Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır. Bu zamandan sonra memelerinizi birleştirip (sutyen ya da bikini ile) istediğiniz miktarda dekolte elde etmeniz mümkündür.
Eski yöntemlerde deri altına, bunun yanı sıra doku üzerine protezlerin yerleştirilmesi ile dokunma halinde hissedilme çok net bir şekilde görülebiliyordu. Ancak günümüzde uygulanan kas altı tekniği sayesinde bu durum ortadan kalkmış ve protezin hissedilmesi oldukça zor bir ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır.
Silikon meme ameliyatından sonra uyandığınızda sıklıkla ağrı hissetmezsiniz. Fakat genelde hafif bir gerginlik hissedilir, endişelenmeyin. Gerginlik hissi oldukça normaldir. Silikonlu meme büyütme ameliyatından sonra memelerinizin büyüdüğünü ve dolgunlaştığını kısa sürede görebilirsiniz.
Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra silikon meme protezinin elle hissedilmesi istenilen bir durum değildir. Meme protezlerinin elle hissedilmemesi için hem silikon implant üreticileri hem de biz plastik cerrahlar ortak çalışırız.
Basitçe tarif edecek olursak; silikon protez üzerindeki memenin ucunu ortalayacak şekilde ve meme dokusunun tam altında olmalıdır. Sarkık olmayan, normal bir meme ucundan geçen dikey bir hattı düşünecek olursak, protezin yarısı meme ucunun iç tarafında diğer yarısı ise meme ucunun dış tarafında kalmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Memeler yağ ve süt veren meme bezlerinden oluşurlar. Zamanla ve yaşlanmayla birlikte meme dokusundaki süt bezleri azalır, bu durumla memedeki yağ dokularının oranı artmış olur ve meme dokusu giderek daha yumuşak hale gelir.
Bunların başında; Meme şeklinde ve boyutunda değişiklik ve asimetri. İmplant çevresinde kapsül kontraktürü gelişmesi ve buna bağlı memede ağrı, hassasiyet, sertlik, şekil bozukluğu ve asimetri gelişmesi. Memede ele gelen kitle hissedilmesi gelir.
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Silikon uygulaması, genellikle meme dokusu az, memesinde yağ içeriği fazla olmayan kişilerde, büyütme –dolgunlaştırma amaçlı olarak talep ediliyor. Dolayısıyla, küçük memeleri nedeniyle silikon uygulanmış bir kişide, çok aşırı bir kilo artışı olmadıkça göğüste büyüme pek beklenmez.
Hastada neredeyse hiç ağrı olmaz. Ancak en önemlisi meme ve protez aynı cepte oldukları için, meme ve protez birlikte hareket eder. Yeni nesil protez de meme gibi davrandığı için memenin dinamiği, yani hareketleri bir bütün olarak gerçek memeye çok yakın olur!
5. Doğal memeler, herhangi bir hareket ettirici uyarana karşı "keşkül titremesi" denilen dalgalanmayı yaşarlar. Silikon memelerde, implantlar sebebiyle bu dalgalanma görülmez.
Ağrılar üçüncü günden itibaren azalıp 5 ile 7 günden sonra iyileşirler. Silikon protez ile meme dikleştirme ameliyatlarının hepsinde ilk iki gün kişilere göre farklılık gösteren ödem denen şişlik olur. Bu şişlikler 3. günden itibaren inmeye başlar.
Değişik nedenlerle silikon implantın dış çeperinde bir yırtık oluşursa implant içerisindeki jel kıvamındaki silikon çevre dokuya yayılır ve bağışıklık sistemini harekete geçirir. Buna bağlı silikonlu memede ağrı, asimetri, seroma veya memede veya koltuk altında ele gelen kitle gelişimi gözlenebilir.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Merhabalar, silikon protez kişinin ideal göğüs ölçüsüne göre uygulandığında ve boyutta abartıya kaçılmadığında oldukça doğal duran ve başarılı sonuçlar elde edilen bir uygulamadır.
Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür. Biz bu durumu azaltmak için protezleri adale dokusu altına saklamayı tercih edebiliriz. Yine de çok zayıf ve meme dokusu çok az olan hastalarda dokunulduğu zaman protezin kenarları hissedilebilir.
Yuvarlak silikonlar, damla silikonlara göre daha yüksek kapsüler kontraktür ve memede aşağı yerleşim riskine sahiptir. Göğüslerde gevşeme olanlarda damla silikonlar kadar tercih edilmezler. Tüberöz meme (keçi memesi) durumunda yuvarlak silikonlar, damla silikonlar kadar başarılı sonuçlar vermemektedir.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır. Bu zamandan sonra memelerinizi birleştirip (sutyen ya da bikini ile) istediğiniz miktarda dekolte elde etmeniz mümkündür.
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Çünkü protezi biz ya meme dokusunun altına veya hatta daha alta, kasın altına koyuyoruz. Yani her iki yöntemde de, teknikte de süt kanallarıyla protezin hiçbir ilişkisi yok. O yüzden bu ameliyatlardan sonra çok rahatlıkla çocuk sahibi olunabilir ve bebeğe süt verilebilir. Bu sütte hiçbir azalma olmaz.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
250 cc,275 cc 300 cc ve 325 cc silikon protezler ortalama 1 beden göğsü büyütür.
Tüm dünyada en çok tercih edilen silikon göğüs protezleri Mentor, Mc Ghan, Natrella marka silikonlardır. Silikon markasını konusunda daha detaylı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.
Memede süt birikmesi, şişme ve kızarıklık; Her iki memenin iyi boşalmaması sonucunda süt kanallarında kalan sütler nedeniyle annenin memesinde şişme görülebilir. Anne bebeğini emzirdiğinde meme içlerindeki sütler boşalır ve meme yumuşar.
Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir. Memede kitle oluşumunun farklı nedenleri vardır. Çoğu kitle kanser değildir ve kanser için herhangi bir risk oluşturmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri