ile karıştırın. Tüy bırakmayan bir bezi sabunlu su solüsyonuna batırın ve bezin suyunu hafifçe sıkın. Ardından kılıfın yüzeylerini bezle 1 dakika nazikçe silin. Temiz suyla hafifçe ıslatılmış ayrı bir bezle kılıfı silin.
Optik olarak şeffaf polikarbon ve esnek malzemelerin karışımından üretildiği için tuşların üzerine tam oturarak rahat bir kullanım sağlıyor. Hem iç hem dış yüzeyine, çizilmelere dayanıklı kaplama uygulanıyor. Tüm malzemeler ve kaplamalar zamanla sararmayı önleyecek şekilde optimize ediliyor.
Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Deri kılıf asetonla silinir mi? Hayır kesinlikle aseton gibi tahrip edici ürünlerden uzak durmalısınız. Aksi halde deri ürününüze zarar verirsiniz.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon telefon kılıfı, boyanın düzgün yapışmasına izin vermeyen gözeneksiz bir malzemeden yapılmıştır. Sonuç olarak, boya büyük olasılıkla zamanla soyulacak ve soyulacaktır. Bununla birlikte, yine de silikon bir telefon kılıfına yapıştırmak için akrilik boya yapabilirsiniz.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
Su yerine aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz.
Duşakabin ve banyo malzemelerinin montajında kullanılan uygun özellikleri taşımayan silikon yoğun neme ve suya maruz kaldığı için zamanla küflenir ve kararır. Hem sağlıksız hem de kötü bir görünüm oluşur. Bu görüntüye maruz kalmamak için yılda bir kere silikon bakımlarını yapmamız, eskimişse değiştirmemiz gerekiyor.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
nice kaliteli diye aldığımız şeffaf kılıflar en fazla 2 ay dayanıyor, sonra dedemin dişleri gibi sapsarı oluyorlar.
Sıcak olması gerekiyor öncelikle üflenen havanın. Ama plastiği eritecek düzeyde değil. Bu şekilde sıcak havayı üzerine saç kurutma makinesi ile üflerseniz (sıcak hava makinesı olabilir ama düşük sıcaklıklarda ve düşük fan ayarında) kılıf telefonun şeklinde küçülmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri