Silikon, anti-şok, solma ve yırtılma direnci açısından plastikten daha iyi performans gösterir; 6. Sıcaklık dayanımı: yüksek ve düşük sıcaklığa dayanıklı silikon (-40 ° C -230 ° C), plastik (100-150 ° C); 7. Yanma performansı açısından silis jeli: yanıcı değildir; ve plastik yanıcıdır ve zararlı maddeler üretir.
Öncelikle bilmemiz gereken şey silikon ve plastiğin birbirinden farklı olduğudur. Silikonun ham maddesi cam yapımında da kullanılan silis kumudur.
Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir. Bu tip boyaya karar verildiğinde alçı sıva yapılmasını göze almak gerekir.Maliyetleri plastik boyaya göre yüksektir.
SAĞLIK İÇİN PLASTİK BOYA;
Silikon, boyaların yapışma özelliğini artıran çatlamaya ve kabarmaya karşı koruyan bir maddedir. Silikon yağlı boyalar, silikon su bazlı yağlı boyaların aksine duvara nefes aldırır. En sağlıklı duvar boyası olarak olarak bilinen plastik boyalar duvarın nefes almasını sağlar.
Silikonlu boya, plastik boyadan daha kaliteli bir boyadır. Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Bu nedenle fiyatı daha fazladır. Bir leke olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Plastik boya çeşitlerinin mat ve pürüzlü bir görünümleri vardır. fakat nefes alabilme ve ekonomik özelliğinden dolayı tercih edilmektedir. Kolaylıkla leke tutma özelliğine sahip olan plastik boyalar kirlendiğinde silinirse boyanın rengi bozulabilir. Plastik boyaların renk kartelaları ise fazlası ile geniştir.
Su bazlı boyalarda ise taşıyıcı faz su olduğundan, boya kururken içerisindeki su buharlaştığı için insan sağlığına zararlı herhangi bir etki oluşturmamaktadır.
En iyi silinebilir boya araştırmamızda ilk sırada Fawori Silikonlu İpek İç Cephe Boyası yer alıyor. Son kat cephe boyası olarak kullanılan ürün, ipeksi mat bir dokuya sahip. Yüksek örtücülüğü sayesinde alt katmanda bulunan eski boya ve kiri mükemmel şekilde kapatıyor. Ayrıca uygulandığı yüzey ile bütünleşiyor.
Silikonlu boya küf yapmaz. Duvar yüzeyine sürekli gelen bir su yok ise ya da duvarınızda sürekli bir nemlenme olmuyor ise küf oluşumu gözlemlenmez.
Neme ve suya dayanıklı, alkali ve kimyasal direnci yüksektir.
UYGULAMA ALANI : Binaların iç kısımlarında her türlü duvar yüzeylerde kullanılır. YENİ YÜZEY İÇİN : Hazır veya toz macunlar ile düzgünleştirilmiş yüzeylere Makboy Plastik Astar Boya uygulanır.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir. Zira su katılmamış boya, çok yoğun ve sert olur. Üzerine su katarak bu yoğunluğu azaltabilir ve seyreltebilirsiniz.
SİLİKON KAPLAR KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR
%100 sıvı silikon (LSR), ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. Ve yine % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir.
Silikon, silisyum ve oksijen temelindeki pek çok farklı zincirden oluşur. Özü, yerkabuğunun %60'ından fazlasını oluşturan ve doğal bir mineral olan silistir. Yani silikon mineral kökenlidir ve yeryüzünün önemli bir parçasıdır.
Silikon, "Si" kısaltması ile sembolize edilen ve atom numarası 14 olan kimyasal bir elementtir.
Silikonlu duvar boyası; su ve kir itme özelliğine sahip, yapısı gereği silinebilir boya türüdür. Rengi iyi yansıtır, pürüzsüz bir yapısı vardır ve uzun süre yenilenme ihtiyacı yoktur.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Neden Silikonlu Boya Tercih Edilir – 8 Soru 1- Silikonlu boya silinebilir mi? Evet, silikonlu boyalar boyalar içerdikleri silikon katkısından ötürü lekeyi tutmaz ve kolayca silinerek temizlenebilir. Bu özelliği silikonlu boyayı diğer boyalardan ayıran en önemli özelliğidir.
Filli Boya, uluslararası sertifikalara sahip olan Momento Life ürünlerini üretmiştir. İçerisinde VOC ve koruyucu bulunmadığı için sağlığınız açısından en doğru tercihtir.
Silikonlu mat boya çeşitlerinin metal yüzeylerde de kullanıldığını görürüz. Çünkü metal yüzeylerin boyanması için oldukça idealdir. Parmaklık ve kapı gibi yüzeylerde kullanıldığında metalin paslanmasını önleyebilir. Son olarak en çok kullanıldığı yüzeylerden biri de ahşap yüzeylerdir.
Su bazlı boyaların hava geçirgenlik özelliği yüksektir. Özellikle plastik duvar boyaları (silikonsuz boyalar) duvarda hava geçişini engellemez. Neme ve küfe neden olmaz. (Isı yalıtım eksikliği olan duvarlar hariç.) Su bazlı boyanın uygulaması yağlı boyaya göre daha kolaydır.
Artan boyalar boyanın cinsine göre; kabın içindeki boyanın havayla temasını tamamen kesecek şekilde, su bazlı ise su, solvent bazlı ise solvent eklenerek saklanmalıdır. Ancak bu şekilde açılmış boyaların birkaç ay içerisinde kullanılması uygun olacaktır. Su veya tiner katılmamış bir boyanın raf ömrü ise 3 yıldır.
Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz. Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez.
Tırtıklı duvar boyama işleminde hangi tür boya kullanmalıyım? Tırtıklı duvar boya uygulamasında; silikon boya, grenli boya, plastik boya veya yağlı boya kullanabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri